to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χρυσαυγίτες: Μαχαίρωναν μαθητές και έταζαν θέσεις στο δημόσιο

Συγκλονιστικά στοιχεία, που ενδυναμώνουν και ενισχύουν το ήδη βαρύ αποδεικτικό υλικό του κατηγορητηρίου σε βάρος των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έχουν συγκεντρώσει οι εφέτες-ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες παρέλαβαν τη σκυτάλη της ανακριτικής έρευνας από τους ειδικούς ανακριτές κ. Σπύρο Γεωργουλέα και Χαράλαμπο Παπακώστα.


Στο διάστημα που διενεργούν την ανάκριση οι εφέτες-ανακρίτριες έχουν εξετάσει δεκάδες πρόσωπα που έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και άλλα που έδωσαν στοιχεία για περιστατικά βίας, καθώς και πρόσωπα που συμμετείχαν ως μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης σε βίαιες και αιματηρές επιθέσεις.

Δολοφονικές επιθέσεις. Από την ογκωδέστατη νέα δικογραφία, που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», προκύπτουν στοιχεία-φωτιά για τα τάγματα εφόδου που οργάνωναν και εκτελούσαν δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος αντιεξουσιαστών και μεταναστών στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, ομάδες κρούσης σε σχολεία με φονικά χτυπήματα σε βάρος ανήλικων μαθητών που δήλωναν αντίθεση στον φασισμό και τον ναζισμό, αλλά και ο τρόπος προσηλυτισμού νέων μελών, που με την υπόσχεση διορισμού στο Δημόσιο (!) υποχρεώνονταν να μετέχουν σε αιματηρές και βίαιες επιχειρήσεις της οργάνωσης, ενώ αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες ακόμη και για συμμετοχή 10χρονων σε βίαιες επιθέσεις σε βάρος -κυρίως-μεταναστών, σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας.

Παράλληλα, από το υλικό της δικογραφίας που έχουν συγκεντρώσει οι ανακρίτριες υπάρχουν αποκαλυπτικά στοιχεία για τους τρεις βουλευτές Γιώργο Γερμένη, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, οι οποίοι μετά την άρση ασυλίας τους από τη Βουλή έχουν κληθεί σε απολογία αύριο ως κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Από το γραφείο των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου έχουν εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες μεταξύ των οποίων βουλευτές και δήμαρχοι, οι οποίοι έδωσαν στοιχεία για όλες συνολικά τις δικογραφίες που αφορούν περιστατικά από όλη την Ελλάδα, με πρωταγωνιστές βουλευτές ή μέλη της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα έχουν καταθέσει σημαντικοί μάρτυρες για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την επίθεση κατά αφισοκολλητών - μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα, καθώς οι εφέτες-ανακρίτριες είχαν ζητήσει τη συνένωση των τριών δικογραφιών που χειρίζονταν ανακριτές στον Πειραιά.

Δεν καθάριζε ούτε ψάρια... 

Αποκαλυπτική η κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά, αδελφής του προφυλακισμένου δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της πριν γίνει μέλος της Χρυσής Αυγής ο αδελφός της Γιώργος Ρουπακιάς δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μαχαίρι ούτε για το... φαγητό του!

 «Είναι ένας άνθρωπος που δεν χρησιμοποιούσε μαχαίρι ούτε για το φαγητό του», είπε. «Όταν μάλιστα, τηλεφωνικά πλέον του τονίζω πως "εσύ δεν ήθελες να μάθεις να καθαρίζεις ψάρια", ώστε να μοιραστούμε την επιχείρηση ιχθυοπωλείου που διαθέτω με τον άνδρα μου, μου είπε "γεια σου Χρυσούλα" και μου έκλεισε το τηλέφωνο».

Οι αποκαλύψεις της Χρυσούλας Ρουπακιά συνεχίζονται, καθώς σε ερωτήσεις της ανακρίτριας «ξέρετε εάν υπήρχε ηθικός αυτουργός, δηλαδή αν κάποιος τον παρότρυνε να πάει εκεί και να κάνει αυτά τα πράγματα;», απαντά: «Οι πληροφορίες λένε όχι καλύπτει τον Πατέλη...».

Ξυλοδαρμός Πακιστανών στην Ιεράπετρα: Μπήκε σε τάγμα εφόδου για να διοριστεί στη ΔΕΗ

ΣΟΚ προκαλεί η αποκαλυπτική ομολογία κατηγορουμένου σε υπόθεση δολοφονικής επίθεσης σε βάρος Πακιστανών, στην Ιεράπετρα Κρήτης, που παραδέχτηκε ότι η Χρυσή Αυγή έταζε διορισμούς στο Δημόσιο για να επανδρώνει τα τάγματα εφόδου! 

Τις αποκαλύψεις έκανε 34χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι μετείχε σε τάγμα εφόδου που επιτέθηκε με καδρόνια τον Φεβρουάριο του 2013 σε Πακιστανούς εργάτες, οι οποίοι δούλευαν σε ελαιουργείο στην Ιεράπετρα.

Όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα του πρότεινε να εγγραφεί στην τοπική οργάνωση και ως «ανταμοιβή μου είπε ότι θα βοηθούσαν να προσληφθώ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο ή θα με διόριζαν σε κάποια θέση στο Δημόσιο».

Είπε μεταξύ άλλων: «Με προσέγγισε επειδή είδε ότι ασχολούμουν με τον αθλητισμό, ειδικότερα με το κικ μπόξινγκ... Εγώ τότε ήμουν άνεργος και επειδή έχω οικογένεια με δύο παιδιά και πίστεψα ότι με αυτόν τον τρόπο θα τους εξασφάλιζα οικονομικά, δέχτηκα να εγγραφώ και να συμμετέχω ενεργά στις εκδηλώσεις και στις πορείες της οργάνωσης.

Το χρονικό της επίθεσης

Μου ζήτησε να συμμετάσχω σε ειρηνική πορεία που θα πραγματοποιούσαν τα μέλη στο ελαιουργείο στη Βαϊνιά στις 19.40. Μαζί του στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία μέλη της τοπικής, ενώ δίπλα στάθμευσε ένα κλειστό φορτηγό, όπου επέβαιναν έξι ημεδαποί άνδρες, που ήταν άγνωστοι σε μένα. [...]

Φορούσαν μαύρη ενδυμασία, μπλούζα και παντελόνι, ενώ τρεις από αυτούς φορούσαν μαύρα κασκόλ. Ο Μ. μπήκε στο ελαιουργείο και τον άκουσα να ρωτάει τον εργαζόμενο αν απασχολούνταν Πακιστανοί σε αυτό. Μόλις ο εργαζόμενος του απάντησε αρνητικά, ο Μ. βγήκε έξω.

Εγώ τότε κατάλαβα ότι δεν είχε προγραμματιστεί πορεία, αλλά κάτι κακό. Στη συνέχεια τα άτομα αυτά ενώθηκαν μαζί με τους τέσσερις, που προφανώς ήταν γνωστοί τους. [...]

Σταμάτησαν σε μια ημιτελή οικοδομή πάνω από το ελαιουργείο και πήραν όλοι τους από ένα ξύλινο μαδέρι. Τότε κατάλαβα ότι είχαν συνεννοηθεί από πριν για να προβούν σε βιαιοπραγίες... Επειδή δεν ήθελα να φανεί ότι κόμπιαζα και χάσουν την εκτίμηση τους σε μένα και παράλληλα θα έχανα την ευκαιρία μιας θέσης εργασίας, αρχικά τους ακολούθησα για 50 μέτρα, αλλά δεν κράτησα ξύλο. Βρήκα δικαιολογία για να σταματήσω και είπα ότι θα έμενα για να φυλάξω τα αυτοκίνητα.

Έπειτα από δέκα λεπτά άκουσα κραυγές ατόμων σαν να πάλευαν μεταξύ τους. Επέστρεψαν τρέχοντας στο σημείο που βρισκόμουν και βιαστικά μπήκαν στα αυτοκίνητα τους..

Μπήκα στο αυτοκίνητο μου και κατευθύνθηκα στον χώρο που άκουσα τις φωνές, για να δω τι έγινε. Είδα τρεις αλλοδαπούς, πιθανόν υπηκόους Πακιστάν, βρίσκονται αιμόφυρτοι στο έδαφος. Τότε κατάλαβα τι είχε γίνει...».

Ενέδρα σε 17χρονο μαθητή: Έγραψε «ΑΝΤΙΦΑ» σε θρανίο και του έκοψαν τη μύτη

Ανατριχιαστικά στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία αποκαλύπτονται από καταθέσεις που περιγράφουν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 17χονου μαθητή της Γ΄ Λυκείου, τον οποίον τραυμάτισαν με μαχαίρι χρυσαυγίτες για να τον τιμωρήσουν επειδή στο θρανίο συμμαθήτριας του, την οποία είχε προσηλυτίσει η οργάνωση, έγραψε τη λέξη «ΑΝΤΙΦΑ».

Το περιστατικό έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2013, λίγο πριν περάσει την πύλη του σχολείου του ο 17χρονος, που παρ' ολίγον να πεθάνει, καθώς του έκοψαν τη μύτη και τον μαχαίρωσαν στο πρόσωπο και στον λαιμό, προκαλώντας του τομή μέχρι την καρωτίδα!

Ακόμη πιο συγκλονιστική είναι η διαπίστωση ότι ο τρόπος που χτυπήθηκε προσιδιάζει με το μαχαίρωμα του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, καθώς όπως κατέθεσε η μητέρα του 17χρονου στις ανακριτικές αρχές: :«... το παιδί υπέστη τρία τραύματα, ένα στην τραχηλική χώρα, μεγάλο και κοντά στην καρωτίδα, όπου είχε προηγηθεί και στρίψιμο μαχαιριού στην αρχή... όπως διαπιστώθηκε από χειρουργό...».

