to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 26.06.2019

Πολιτική

Χρήστος Μαντάς: Εμείς θέλουμε να φέρουμε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με δικαιοσύνη στις εργασιακές σχέσεις (βίντεο)

«Μιλάμε για δυο ριζικά διαφορετικά πολιτικά σχέδια το δικό μας και της ΝΔ»


Σε ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση του ALPHA συμμετείχε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Μαντάς. Απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων Ρ. Τζίμα και Σπ. Λάμπρου  σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο Χρήστος Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε:

«O κ. Μητσοτάκης φοβάται την συζήτηση επί του προγράμματος. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι θολό σαν το θολό ποτάμι και κινείται στην κατεύθυνση της φιλελεύθερης δεξιάς στροφής που έχει κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Δεν ξέρουμε όμως τις λεπτομέρειες και τα κενά. Ένα κενό είναι πχ το ασφαλιστικό σύστημα. Τι ακριβώς θα κάνει στον περίφημο 3ο πυλώνα η ΝΔ; Μήπως θα διαλύσει τις επικουρικές συντάξεις των νυν συνταξιούχων με τον περίφημο αυτόν κουμπαρά που κοστίζει περίπου 55 δις.€ ;

Όσο λοιπόν προχωράμε σε μια προγραμματική αντιπράθεση εκτιμώ πως ο κ. Μητσοτάκης λέει στα στελέχη του : «μην χαλαρώνετε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα». Εκτιμώ επίσης,  πως ο κ. Μητσοτάκης ενώ καλεί απλόχερα ανθρώπους για να συνεργαστούν, τρέμει σαν τον διάβολο το λιβάνι την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων πολιτών, δηλαδή την απλή αναλογική.»

Καλούμενος να σχολιάσει την στάση του ΚΙΝΑΛ για την επόμενη μέρα ο κ. Μαντάς δήλωσε:

«Από την στιγμή που το ΚΙΝΑΛ δεν ξεκαθαρίζει την θέση του (όπως έχει γίνει σε μια σειρά χωρών του Νότου) μπορούμε να πούμε πως η σοσιαλδημοκρατία στον τόπο μας δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με την δεξιά. Τουλάχιστον εγώ αυτό ακούω.»

Τέλος για την προγραμματική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ο Xρ. Μαντάς τόνισε:

«Μιλάμε για δυο ριζικά διαφορετικά πολιτικά σχέδια το δικό μας και της ΝΔ. Και εδώ πάνω πρέπει να συζητήσουμε. Εμείς θέλουμε να φέρουμε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, όχι για μια ανάπτυξη της ‘αρπαχτής’ και με υποχωρήσεις στους περιβαλλοντικούς όρους, στις διαδικασίες κτλ. Εμείς θέλουμε να φέρουμε μια δικαιοσύνη στις εργασιακές σχέσεις. Με μισθούς που πράγματι να φτάνουν στα 750€  την διετία.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)