to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 11.11.2016

Πολιτική

Χρήστος Μαντάς: Ήταν συνταγματική επιταγή να συγκροτηθεί το ΕΣΡ - Επιχειρήσεις που έπαιρναν δάνεια με αέρα τέλος

Στην πρωινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρωινή Ζώνη», συμμετείχε σήμερα, ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.


Απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων κκ Δάρρα και Δαράκη σχετικά με την χθεσινή συγκρότηση του Εθνικού Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης, ο Χρ. Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το μεγάλο γεγονός χθες ήταν η συγκρότηση του ΕΣΡ. Στη συγκρότηση αυτή φτάσαμε μετά από μια δύσκολη διαδικασία. Κανείς δεν θέλει πια να συνεχιστεί το καθεστώς ανομίας. Με βάση το Ν. 4339 αλλά και με τη διαφαινόμενη απόφαση του ΣτΕ (το λέω αυτό γιατί περιμένουμε να γραφεί) οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει ακόμα, αλλά στο τοπίο μπαίνουν κανόνες. Δεν χρειάζονται εδώ υψηλοί τόνοι. Νικητής είναι η νομιμότητα.

Η συνεννόηση ήρθε μέσα από σύγκρουση. Σημασία έχει τώρα η επόμενη μέρα. Ήταν συνταγματική επιταγή να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Οι επιχειρήσεις στα ΜΜΕ που έπαιρναν δάνεια με αέρα είναι πια παρελθόν.»

Σε ερώτημα για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο Χρήστος Μαντάς τόνισε:

«Η επίσκεψη είναι σημαντική και κρίσιμη ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αν κάνουμε μια αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών στις ΗΠΑ έχουμε (σε επίπεδο διακηρύξεων και προεκλογικών δεσμεύσεων τουλάχιστον της νέας ηγεσίας) θέσεις σε πολύ κρίσιμα ζητήματα που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση για όλο τον πλανήτη. Αυτές οι θέσεις αν υλοποιηθούν προοιωνίζουν σκοτεινές μέρες για όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό για την αριστερά να προσπαθήσει να μελετήσει και να κατανοήσει τις διεργασίες που γίνονται στις κοινωνίες. Βεβαίως οι ιστορικοί και οι καθημερινοί χρόνοι έχουν κύκλους, που πολλές φορές δεν ταυτίζονται.

Υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός στον κόσμο. Αυτό εκφράστηκε ριζοσπαστικά και στις ΗΠΑ με τον Σάντερς. Δεν μπορεί οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Δεν μπορεί να κυριαρχεί ο δογματικός φιλελευθερισμός και οι πολιτικές λιτότητας. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Και στη κατεύθυνση αυτή είναι ανάγκη να γίνουν γρήγορα βήματα.»

Κλείνοντας ο κ. Μαντάς δήλωσε πως διαβλέπει (ίσως και λόγω της επίσκεψης Ομπάμα) μια μετατόπιση της στάσης του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις. «Είτε έτσι, είτε αλλιώς θα φτάσουμε σε ένα συμβιβασμό. Και αυτό που πρέπει να παλέψουμε είναι αυτός ο συμβιβασμός να έχει για το λαό μας θετικό πρόσημο» είπε.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)