to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:08 | 04.03.2017

Αθλητισμός

Χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κατερίνα Στεφανίδη στο Βελιγράδι

Η Ελληνίδα επικοντίστρια, μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, πήδηξε και στην... ψηλότερη ευρωπαϊκή κορυφή, με άλμα στα 4.85 μ, βελτιώνοντας την κορυφαία φέτος επίδοση στην Ευρώπη.


Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν το φαβορί στο επί κοντώ γυναικών για το χρυσό μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου και το επιβεβαίσε με τον καλύτερο τρόπο. Η Ελληνίδα αθλήτρια μετά το ασημένιο μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στην Πράγα έφθασε στην κορυφή και αυτής της διοργάνωσης με άλμα στα 4.85μ, βελτιώνοτας την κορυφαία φέτος επίδοση στην Ευρώπη. 

Παράλληλα κατέκτησε το τρίτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιπίδη στο επί κοντώ και το χάλκινο της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν και ανέβασε στα 29 την συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας στη διοργάνωση. 

Η 27χρονη Στεφανίδη, που πρόσθεσε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της με κορυφαία βέβαια το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, άρχισε τις προσπάθειές της από τα 5.55μ τα οποία υπερέβη με την 2η προσπάθεια, συνέχισε στα 4.65μ (με την πρώτη), όπως έκανε και η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ η οποία πέρασε και τα 4.70μ, καθώς και τα 4.75μ (όλα με την πρώτη προσπάθεια), ύψη που η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ άφησε για να δοκιμάσει στα 4.80μ. Η Στεφανίδη ρίσκαρε, αλλά τα κατάφερε να υπερβεί το ύψος όπου η Ρίζιχ αφού απέτυχε άφησε με τη σειρά της το ύψος για τα 4.85μ, τα οποία υπερέβη τελικά μόνο η Στεφανίδη. 
Στη συνέχεια δοκίμασε και στα 4.91μ για να σημειώσει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (είναι δικό της με 4.90μ), αλλά δεν τα κατάφερε.

Την Κατερίνα Στεφανίδη συγχαίρει για το «χρυσό» που κατέκτησε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «οι αθλητές μας συνεχίζουν να διακρίνονται στις διεθνείς διοργανώσεις. Συγχαρητήρια Κ.Στεφανίδη για το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό του Βελιγραδίου», καταλήγει.

 
 
Συγχαρητήρια του Γ. Βασιλειάδη
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδη προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Θερμά συγχαρητήρια στο χρυσό κορίτσι του ελληνικού στίβου, την Κατερίνα Στεφανίδη αλλά και στη χάλκινη Βούλα Παπαχρήστου. Η Ελλάδα μεγαλουργεί στο Βελιγράδι δίνοντας ηχηρό μήνυμα ότι μάχεται σε κάθε επίπεδο και μένει ζωντανή. Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες αθλητές για όσα μας προσφέρουν. Μπράβο και στον ΣΕΓΑΣ για τη συνέπεια με την οποία εργάζονται όλα τα μέλη του για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)