to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 26.11.2019

Πολιτική

Χθες διορίστηκε και σήμερα παραιτήθηκε από διοικητής ο Κ. Πατέρας

Μετά από αντιδράσεις και τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό του, παραιτήθηκε από διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας, παραίτηση την οποία έκανε δεκτή ο Β. Κικίλιας - ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να παραιτήσει τους 111 «άριστους» και τον υπουργό των ρουσφετιών


Μετά από αντιδράσεις, αλλά και τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό του, παραιτήθηκε από διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας. Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του.

Ο διορισμός του Κ. Πατέρας είχε προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η υποψηφιότητά του υπερίσχυσε των υποψηφιοτήτων νεότερων και με περισσότερα προσόντα υποψηφίων για τη θέση.

Η τελευταία εξέλιξη, απόγευμα Τρίτης: Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν το ερώτημα:  «Μήπως ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί προσωπικά στον κ. Πατέρα ότι θα τον διορίσει;»

(Ο Κυρ. Μητσοτάκης φωτογραφίζεται με τον Κ. Πατέρα στο γραφείο του τον Μάιο του 2019)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να παραιτήσει τους 111 «άριστους» και τον υπουργό των ρουσφετιών

Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Άλλωστε αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ. Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης τον διοικητή - κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά; Ξέχασε τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας; Ξέχασε τη σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια;

Συνεπώς, μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της «αναξιοκρατίας» και του κράτους των «αρίστων» του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ. Με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων.

Αλήθεια οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας, θα παραμείνουν στις θέσεις τους;

Επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 «αρίστων» που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια.

Δύο θέσεις «παζάρευε» με τη Ν.Δ. ο Κ. Πατέρας

Τον Ιούνιο του 2016, ο Κ. Πατέρας ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου και επειδή δεν του έγινε το χατήρι… αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ.

Σε δήλωσή της μάλιστα η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου σημείωνε: «ο κ. Πατέρας ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα». 

Όμως το αίτημα του έγινε πράξη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. το Νοέμβριο του 2019 που τοποθετήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση, διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Στις 10 Ιουλίου ο Κ. Πατέρας είχε δηλώσει δημόσια ότι είχε ζητήσει προεκλογικά από τον Κ. Μητσοτάκη ως αντάλλαγμα για την στήριξή του προς την ΝΔ να γίνει διοικητής νοσοκομείου.

Με υπόσχεση από τον Κυρ. Μητσοτάκη και για ανώτερη θέση ο Πατέρας

Τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, στις 10 Ιουλίου 2019, ο Γ. Πατέρας είχε βγει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και είχε δηλώσει δημοσίως την πρόθεσή του να αναλάβει διοικητής νοσοκομείου.

“Εμένα όταν με κάλεσε ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε να βοηθήσω τη ΝΔ, εγώ του ζήτησα για μετά τις εκλογές δυο συγκεκριμένα πράγματα, δυο συγκεκριμένες θέσεις και πιστεύω ότι τη μια από τις δυο θα μου τις δώσει. Η μια είναι η θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων, και η δεύτερη είναι εξίσου σημαντική, ίσως και ανώτερη. Ελπίζω πως γρήγορα θα μάθω αν αξιοποιούμαι και πού” είχε δηλώσει στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 σε συνέντευξη ο Κώστας Πατέρας.

H συνάντηση επιβεβαίωνεται από το kalabakacity που στις 9.5.19 δημοσίευσε την είδηση της συνάντησης Μητσοτάκη- Πατέρα και την δήλωση του Πατέραο οποίος τόνιζε: «Κατά την διάρκεια της μισής ώρας παραμονής, που επικράτησε πολύ φιλική ατμόσφαιρα, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, για την επικρατούσα πολιτική κατάσταση με αναφορά και στο πολιτικό τοπίο των Τρικάλων.

Ο κ.Πρόεδρος με κάλεσε να βοηθήσω την παράταξη, προκειμένου να ανατραπεί, το συντομότερο δυνατόν, η παρούσα Συγκυβέρνηση, που έφερε την χώρα σε αδιέξοδα, παραμερίζοντας κάθε πικρία του παρελθόντος.

Δέχθηκα την πρόταση του και συμφωνήσαμε στο εξής να αγωνίζομαι από τις επάλξεις ενός χώρου, που τον υπηρέτησα επί δεκαετίες, ελπίζοντας πως τα λάθη θα μας κάνουν πιο δυνατούς, δίκαιους και πιο αποτελεσματικούς.»

Λόγω προφανώς των αντιδράσεων σε τοπικό επίπεδο ο Κ. Πατέρας αντί να βρεθεί στην διοίκηση του νοσοκομείου των Τρικάλων βρέθηκε με υπόσχεση να αναλάβει την διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας. Το είχε αποκαλύψει στα μέσα Σεπτέμβρη σε άλλη συνέντευξή του στα τοπικά μέσα λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Δεν μπορώ να αποκαλύψω ακριβώς τι συμβαίνει, όμως είναι αληθές αυτό που ακούστηκε για να αναλάβω τη θέση στο νοσοκομείο Καρδίτσας..... Εμένα ο ίδιος ο πρόεδρος μου ζήτησε να συμμετέχω και να βοηθήσω το κόμμα. ...». (πληροφορίες ΑΥΓΗ)

Διαβάστε και εδώ

Ηλίας Μόσιαλος: «Οι κλειστές διαδικασίες ευνοούν όσους έχουν πολιτική πρόσβαση»

Όπως γράφει σχετικά ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, και διευθυντής του κέντρου Οικονομικών της Υγείας της London School of Economics, καθώς και πρώην υπ. Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος: «Έχω πάρει αρκετά μηνύματα από πρώην φοιτητές και φοιτήτριες γνωστών πανεπιστημίων και σχολών δημόσιας υγείας που σπούδασαν οικονομικά και διοίκηση υπηρεσιών υγείας. Οι περισσότεροι/ες υπέβαλαν αιτήσεις για υποδιοικητές νοσοκομείων και δεν τους επέλεξαν με την κλειστή διαδικασία που εφαρμόστηκε. Όλοι/ες με προϋπηρεσία σε υπηρεσίες η οργανισμούς υγείας. Στελέχη υπάρχουν αλλά οι κλειστές διαδικασίες ευνοούν όσους έχουν πολιτική πρόσβαση. Έτσι δεν ξέρουμε πως έγινε η επιλογή των διοικητών και τίποτα απολύτως για όσους/ες δεν επελέγησαν. Η παραίτηση του νέου διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας δεν ‘λυνει’ το πρόβλημα. Πρέπει να γίνει ανοιχτή διαδικασία και επιλογή από επιτροπή (υπό την προεδρία του υπουργού υγείας) που θα απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν αποδεδειγμένες διοικητικές ικανότητες και κύρος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)