to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 20.07.2012

Κοινωνία

Χρυσαυγίτες λεηλατούν τα σπίτια μεταναστών και τους ξυλοκοπούν

Σε νέες επιθέσεις εναντίον μεταναστών προχώρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά στο Μενίδι. "Μας έχουν αποδείξει ότι δεν θέλουν να σταματήσουν τη δράση της", δήλωσε από την πλευρά του ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας και της Ενωσης Μεταναστών Εργατών, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, όντας εξοργισμένος για την καταγραφή ενός ακόμη περιστατικού ρατσιστικής βίας.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και την Ένωση Μεταναστών εργατών την Πέμπτη 19 Ιούλη, αποκαλύφθηκε ότι την Τρίτη (17/7) επτά σπίτια μεταναστών λεηλατήθηκαν, ενώ ξυλοκοπήθηκαν οι κάτοικοι τους υπό την ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές, αλλά και χαρακτηριστικές του τι συνέβη. Ο 40άχρονος Βιντζέ Κομάτ, που ήρθε στη χώρα μας από την Ινδία προ 15 χρόνων, δήλωσε πως η γυναίκα του ζήτησε τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ, αλλά εκείνη περιορίστηκε σε ρόλο παρατηρητή, τη στιγμή που ο ίδιος και η οικογένεια του έπεφταν θύματα μίας ακόμα νομιμοποιημένης, όπως φαίνεται, βάρβαρης επίθεσης.

«Γύρω στις 9.30 το βράδυ 20 άτομα με κουκούλες ήρθαν και μας χτυπήσανε μπροστά στο σπίτι μας. Έπεσα κάτω και αυτοί συνέχισαν να με χτυπάνε. Η γυναίκα μου που ήταν μέσα ειδοποίησε την αστυνομία. Όταν ήρθε αυτοί που μας χτυπήσανε ήταν στο διπλανό σπίτι και κάνανε τα ίδια, αλλά η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Πήγα στην αστυνομία χτυπημένος μέσα στα αίματα, περίμενα γύρω στα 40 λεπτά αλλά δεν μου έδωσαν σημασία. Τότε η γυναίκα μου κάλεσε ασθενοφόρο και με πήγαν στο Αγία Όλγα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Ο Νιρμάλ Τσαν επίσης από την Ινδία και ίδιας ηλικίας άνδρας, που ζει ήδη μία 20ετία στην Ελλάδα, περιέγραψε από την πλευρά του την άγρια επίθεση που δέχτηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής και υπογράμμισε ότι αυτή δεν σταμάτησε, ούτε όταν ακόμα έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας...
 
"Το βράδυ μετά το φαγητό βγήκαμε έξω από το σπίτι γιατί είχε ζέστη. Ακούσαμε κάποια άτομα που ήρθαν κατά πάνω μας και φωνάζανε πιάστε τους.  Μου επιτέθηκαν και μου έσπασαν το χέρι. Μπήκανε μέσα στο σπίτι μας σπάσανε την πόρτα και τα τζάμια στα παράθυρα. Τρέξαμε μπήκαμε σε άλλο δωμάτιο και κρατάγαμε την πόρτα για να μην μπούνε μέσα. Σπάσανε την τηλεόραση το ψυγείο και ότι βρήκανε. Πήγαν στη συνέχεια και σε άλλα σπίτια και τα σπάσανε. Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία αλλά αυτοί συνεχίσανε», ήταν τα λόγια του.
 
Από την πλευρά του ο Τζαβέντ Ασλάμ πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας και της Ενωσης Μεταναστών Εργατών εκτόξευσε μύδρους εναντίον της κυβέρνησης και της αστυνομίας.
 
"Μας έχουν αποδείξει ότι δεν θέλουν να σταματήσουν τη Χρυσή Αυγή.  Γι αυτό και δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Εμείς καταγγέλλουμε ανοιχτά αυτές τις επιθέσεις. Από τη μία μας χτυπάνε και από την άλλη μας κάνουν μηνύσεις για κλοπές. Στη Λυκόβρυση χτυπήθηκε στις 28/6 ένα παιδί και μετά τρεις μέρες πήγαν χρυσαυγίτες στην αστυνομία και είπαν ότι εδώ μένουν ξένοι που προσπαθούνε να μας κλέψουν. Ήρθε η αστυνομία εισέβαλε μέσα στο σπίτι έκλεψε τα διαβατήρια των παιδιών και 3.400 ευρώ», δήλωσε ο Τζαβέντ Ασλάμ.
 
«Συνολικά μέσα σε τρεις μήνες προεκλογικής περιόδου πάνω από 300 άτομα έχουν χτυπηθεί από επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, χωρίς να έχουμε καταγράψει το 100% των επιθέσεων. Εμείς θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε αυτή τη συνεργασία και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όπως κάναμε στη Νίκαια, το ίδιο θα κάνουμε παντού μέχρι να τους σταματήσουμε», πρόσθεσε.
 
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ σχολίασε από την πλευρά του ότι η καινούργια κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ. ΑΡ, έσπευσαν να "ανακοινώσουν νέα ρατσιστικά μέτρα», ούτως ώστε να "αποπροσανατολίζουν την οργή του κόσμου από τα μέτρα τα οποία ετοιμάζουνε και να ενοχοποιήσουν τους μετανάστες για την κρίση και να διασπάσουν το κίνημα που η πλειοψηφία είναι κατά των μέτρων και αυτής της κυβέρνησης. Ανακοινώσανε 24 νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τροπολογίες αυστηροποίησης του νόμου για την ιθαγένεια. Αυτά τα μέτρα δίνουν το πράσινο φως στους φασίστες να χτυπάνε μετανάστες και νομιμοποιούν τη συγκάλυψη της αστυνομίας".
 
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών ανακοίνωσαν πως σύντομα θα υπάρξουν κινητοποιήσεις ενάντια στις επιθέσεις.
 
Εν τω μεταξύ σε πολλές περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά κ.α. διοργανώνονται ανοιχτές αντιφασιστικές συνελεύσεις. Ειδικότερα στις 20 Ιουλίου πραγματοποιείται ανοιχτή αντιφασιστική συνέλευση στο Παγκράτι, στην πλατεία Μεσολογγίου, στις 19.30μμ και στο Ν. Ηράκλειο, στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο, στις 20.00. Τις επόμενες ημέρες αντίστοιχες συνελεύσεις έχουν προγραμματιστεί στη Ν. Ιωνία, στα Χανιά, στο Ελληνικό κ.α.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)