to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:07 | 21.05.2023

Πολιτική

«Χριστιανισμός» και «φιλοπατρία»: Ποιο είναι το κόμμα «Νίκη» που κόντεψε να μπει στη Βουλή

Έκπληξη στις βουλευτικές εκλογές 2023 αποτελεί το κόμμα «Νίκη» του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού, που περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», που μιλάει για «χριστιανισμό» και «φιλοπατρία»


Το κόμμα «Νίκη» συγκεντρώνει ποσοστό 2,93% στο 77% της ενσωμάτωσης και 2,5% στην τελική εκτίμηση του ΥΠΕΣ, και ίσως μπει στο κοινοβούλιο, αν και η Singular Logic έκανε εκτίμηση για πεντακομματική βουλή.

Το «μπλόκο» στον Κασιδιάρη

Το κόμμα εμφανίστηκε δημοσκοπικά πρώτη φορά λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο, αλλά και άλλων δεξιών κομμάτων, όπως αυτό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου και της Λατινοπούλου.


Ποιο είναι το κόμμα «Νίκη»

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κόμματος «Νίκη», με κεντρικό σύνθημα «Με σκοπό τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας» και αναφορά στον στίχο του Σεφέρη «Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό», «η ΝΙΚΗ συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης».

Σημειώνεται πως το κόμμα «βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς ‘δεξιές’ κι ‘αριστερές’ παρωπίδες ή γενικόλογους ‘πατριωτισμούς’ αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Δημήτρης Νατσιός, «δάσκαλος και θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς και αρθρογραφία».

Παρακολουθήστε (με δική σας ευθύνη...) το 10λεπτο μήνυμα του επικεφαλής του ΝΙΚΗ:

Πηγή: ieidiseis.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)