to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 12.12.2016

Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και μια παράσταση για τα 26 χρόνια ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ


Το Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του, στη Στοά Κοραή (στάση μετρό : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και

το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11.00 έως τις 21.00

Θα βρείτε χειροποίητα δώρα, στολίδια και γλυκά φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του Προγράμματος.

Τα έσοδα του Παζαριού θα διατεθούν για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Ο χώρος αποτελεί ευγενική χορηγία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ λειτουργεί από το 1990 και είναι ένα από τα πολυφασικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Είναι πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης (μη διαμονής) στο κέντρο της Αθήνας.

Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. 

Απευθύνεται σε νεαρούς ενήλικες άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, άτομα που κάνουν πειραματική / περιστασιακή χρήση και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου (Φυλής 217, Αθήνα)  210 86 26 761.

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης (3ης Σεπτεμβρίου 176, Αθήνα) 210 86 12 604.

------------------------------------------------------------------------------------------

      «Όρνιθες-Η κοινωνία των τεχνών»

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Κινηματογράφος «ΤΡΙΑΝΟΝ»

         Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (ΗΣΑΠ: Βικτώρια)

Ώρα έναρξης 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 26ων γενεθλίων του, το Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, παρουσιάζει μία

θεατρική παράσταση με ηθοποιούς στη σκηνή, ζωντανή ορχήστρα που ερμηνεύει τραγούδια με πρωτότυπους στίχους σε παραδοσιακές μελωδίες και χορευτική ομάδα ελληνικών παραδοσιακών χορών από τις δημιουργικές ομάδες θεάτρου, μουσικής και χορού των Κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Πρωινή Κοινότητα και Βραδινή Κοινότητα) σε συνεργασία με μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης (πρωινού και βραδινού προγράμματος).

Το έργο που θα παρουσιαστεί είναι μία διασκευή των Ορνίθων του Αριστοφάνη.

Σε μια κοινωνία που το χρήμα είναι η υπέρτατη αξία, οι άνθρωποι έχουν απαξιωθεί και το μόνο που κάνουν είναι να χρωστούν και να πληρώνουν. Η ομορφιά, η ανθρωπιά και η τέχνη έχουν χαθεί. Ο Ευελπίδης και ο Πισθέταιρος απελπισμένοι από τα χρέη συναντούν το Βάγγο που τους πληροφορεί ότι οι καλλιτέχνες, για τους οποίους η ουσία είναι ο άνθρωπος, ζουν κάπου μυστικά και ζουν σαν τα πουλιά! Οι τρεις τους πηγαίνουν σε αναζήτηση της δίκαιης αυτής κοινωνίας, όπου συναντούν τους καλλιτέχνες και προσπαθούν να τους πείσουν να κάνουν αυτό που είχε κάνει και ο Αριστοφάνης στους Όρνιθες, δηλαδή εν προκειμένω να κλέψουν από τους ανθρώπους κάθε μορφής τέχνη. Διαδραματίζονται από τους καλλιτέχνες σκηνές από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη. «Αυτά όμως έγιναν παλιά… Τώρα τι γίνεται; Μπορεί η τέχνη να σώσει τον κόσμο;». Βέβαια, αγάπησε τα ιδανικά της ανθρωπότητας… όπως λέει ο ποιητής.

Ένα έργο για τη ζωή και την τέχνη. Μια ιστορία αναζήτησης ενός κόσμου με αξίες καθαρές, όπου τα ανθρώπινα ιδανικά ξαναβρίσκουν τη χαμένη τους αξία. Μια διαδρομή σαν αυτή της προσπάθειας για απεξάρτηση, όπου η Τέχνη έχει τη δύναμη να βάλει θεμέλια και να δείξει το δρόμο για μια καθαρή ζωή.

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210 86 26 761.

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 86 12 604.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)