to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:27 | 22.12.2020

Κοινωνία

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα και απειλές για νέα μέτρα

Για Χριστούγεννα σε αστυνομικό κλοιό, με αυξημένους ελέγχους, ειδικά τα βράδια των ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς προϊδέασε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έστειλε και απειλές για νέα μέτρα αν δεν «πειθαρχήσουν» οι πολίτες.


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας εν όψει των γιορτών.

Ο Ν. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι οι οικογένειες θα μπορέσουν να βρεθούν την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα, όπως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα, μέχρι 9 άτομα σε κάθε σπίτι. Τόνισε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι όπως το Πάσχα που ζήσαμε πριν λίγους μήνες και πως οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί ειδικά μετά τις 22.00.

«Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές» είπε και τόνισε ότι είναι σημαντικό να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτραπούν τα κάλαντα και πως τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να τα πουν φέτος για λόγους πρόληψης.

«Οπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί χωρίς κάποια εξαίρεση. Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να πουν τα κάλαντα. Η αστυνομία θα είναι παντού την Παραμονή και ειδικά στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Στις εκκλησίες μπορούν να πάνε οι πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Μόνο 25 άτομα στις εκκλησίες και 50 στους Μητροπολιτικούς ναούς» επανέλαβε.

Ερωτηθείς για το αν θα αποφασιστούν επιπλέον μέτρα για την Πρωτοχρονιά, σε περίπτωση που οι πολίτες «δεν πειθαρχήσουν» κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε μονολεκτικά: «Ναι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)