to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:59 | 09.06.2022

Πολιτική

Χρήστος Σπίρτζης - Αποκάλυψη: Ήταν επισήμως ενήμεροι από το Φεβρουάριο ότι κινδυνεύει ο Υμηττός (έγγραφο)

Στυλιανίδης, Πέτσας, Βορίδης και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν πάρει αναλυτικό έγγραφο-προειδοποίηση του ΣΠΑΥ που υπογράφει ο δήμ. Ελληνικού-Αργυρούπολης


τΟ ομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης αποκαλύπτει ότι ήδη από το χειμώνα οι Δήμοι του Υμηττού μέσω του διαδημοτικού Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού είχαν προειδοποιήσει πως «ο βεβαρυμένος Υμηττός εκπέμπει μεγάλο σήμα κινδύνου», τόσο τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη, τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή του Στέλιο Πέτσα, όσο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Συγκεκριμένα, στις 7 Φεβρουαρίου φέτος ο ΣΠΑΥ σε έγγραφο που υπογράφει για το ΔΣ του ΣΠΑΥ ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ζητείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απελευθέρωθούν τα κονδύλια για σειρά δράσεων, καθώς «ο άμεσος καθαρισμός του Υμηττού και η θωράκισή του βρίσκονται στον "αέρα"» και «τα πράγματα θα είναι πλέον πολύ επικίνδυνα».

Ο κ. Σπίρτζης σημειώνει ότι «αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κώφευε στα συνεχή αιτήματα των δήμων για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων που θα συνέβαλαν στον καθαρισμό και την προστασία του Υμηττού ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται και από το έγγραφο του ΣΠΑΥ το οποίο απεστάλη στις 7 Φεβρουαρίου του 2022 δεν μπορεί να ισχυριστεί ούτε ότι δεν γνώριζε ούτε ότι η αυτοδιοίκηση δεν είχε απόλυτη τεκμηρίωση και γνώση για τα έργα που έπρεπε να γίνουν και τον προϋπολογισμό τους».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, όλους αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν από το Φεβρουάριο ώστε να προστατεύσει τον Υμηττό, το περιβάλλον, τις περιουσίες και τη ζωή των πολιτών», αν και όπως προσθέτει αμέσως μετά, «μάταια επίσης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)