to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 13.12.2018

Πολιτική

Παραπομπή Γρηγοράκου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά ζητεί η Α. Καββαδία μετά τη σεξιστική επίθεση

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία καταγγέλλει τη χυδαία σεξιστική επίθεση που δέχτηκε μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου από τον βουλευτής της ΔΗΣΥ, Λεωνίδα Γρηγοράκο. Με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, ζητάει την παραπομπή του με βάση το άρθρο 80 του κανονισμού


Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία κατήγγειλε σήμερα τη χυδαία σεξιστική επίθεση που δέχτηκε μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου από τον  βουλευτής της ΔΗΣΥ, Λεωνίδα Γρηγοράκο, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Σχολίασε μάλιστα τα ΜΜΕ που έσπευσαν να παρουσιάσουν την είδηση χωρίς να τη διασταυρώσουν, αναπαράγοντας διαλόγους  «ανύπαρκτους» -όπως τους χαρακτηρίζει-, οι οποίοι δόθηκαν ως διαρροές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καταδικάσει απόλυτα την εν λόγω επίθεση, καλώντας μέσω του γραφείου Τύπου του κόμματος, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να πράξει το ίδιο. «Τέτοιες σεξιστικές επιθέσεις δεν έχουν καμία θέση ούτε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ούτε πουθενά» , αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

Λίγες ώρες αργότερα, η βουλεύτρια απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζητώντας του να μεριμνήσει για το θέμα με βάση και τους ισχύοντες κανονισμούς της Βουλής των Ελλήνων. Συγκεκριμένα καλεί τον πρόεδρο να ενεργήσει με βάση το άρθρο 80 και να παραπέμψει τον βουλευτή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Επιστολή της Αννέτας Καββαδία στον πρόεδρο της Βουλής: «Να μην γίνονται ανεκτά παρόμοια σχόλια κατά γυναικών»

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, και ενώ η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη, δέχθηκα μία αήθη και άκρως προσβλητική επίθεση από τον συνάδελφο της ΔΗΣΥ Λεωνίδα Γρηγοράκο, με εκφράσεις οι οποίες κάθε άλλο παρά προσιδιάζουν με την κοινοβουλευτική ιδιότητα και το ήθος που θα έπρεπε να διέπει τη συμπεριφορά ενός εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού.

Ενοχλημένος –κατά δήλωσή του–  από την, εντός της αίθουσας, φασαρία την ώρα που μιλούσε ο Κ.Σκανδαλίδης, γύρισε προς το μέρος μου φωνάζοντάς μου με σκαιότατο τρόπο  «σκάσε ρε τσόκαρο». Στην έντονη αντίδρασή μου, η οποία συνοδεύτηκε από τη φράση «θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που μιλάς», συνέχισε να ασχημονεί χειρονομώντας προς το μέρος μου και επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, και τις αποδοκιμασίες πολλών συναδέλφων, δήλωσε πως ανακαλεί. Δήλωση που αποδείχθηκε άκρως υποκριτική αφού λίγο αργότερα, με διαρροές προς δημοσιογράφους έδωσε συνέχεια στο θέμα παρουσιάζοντας, μάλιστα, υποτιθέμενο μεταξύ μας διάλογο ο οποίος ουδέποτε διημείφθη. Το μόνο δεδομένο, το οποίο και ο ίδιος παραδέχεται, είναι η αρχική, απαράδεκτη φράση του.

Επειδή

α) η συγκεκριμένη συμπεριφορά με θίγει πρωτίστως ως άνθρωπο, ως γυναίκα και ως βουλεύτρια,  

β) με δεδομένο ότι τέτοια κρούσματα σεξιστικού λόγου και λεκτικής βίας εναντίον γυναικών, δεν πρέπει και δε μπορούν να γίνονται ανεκτά από οποιονδήποτε και αν προέρχονται  και

γ) ο χώρος του Κοινοβουλίου οφείλει να λειτουργεί και παιδευτικά δίνοντας το παράδειγμα και διαμορφώνοντας συμπεριφορές,


σας ζητώ να επιληφθείτε του θέματος σύμφωνα με το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής περί αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς καθώς και με το άρθρο 2, παρ. ε του Κώδικα Δεοντολογίας για αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του φύλου τους.

Με τιμή, Αννέτα Καββαδία, Βουλεύτρια Β΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ»


Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: Η ΔΗ.ΣΥ. οφείλει να καταδικάσει τη χυδαία, υβριστική επίθεση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη χυδαία, υβριστική επίθεση του βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ,  Λ. Γρηγοράκου εναντίον της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία στη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

Τέτοιες σεξιστικές επιθέσεις δεν έχουν καμία θέση ούτε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ούτε πουθενά. Η ΔΗ.ΣΥ οφείλει και αυτή άμεσα να καταδικάσει τη φρασεολογία του βουλευτή της».
 


Την Τετάρτη η  βουλεύτρια Αννέτα Καββαδία ενημέρωνε για το περιστατικό μέσω ανάρτησής της στο facebook:

Υπάρχει, που λέτε, ο άντρας ο βαρύς, ο σέρτικος. Αυτός που θα υψώσει τη φωνή, θα πάρει το ύφος το βαρύ κι ασήκωτο και επιδεικνύοντας το ήθος του, θα πετάξει ένα «σκάσε ρε τσόκαρο» σε γυναίκα συνάδελφό του. Να, όπως έκανε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος – ο βουλευτής της ΔΗΣΥ - σε εμένα, μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Και αφού, εντελώς υποκριτικά, δηλώνει πως ανακαλεί, συνεχίζει την ίδια αγοραία συμπεριφορά δίνοντας μάλιστα ανύπαρκτους διαλόγους ως διαρροές σε δημοσιογράφους. Βλέπετε, ο σεξιστικός λόγος, η λεκτική βία εναντίον γυναικών δεν κάνει διακρίσεις. Συναντάται παντού. Το μοντέλο του άντρα-μάτσο, του άντρα που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, του άντρα που τραμπουκίζει γιατί απλώς έτσι «γουστάρει», συνεχίζει δυστυχώς να ευδοκιμεί. Είναι στο χέρι μας να το σταματήσουμε. Αντιδρούμε, δεν σιωπούμε.

ΥΓ. Όσο για εκείνους τους δημοσιογράφους που δεν μπήκαν, καν, στον κόπο να διασταυρώσουν το τι συνέβη, που δεν θέλησαν να ακούσουν και τη δική μου εκδοχή παρά έβγαλαν «πιασάρικους» τίτλους βασιζόμενοι σε συγκεκριμένη διαρροή, δεν εκπλήσσομαι. Έχουν εδώ και χρόνια δώσει δείγματα γραφής αποδεικνύοντας το πώς εννοούν τη σχέση τους με τη δημοσιογραφία…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)