to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:26 | 02.02.2017

Πολιτισμός

«Χρυσή Αυγή-Προσωπική Υπόθεση»: Προβολή και συζήτηση απόψε στην Ετεροτοπία

Στα πλαίσια αντιρατσιστικού αφιερώματος, το οποίο θα διαρκέσει ολόκληρο το Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιματέρ: «Χρυσή Αυγή. Προσωπική Υπόθεση», σήμερα Πέμπτη 2/2 στις 19.00 στην ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Λουκά Στάμελλο, συντελεστή του Ντοκιμαντέρ.


Η Ετεροτοπία επανερχεται δυναμικά τη νέα χρονιά με ένα αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό αφιέρωμα. Η ίδια η πραγματικότητα μας το επιβάλλει. Μας επιβάλλει να θυμήσουμε και να θυμηθούμε την αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας στους πρόσφυγες. Κόντρα στις φωνές μίσους και στο ρατσιστικό δηλητήριο της Χ.Α., ειδικά μετά τις πρόσφατες εικόνες σε σχολεία που φιλοξενούν προσφυγόπουλα.

Στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού αφιερώματος το οποίο θα διαρκέσει ολόκληρο το Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί και προβολή του ντοκιματέρ: Χρυσή Αυγή. Προσωπική Υπόθεση. Σήμερα Πέμπτη 2/2 στις 19.00 στην ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Λουκά Στάμελλο, συντελεστή του Ντοκιμαντέρ.

Σύνοψη: Μια δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κομματος «Χρυσή Αυγή». Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκυμανταίρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος. Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα – που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα – αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)