to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χυδαία επίδειξη αυταρχισμού κατά των εργαζομένων στο «ΙΑΣΩ»

Τι καταγγέλλει στο Left.gr o πρόεδρος του σωματείου


Προσωπική επίθεση με χυδαίες ύβρεις δέχτηκε από την προϊσταμένη των γραμματέων της ιδιωτικής γυναικολογικής κλινικής «ΙΑΣΩ», ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην κλινική και μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΝΙΕ, Π. Μαυροειδής, όπως ο ίδιος καταγγέλλει στο Left.gr.

«Εισέπραξα απίστευτους και ανείπωτους χαρακτηρισμούς, μπροστά σε συναδέλφους, χαρακτηρισμούς για τους οποίους τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το σωματείο έχουμε ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη αλλά και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)», τονίζει ο κ. Μαυροειδής. 

Αφορμή για την σκαιή συμπεριφορά της προϊσταμένης ήταν η στήριξη του σωματείου σε εργαζόμενη η οποία απειλήθηκε από την ίδια με αλλαγή βάρδιας (από πρωί σε απόγευμα), παρ’ ότι έχει επικαλεστεί σοβαρό οικογενειακό λόγο.

Το σωματείο προσέφυγε στο Σ.ΕΠ.Ε. για να ακυρώσει την καταχρηστική αλλαγή βάρδιας (μετά, μάλιστα, από 5 χρόνια κατά τα οποία η εργαζόμενη δουλεύει τα πρωινά) και εκεί αναζωπυρώθηκε η «κόντρα» με την προϊστάμενη.

Το... επιχείρημα της τελευταίας, σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδή; «Δεν υπάρχουν νόμοι και κανόνες για εμένα, εγώ αποφασίζω». Μία «ατάκα», χαρακτηριστικό δείγμα του αυταρχισμού με τον οποίον αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους. «Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι εξαίρεση αλλά ο κανόνας», σημειώνει ο κ. Μαυροειδής, τονίζοντας ότι το σωματείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω παρά τις απειλές και τις ύβρεις. 

«Πάνω από τις θέσεις και τα αξιώματα υπάρχει η αξιοπρέπεια του εργαζομένου την οποία κανένας δεν μπορεί να θίγει», επισημαίνει ο ίδιος. 

«Δίνουν τα ρέστα τους τώρα που τελειώνει η επάρατη περίοδος»

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το περιστατικό εξέδωσε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η μνημονιακή περίοδος επέφερε αλλαγές, εκτός του οικονομικού περιβάλλοντος του κλάδου και στις …συμπεριφορές των «οργάνων!» της Εργοδοσίας.

«Αντιλαμβανόμενοι, ότι όπου να’ ναι τελειώνει η επάρατη αυτή περίοδος και σύντομα αρχίζει κάποια άλλη, πιο αισιόδοξη για τους εργαζόμενους, δίνουν "τα ρέστα τους", επιχειρώντας να απαξιώσουν τους εργαζόμενούς τους ακόμη πιο πολύ, προκειμένου να παρατείνουν την αντεργατική περίοδο της υπέρ-κερδοφορίας τους», τονίζει η Ομοσπονδία καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά της προϊσταμένης του «Ιασώ» και σημειώνοντας ότι «δεν αρμόζει σε μια τέτοια επιχείρηση της Ιδιωτικής Υγείας, με πανάκριβες προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς που την επισκέπτονται, τέτοιες νοοτροπίες απαξίωσης των εργαζομένων της». 

«Το θέμα θα έχει και συνέχεια, από ότι φαίνεται, στις... "μεγάλες αίθουσες" και σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και από πιο κοντά. Στο επανιδείν λοιπόν για την ώρα», καταλήγει η ανακοίνωση. 

«Κανείς δεν πρέπει να σιωπά»

«Στον κλάδο της Ιδιωτικής υγείας τέτοια φαινόμενα αποτελούν πλέον την κυρίαρχη συμπεριφορά Διευθυντικών Στελεχών και προϊσταμένων», προσθέτει από την πλευρά του το Σωματείο των εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν» ΣΕΝΕΝ), σε ανακοίνωσή του για το συμβάν. «Μπροστά σε τέτοια φαινόμενα που πλέον έχουν αναγνωριστεί από την εργατική νομοθεσία ως φαινόμενα mobbing κανείς δεν πρέπει να σιωπά», υπογραμμίζει:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)