to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:23 | 27.10.2021

Κοινωνία

Χρήστος Βρεττάκος: Καταστολή δίχως τέλος – Στο αστυνομικό τμήμα ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Μετά τον αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό από την δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία - Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις


Στο αστυνομικό τμήμα Περάματος οδηγήθηκε ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, μετά τον αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό από την δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τονίζει ότι «κυβέρνηση και περιφέρεια αντί να αφουγκραστούν και να κατανοήσουν τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με το ζήτημα των απορριμμάτων στο Σχιστό, εντείνουν την αστυνομοκρατία και καταστολή».

«Να γνωρίζουν ότι ούτε τρομοκρατούμαστε, ούτε θα κάνουμε πίσω με τέτοιες πρακτικές. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την οριστική δικαίωση» ξεκαθαρίζει ο Χρ. Βρεττάκος.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους καλώντας σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣΜΑ στο Σχιστό τη Δευτέρα στις 9 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, με επιστολή του το καλοκαίρι προς τους υπόλοιπους 65 δημάρχους της Αττικής, τους ενημέρωνε ότι «ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό από τον Σεπτέμβριο θα πάψει να λειτουργεί».

«Σχεδιάστε τη διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης σας παίρνοντας αυτό ως δεδομένο» αναφέρει στην επιστολή του. Διαμαρτύρεται, μάλιστα, και για την τελευταία νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα επειδή όπως αναφέρει ο Χρήστος Βρεττάκος: «Εν μέσω πανδημίας και καλοκαιριού, η κυβέρνηση νομοθέτησε τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων δίπλα από τον ΣΜΑ στο Σχιστό, σε προστατευόμενη ζώνη Α’ στο όρος Αιγάλεω».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ήδη από το καλοκαίρι η κυβέρνηση προσπαθεί να αναπτύξει τα σχέδιά της αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, χωρίς διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής φέρνοντας εν κρυπτώ νομοθετικές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής.

Επιπλέον, με ευθύνη του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη το κείμενο του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής, έχει εγκριθεί χωρίς διαβούλευση από την Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, η οποία αποτελείται από προσωπικές επιλογές του Γ. Πατούλη.

Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Αυτη η πολη δεν τρομοκρατειται και θα συνεχισει να παλευει για το δικιο της

Σε δελτίο τύπου η Δημοτική αρχή τονίζει:

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, οδηγήθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος για να απολογηθεί επειδή διεκδικεί καλύτερες συνθήκες υγείας και ποιότητας ζωής για τους κάτοικους αυτής της πόλης.

Μετά τις εξηγήσεις που δοθήκαν ότι η πόλη θα συνεχίσει να παλεύει για τα δίκαια αιτήματα της και καθιστώντας σαφές ότι η κατάληψη του ΣΜΑ στο Σχιστό θα συνεχιστεί, ο Δήμαρχος αποχώρησε από το ΑΤ Περάματος.

Ξεκαθαρίζουμε σε κάθε τόνο ότι ο αποκλεισμός του ΣΜΑ θα συνεχιστεί ότι κι αν σκαρφιστούν.  Καλούμε τους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας σε επαγρύπνηση.  Τη Δευτέρα 01/11 συγκεντρωνόμαστε μαζικά στις 9:00 π.μ. έξω από το ΣΜΑ του Σχιστού για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε κείνους που επιδιώκουν να μας τρομοκρατήσουν.

Κυβέρνηση και περιφέρεια πρέπει να επιλέξουν εάν θα ακούσουν τον συσσωρευμένο εδώ και δεκαετίες θυμό των κατοίκων και θα δώσουν έστω και τώρα λύσεις ή θα συνεχίσουν κυνικά να διαπράττουν ένα περιβαλλοντικό έγκλημα εις βάρος τους. 

