to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:02 | 28.06.2019

πηγή: To Ποντίκι

Πολιτική

«Χρυσαυγίτικες» αναρτήσεις από υποψήφια του ΚΙΝΑΛ

Χρυσαυγίτικης αντίληψης αναρτήσεις στο Facebook της υποψήφιας βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής στη Χαλκιδική Αναστασίας (Σάσας) Ευτατόγλου διακινούνται εδώ και μέρες στα social media.


Η υποψήφια βουλευτής εκτός από αναφορές στους «Έλληνες στρατιωτικούς που πρέπει να εξεγερθούν» καθώς «ο λαός είναι μαζί τους για να κάνει το ιερό καθήκον απέναντι στην Πατρίδα», έχει γράψει και για την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Η ανάρτηση της κ. Ευτατόγλου είχε γίνει για τη σύνταξη που λαμβάνει η Φώφη Γεννηματά, πράγμα που δεν ισχύει. 

Γράφει η Σάσα Ευτατόγλου: Επειδή γίνεται πολύς λόγος για τις πρόωρες συντάξεις, μήπως να ξεκινήσουν κόβοντας εκείνων που της έχουν πάρει καμιά εικοσαριά χρόνια πριν το όριο που έχουν καλοπληρωμένη εργασία;».

Το θέμα της «σύνταξης Γεννηματά» είχε παίξει πολύ στα ακροδεξιά ΜΜΕ και ήταν κυρίως ένα ψέμα που διακινούσαν οι ΑΝ.ΕΛ και  ο πρόεδρος τους, Πάνος Καμμένος. Η Φώφη Γεννηματά θέλοντας να δώσει ένα τέλος σε όλη αυτήν την παραφιλολογία, είχε μιλήσει σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ στις 2 Σεπτεμβρίου του 2015. 

«Έχω τρία ανήλικα παιδιά. Και όπως χιλιάδες μητέρες με ανήλικα παιδιά,  συμπληρώνοντας τα χρόνια υπηρεσίας βγήκα σε σύνταξη. Η σύνταξη αυτή είναι σε αναστολή διότι έχω την ιδιότητα του Βουλευτή. Επομένως δεν υπάρχει τίποτα, ούτε το παράνομο, ούτε καμία ειδική μεταχείριση, ούτε το ανήθικο. Οι λόγοι που με οδήγησαν να κάνω χρήση αυτού του δικαιώματος είναι πολύ προσωπικοί, πολύ σοβαροί και δεν αφορούν κανέναν» είχε πει η Φώφη Γεννηματά θέλοντας να δώσει τέλος σε όλη αυτή την άδικη συζήτηση. 

Σε άλλη ανάρτηση η κ. Ευτατόγλου κάνει λόγο για προδότες πολιτικούς κοινοποιώντας μία φωτογραφία από την σελίδα «Ομάδα ΖΗΤΑ Βετεράνοι». 

Η Σάσα Ευτατόγλου, έχει ασχοληθεί και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κοινοποιώντας μία φωτογραφία όπου πέραν του ρατσιστικού λόγου για την Βόρεια Μακεδονία παρακινούσε τους πολίτες να μην ταξιδέψουν «Στα Σκόπια για να πεινάσουν οι Σλάβοι». 

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, έχει στοχοποιηθεί όσο κανείς από εθνικιστές και ακροδεξιούς,. Τον Μάιο του 2018, είχε δεχθεί άγρια επίθεση από φασίστες στη Θεσσαλονίκη. Η κ. Ευτατόγλου είχε ασχοληθεί και με τον Γιάννη Μπουτάρη μία φωτογραφία όπου μεταξύ άλλων γράφει: Μισεί τις Εθνικές παρελάσεις, λατρεύει τις παρελάσεις των gay, Λέει τα Σκόπια Μακεδονία, θεωρεί τους Τούρκους αδελφούς, λέει ότι ο Κεμάλ ήταν Σαλονικιός και ντρέπεται που είναι Έλληνες. Και τον ψήφισαν 2 φορές για δήμαρχο. Και μετά σου λένε για όλα φταίνε οι ξένοι». Μία ανάρτηση γεμάτη ανακρίβειες και μίσος. 

Τέλος, με άλλο ποστάρισμα επιτίθεται στους «δημοσιοκάφρους». «Αφήστε τη Χρυσή Αυγή ΠΡΟΒΑΤΑ! Διαβάστε αυτά που θα έπρεπε να παίζουν παντού ΠΡΩΤΑ… δημοσιοκάφροι». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)