to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χριστιανική άγνοια και υποκρισία

Είναι ο ελληνορθόδοξος Χριστιανισμός θρησκεία ή μήπως κι αυτός είναι στην ουσία κόμμα που υπερασπίζεται τα προνόμια που έχει κατακτήσει;


ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σημαντικό γεγονός σχεδόν χάθηκε μέσα στην επικαιρότητα άλλων θεμάτων και την κοινωνική παραζάλη της πανδημίας. Αφορά τη δήλωση του προκαθήμενου της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας για τον Ισλάμ, που κατά τη γνώμη του «δεν είναι θρησκεία, αλλά πολιτικό κόμμα και μάλιστα πολεμοχαρές και οι άνθρωποί του είναι άνθρωποι του πολέμου»!

ΕΙΝΑΙ όμως ο ελληνορθόδοξος Χριστιανισμός θρησκεία ή μήπως κι αυτός είναι στην ουσία κόμμα που υπερασπίζεται τα προνόμια που έχει κατακτήσει, μεταξύ των οποίων οι ιερείς να πληρώνονται από το κράτος ως δημόσιοι υπάλληλοι; Κι όταν τα συμφέροντα των αφορολόγητων εσόδων από χριστιανικές τελετές (γάμοι, κηδείες κ.λπ.) απειλούνται, να μετατρέπεται από θρησκεία σε κόμμα μαχητικό, απειλώντας τους ασκούντες την κοσμική εξουσία με πτώση αν θίξουν τα κατακτημένα του;

ΣΚΕΦΤΗΚΕ ποτέ ο αρχιεπίσκοπος να αντιδράσει για τη δημόσια επιδοκιμασία και προστασία πολλών ιεραρχών προς τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής συμμορίας που κυνηγούσε μεταξύ άλλων και μουσουλμάνους πρόσφυγες ξυλοκοπώντας τους μέχρι θανάτου εδώ, στη χριστιανική Ελλάδα; Δεν το έκανε, διότι ως πολιτικός ζύγισε τις αντιδράσεις των ακροδεξιών ιεραρχών που θα μπορούσαν να κλονίσουν την ηγετική του θέση.

ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ των αρχόντων των χριστιανικών εκκλησιών διαχρονικά είναι μεγάλες και πολύ περισσότερες από τις αντίστοιχες του Ισλάμ. Συνεργάτες των πολιτικών εξουσιών που υποδούλωναν λαούς, ληστεύοντας τον πλούτο της γης τους, συνόδευαν τους στρατιώτες για να διδάξουν δήθεν τη χριστιανική πίστη της αγάπης την ίδια στιγμή που πλάσματα του ίδιου Θεού υποδουλώνονταν, βασανίζονταν βιάζονταν και πολλές φορές δολοφονούνταν.

ΠΟΣΟΙ πιστοί της Εκκλησίας γνωρίζουν άραγε πώς και πότε επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός στην Ελλάδα;  Ήταν 10 Απριλίου του 728 σύμφωνα με το χριστιανικό ημερολόγιο. Στη μάχη που έγινε στη Θεσσαλία οι Βυζαντινοί επί ηγεμονίας Λέοντα του Γ΄ νίκησαν και υπέταξαν οριστικά τους «άπιστους»  Έλληνες. Οι βάρβαροι μισθοφόροι με επικεφαλής τους χριστιανούς μοναχούς συγκέντρωσαν 600.000  Έλληνες, γυναικόπαιδα κυρίως, και διέταξαν να τους κάψουν ζωντανούς.

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ πλούτος επιστημονικών γνώσεων χάθηκε ως αιρετικός και θαυμαστά αρχαία μνημεία ισοπεδώθηκαν. Ακολούθησαν αιώνες σκοταδισμού. Οι εκκλησιαστικοί άρχοντες όμως ευημερούν και συνεχίζουν να υπηρετούν τις εξουσίες και τα σχέδια των πλουσίων ασκούντες πολιτική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)