Χτυπήματα στον λαιμό. Το θύμα πρόλαβε να αναγνωρίσει έναν από τους παρ' ολίγον δολοφόνους του και καταθέτοντας στις ανακρίτριες είπε: «...Πριν φτάσω στην πύλη δέχτηκα χτυπήματα... Δεν άκουσα βήματα, γιατί άκουγα μουσική και δεν κατάλαβα πόσοι με πλησίασαν. Όπως μου βγήκαν τα ακουστικά και άκουσα τρεξίματα κατάλαβα ότι ήταν παραπάνω από ένα άτομο. Δέχτηκα χτύπημα στη μύτη και στον λαιμό και ενστικτωδώς γύρισα και είδα το πρόσωπο του Γιώργου Α. και είμαι σίγουρος 100%. Κοιταχτήκαμε στα μάτια...».

«Που αποδίδετε το περιστατικό;», ρώτησαν οι ανακριτές. «Πραγματικά δεν γνωρίζω. Όμως ο Α. έχει σχέση με μια συμμαθήτρια μου, ονόματι Αρτεμη Κ., αλλά δεν θυμάμαι πόσο καιρό. Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού η Αρτεμη άρχισε να εκφράζει περίεργες ιδεολογίες περί εθνικισμού και εγώ της εξηγούσα ότι δεν είναι καλά πράγματα αυτά και ότι "έτρωγε το κεφάλι της"...

Δύο μήνες πριν το μαχαίρωμα καθόμουν με έναν συμμαθητή μου στο θρανίο και θέλαμε να πειράξουμε την Άρτεμη και γράψαμε ένα ΑΝΤΙΦΑ πάνω στο θρανίο. Ήρθε όμως την επόμενη μέρα και ζητούσε να το σβήσω εγώ. Μετά από έναν "τσακωμό" το έσβησε μόνη της.

Την ίδια μέρα που σχολάσαμε ήρθε ο Α. (δράστης) και απ' ό,τι κατάλαβα του το είπε και γύρισε και μου είπε ότι εάν ξαναγράψω κάτι παρόμοιο στο θρανίο της κοπέλας του θα με σκοτώσει.

Σας επισημαίνω ότι, πριν μου πει τα παραπάνω λόγια, καθόταν στο παγκάκι και φώναζε συνθήματα της Χρυσής Αυγής.

Υπήρχε επίσης ένας άλλος συμμαθητής μου, ο οποίος διαπληκτιζόταν με την Άρτεμη για τις ιδεολογίες της... λέγονταν της "φασιστάκι" και άλλα παρόμοια.

Ένα βράδυ ο φίλος μου συναντήθηκε με την Άρτεμη στο παρκάκι για να μιλήσουν. Εκεί πήγε και ο Α., τον οποίον όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν χρυσαυγίτες. Μαζί του ήτα μια παρέα 4-5 ατόμων περίπου, ξυρισμένοι, μαυροντυμένοι. Του έβγαλαν και οι πέντε μαχαίρια και ο Α. του είπε "θα σε σκοτώσουμε παλιοαναρχικέ".

Ενώ φίλος μου ήταν σε κατάσταση πανικού, εμφανίστηκαν κάποιοι πολίτες με σκυλιά, οπότε τράπηκαν σε φυγή και έτσι γλίτωσε. Η Αρτεμη το παραπάνω χρονικό διάστημα ντυνόταν με μαύρα ρούχα, φορούσε αρβύλες και είχε ξυρίσει το μισό κεφάλι της στο πλάι και ζωγράφιζε στο θρανίο σβάστικες και μαιάνδρους. Τώρα απ' όσο μαθαίνω εγκατέλειψε αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο 17χρονος περιγράφει τις απειλές που συνέχισαν να δέχονται μέχρι σήμερα ο ίδιος και η οικογένεια του, ακόμη και «κάτω από το σπίτι του».

Επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι "Αντίπνοια": Σταμάτησαν να χτυπούν όταν ο αρχηγός είπε «τέλος χρόνου»

ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ που έχουν στα χέρια τους οι εφέτες-ανακρίτριες υπάρχουν ακόμη σημαντικότατες μαρτυρίες προσώπων που έπεσαν θύματα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, όπως έγινε τον Ιούνιο του 2009 στο αντιεξουσιαστικό στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», όταν χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με μαχαίρια την ώρα που γίνονταν δωρεάν μαθήματα Ισπανικών.

Τραυμάτισαν σοβαρότατα τον δάσκαλο και παρευρισκόμενους. Όπως περιγράφουν όλοι στις καταθέσεις τους, σταμάτησαν να χτυπούν με τα μαχαίρια όταν ο αρχηγός τους φώναξε: «Τέλος χρόνου».

Να σημειωθεί ότι τότε συνελήφθησαν δύο από τους δράστες. Αρχικά είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν στο Αυτόφωρο, αλλά μετατράπηκε η κατηγορία σε απόπειρα δολοφονίας και θα δικαστούν τον Μάρτιο του 2014 στο Κακουργιοδικείο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)