to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:02 | 22.12.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Απόψε στο Gazarte: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια για …σινεφίλ

Τα… ελκυστικά συστατικά της εορταστικής συναυλίας που θα γίνει στο Gazarte τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 21.00, εκπροσωπώντας την πιο… σινεφίλ από τις μουσικές προτάσεις της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών γι αυτά τα Χριστούγεννα


Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, δύο εξαιρετικοί λυρικοί τραγουδιστές, η υψίφωνος Βάσια Ζαχαροπούλου και ο τενόρος Χρήστος Κεχρής και 25 από τις διασημότερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια που ξεκίνησαν την… καριέρα τους από το σινεμά, ερμηνευμένα από το Σύνολο Μουσικής Δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Ένωδον.  Αυτά είναι τα… ελκυστικά συστατικά της εορταστικής συναυλίας που θα γίνει στο Gazarte  τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 21.00, εκπροσωπώντας την πιο… σινεφίλ από τις μουσικές προτάσεις της Κ.Ο.Α. γι αυτά τα Χριστούγεννα.

Άλλωστε τα Χριστούγεννα ήταν ανέκαθεν η εποχή, όταν στη μεγάλη οθόνη έκαναν πρεμιέρα μερικές από τις ωραιότερες, τρυφερότερες και μελωδικότερες ταινίες. Υπέροχες συνθέσεις γράφτηκαν από σημαντικότατους συνθέτες και αξέχαστα τραγούδια τραγουδήθηκαν από ηθοποιούς σ΄αυτές τις ταινίες για τις οποίες το χριστουγεννιάτικο πνεύμα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την καλή μουσική.

Αυτή είναι και η πρόθεση του Ένωδον για τη συναυλία της 22ας Δεκεμβρίου: Να αντλήσει υλικό από περίφημες χριστουγεννιάτικες ταινίες, ξεκινώντας από τη δεκαετία του '40 (π.χ. HOLIDAY INN (1942), MEET ME IN ST. LOUIS (1944), THE BELLS OF ST MARY'S (1945), IT'S A WONDERFUL LIFE (1946)) και φτάνοντας μέχρι πολύ πιο πρόσφατες δημιουργίες, και  να μεταφέρει στη σκηνή του Gazarte το αίσθημα, τη μουσική και τον ήχο των Χριστουγέννων.

Γι αυτό οι οκτώ σπουδαίοι μουσικοί του  Ένωδον καλούν την αυθεντική κινηματογραφική Ελληνίδα «Αννα» του «FROZEN», Βάσια Ζαχαροπούλου αλλά και τον εξαιρετικό τενόρο Χρήστο Κεχρή που παίζει και κιθάρα και μας θυμίζουν τα «Λευκά Χριστούγεννα», μας εύχονται "Joyeux Noel", αλλά και  «Καλά Χριστούγεννα κύριε Λώρενς», μένουν «Μόνοι στο Σπίτι»,  επιβιβάζονται στο «Πολικό εξπρές» και συναντούν τον «Ψαλιδοχέρη» και πολλούς ακόμα… δισδιάστατους, αγαπημένους χριστουγεννιάτικους κινηματογραφικούς ήρωες.

Λίγα λόγια για το «ΕΝΩΔΟΝ»

 Το σύνολο μουσικής δωματίου "ΕΝΩΔΟΝ" δημιουργήθηκε το 2004 από την εσωτερική ανάγκη μιας παρέας φίλων και συναδέλφων μουσικών της  Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, να επεκτείνουν τη φιλία τους σε μια μουσική συνεργασία ενός προφανώς απροσδόκητου και ασυνήθιστου συνδυασμού οργάνων:  Έγχορδα, Χάλκινα και Πιάνο.

Η έρευνα του ρεπερτορίου τους οδήγησε σε μουσική μπαρόκ και στη σύγχρονη δημιουργία, με ρεπερτόριο από τον 17ο αιώνα έως και τον 21ο  αιώνα.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζονται συχνά με την υψίφωνο Βάσια Ζαχαροπούλου. Αυτή είναι όμως η πρώτη φορά που συνεργάζονται με τον τενόρο Χρήστο Κεχρή.

Τις διασκευές και τις μεταγραφές των κομματιών που θα παιχτούν στο Gazarte έχουν κάνει ειδικά για το ΕΝΩΔΟΝ οι Δημήτρης Θεοχάρης, Νέλλη Οικονομίδου, Ήβη Παπαθανασίου και Χρήστος Κεχρής.

Μέλη του Ένωδον είναι οι:

Νέλλη Οικονομίδου-βιολί

Μιχαήλ Σμιρνόφ-βιόλα

 Ήβη Παπαθανασίου-τσέλο

Παναγιώτης Καίσαρης-τρομπέτα

Κώστας Αυγερινός-τρομπόνι

Σπύρος Λάμπουρας-κρουστά

 Έφη Παπαθωμαίδη-πιάνο

Μπάμπης Αρκατίνης-κοντραμπάσο

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, 21.00

gazARTE: Βουτάδων 32 - 34 στο Γκάζι   Στάση Κεραμεικός

τηλέφωνα 210 3460347, 210 3452277

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 20€ (Ζώνη Α), 15€ (Ζώνη Β), 10€  (Όρθιοι)

Ταμείο: 23€ (Ζώνη Α), 18€ (Ζώνη Β), 13€ (Όρθιοι)

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: Gazarte, Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores. Τηλεφωνικά στο 11876 και οnline: www.gazarte.gr | www.viva.gr | www.public.gr 

Πληροφορίες:

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Τ. 210 7257601-3

www.koa.gr

Gazarte

Τ.210 3460347, 3452277

www.gazarte.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)