to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:25 | 11.12.2015

Κοινωνία

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για τις μητέρες και τα παιδιά τους στις φυλακές Ελαιώνα, 12-13 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για την ενίσχυση των παιδιών έως τριών ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρας τους και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας διοργανώνει για όγδοη συνεχή αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13 Δεκεμβρίου) το ξεblogάρισμα.



Φέτος εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών μέρος των εσόδων θα δοθεί σε τρέχουσες ανάγκες των προσφύγων.

Στο μπαζάρ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134) θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, τσίπουρα και ρακόμελα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, βιβλία από δεύτερο χέρι σε τιμές από 0,50 έως 5 ευρώ, μεταχειρισμένα είδη όπως ρούχα με 2 ευρώ, είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα.

Θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις, όπως αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την ομάδα «Υφάντρες των Παραμυθιών» και λαχειοφόρος με πολλά δώρα, όπως διαμονή σε ξενώνες, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, θεραπευτικές συνεδρίες κ.ά. Με τη συμμετοχή της νεοσύστατης ομάδας Λιόγερμα με δωρεές σε γούρια, κουλουράκια και παιδικά γλυκάκια καθώς και αντικειμένων.

Όπως σε κάθε μπαζάρ το ξεblogάρισμα θα συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδιά τους όπως: πάνες, μωρομάντηλα, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά.

Τι είναι το Ξεblogάρισμα

Το ξεblogάρισμα ξεκίνησε ως μια ομάδα από bloggers πριν από 8 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας (πρώην Κορυδαλλού). Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 15 περίπου παιδιά περιλαμβάνει και τις 90 και πλέον άπορες φυλακισμένες γυναίκες. 

Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος οργανώνουν αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων, υποστηρίζουν εθελοντικές δράσεις μέσα στις φυλακές και υλοποιούν έργα για την καλυτέρευση της ζωής στις φυλακές όπως η δημιουργία της παιδικής χαράς, η αίθουσα εκδηλώσεων κ.ά.. 

Η ομάδα, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών και του προσφυγικού κύματος που καταφθάνει στην χώρα μας, αποφάσισε φέτος να προχωρήσει στην στήριξη προσφύγων με αγορές ειδών πρώτης ανάγκης.

Το ξεblogάρισμα μαζεύει διακοσμητικά, βιβλία, dvd/cd, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα κ.ά. και τα διαθέτει προς πώληση και σε συμβολικές τιμές, για τους σκοπούς του μπαζάρ. Χρειάζεται, επίσης φίλους εθελοντές για το στήσιμο του μπαζάρ στις 11 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκειά του και στο τέλος του.

Το μπαζάρ θα λειτουργεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου (11:00 έως τις 20:00) και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου (11:00 έως τις 19:00) στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134 (ΜΕΤΡΟ Θησείο).

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για μητέρες και τα παιδιά τους στις φυλακές Ελαιώνα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)