Εμείς γνωρίζουμε με ποια πλευρά είμαστε, γνωρίζουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας κι αυτό μας κάνει περήφανους και μας δίνει δύναμη και κουράγιο να παλέψουμε μέχρι τέλους.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Καμία ανοχή στο δόγμα τρομολαγνείας Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου -Βοριδη

Σε ανακοίνωση της η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά καταγγέλλει την προσαγωγή του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Επισημαίνει αναλυτικά:

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, που αγωνίζονται για μία δίκαιη λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, κλιμακώνει την αστυνομική καταστολή. Έφτασαν στο σημείο να οδηγήσουν τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο στο αστυνομικό τμήμα για εξηγήσεις. 

Κλιμάκιο μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά βρέθηκε στο ΑΤ Περάματος στο πλευρό του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ενώ αμέσως μετά συναντήθηκαν με τον Χρ. Βρεττάκο στο Δημαρχείο της πόλης προκειμένου να συζητήσουν για τα επόμενα αναγκαία βήματα, ώστε να να δοθεί ένα τέλος στο περιβαλλοντικό έγκλημα που υφίσταται το Σχιστό.

Οι προσπάθειες τρομοκράτησης από αστυνομικές δυνάμεις με την προσαγωγή του Δημάρχου Κερατσινίου -Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου στο αστυνομικό τμήμα Περάματος, μετά τον πλήρη αποκλεισμό του ΣΜΑ στο Σχιστό, είναι συνέχεια της κρατικής και κυβερνητικής τρομοκρατίας που εκτυλίσσεται όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και δεν μπορούν να αποτελέσουν φραγμό στη λαϊκή οργή. Μας πεισμώνουν να μαζικοποιήσουμε και να οξύνουμε τους αγώνες μας.

Σε μια περίοδο που η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας των Δήμων μας αναδεικνύονται σε προτεραιότητα, δεν μπορεί τα όργανα του κράτους να αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες τους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και κάθε πολίτη που προσπαθεί να αποτρέψει πράξεις που στρέφονται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Οι αντιδράσεις των πολιτών, είναι αυτό που φοβούνται. Γι’ αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι συνειδητή επιλογή. Η κλιμάκωση της καταστολής με αστυνομικές επεμβάσεις έχουν στόχο να μην «σηκωθεί κανένα κεφάλι» απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια και τις πολιτικές που εφαρμόζουν.

Το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση είναι να προχωρήσει απρόσκοπτα η πολιτική που ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους. Για αυτό προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου όπου υπάρχει αντίδραση, ώστε ανενόχλητη να περνάει την αντιλαϊκή πολιτική της. Για αυτό τρομοκρατεί κάθε φωνή που ακούγεται.

Δεν εκβιαζόμαστε-Δε φοβόμαστε και είμαστε όλοι σύσσωμοι στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και σε κάθε πολίτη που αγωνίζεται να διαφυλάξει την τοπική του κοινωνία από πράξεις που βλάπτουν τα συμφέροντά της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί το λαό του Πειραιά να δυναμώσει με τη συμμετοχή του στον αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης ΝΔ Μητσοτάκη με εκτελεστικό όργανο την Περιφερειακή Αρχή Πατούλη. 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στα σχέδια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της Περιφερειακής Αρχής Πατούλη για εγκατάσταση και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό όπου θα επεξεργάζονται 250.000 απορριμάτων -180.000 τόνοι σύμμεικτων αποβλήτων και 70.000 τόνοι βιοαποβλήτων - το χρόνο, για τα επόμενα 29 χρόνια!

Δεν θα επιτρέψουμε τα σχέδιά τους να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή μας. Δεν θα γίνουμε για μία ακόμη φορά ο σκουπιδότοπος της Αττικής. Καμία ανοχή στο δόγμα τρομολαγνείας Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου-Βοριδη.

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα παραμείνει κλειστός έως ότου κυβέρνηση και Περιφέρεια αντιληφθούν πως το ποτήρι της υπομονής έχει ξεχειλίσει Θα είμαστε όλοι εκεί στη συγκέντρωση έξω από το ΣΜΑ, τη Δευτέρα 01/11 στις 9:00π.μ.

ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Με πληροφορίες από: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)