to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 03.11.2015

Οικονομία

Χρήστος Σπίρτζης: Ολοκλήρωση αυτοκινητοδρόμων το 2017

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν τα έργα εντός χρονοδιαγράμματος με χρηματοδότηση του προηγούμενου ΕΣΠΑ, ώστε να εξοικονομηθούν όσο τον δυνατόν περισσότερα κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ» επισήμανε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Β. Χόγιερ και τον αντιπρόεδρο Τζ. Τέιλορ, ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης


Συμφωνήθηκε η πρόσθετη χρηματοδότηση και τεχνική βοήθεια από την ΕτΕΠ για να ολοκληρωθούν τα έργα εντός χρονοδιαγράμματος, ώστε να μη χρειαστεί να περάσουν στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ συζητήθηκε η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων της Ολύμπιας οδού και Μορέα μέχρι το Μάρτιο του 2017, και η επέκταση του μετρό στην Αθήνα.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εν εξελίξει έργων υποδομής, όπως επίσης και ο προγραμματισμός χρηματοδότησης έργων της νέας προγραμματικής περιόδου.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ δήλωσαν στους δημοσιογράφους:

• Δηλώσεις Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστου Σπίρτζη

Έγινε η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και με πολύ υψηλά στελέχη της. Συζητήθηκαν θέματα για το πώς θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα υποδομών στην Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. Συζητήσαμε για νέα έργα. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι στην διάθεση μας για να βοηθήσει προκειμένου να ωριμάσουν τα έργα, να υπάρχει η απαραίτητη τεχνική βοήθεια και να υπάρχει και η απαραίτητη χρηματοδότηση. Επίσης συμφωνήσαμε και συζητήσαμε για τους δύο αυτοκινητόδρομους, που εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ένα βαρύ χρονοδιάγραμμα, προκειμένου σύντομα να ολοκληρωθούν οι αυτοκινητόδρομοι που έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Είναι η Ολυμπία και ο Μορέας. Ο Μορέας όπως γνωρίζετε θέλει να αλλάξει και η σύμβαση, να υπάρχουν νέες προβλέψεις. Στη δική μας πολιτική κατεύθυνση όπως γνωρίζετε από τους δύο άλλους αυτοκινητόδρομους είναι το ίδιο. Συζητήσαμε όλα αυτά τα θέματα και είμαστε σε κοινή αντίληψη.

Ο υπουργός ερωτηθείς για το μετρό απάντησε ότι "ο μετρό είπαμε ότι είναι ένα από τα έργα, που θα εξετάσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την ωρίμανση, αλλά και για την υλοποίηση του στο κομμάτι που είναι ώριμο, το τμήμα της Γραμμής 4".

Απαντώντας, για το Μορέα και τις πρόσθετες εγγυήσεις, που ζητάει η τράπεζα; ο Χ. Σπίρτζης ανέφερε ότι  "συμφωνήσαμε στις πρόσθετες εγγυήσεις, αλλά και στους υπόλοιπους όρους που θέτουμε εμείς στο τραπέζι, το ύψος των εγγυήσεων είναι αυτό που έχει βγάλει η μελέτη και δεν είναι θέμα παζαριού. Αυτό είναι θέμα προβλέψεων συγκεκριμένων, αν χρειαστεί να υπάρξουν. Αλλά έχουμε μερικές άλλες ιδέες σε σχέση και με το μοντέλο υπολογισμού των διοδίων και σε σχέση με την επιδότηση της λειτουργίας για το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων. Δηλαδή δεν εξετάζουμε έναν – έναν αυτοκινητόδρομο μόνο του. Εξετάζουμε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και θα πάμε σε οριστικές λύσεις".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)