to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χρήματα και εύσημα για παρακρατικούς και φασίστες

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας καταγγέλλει το ισπανικό παρακράτος


«Οι υπόνομοι του κράτους συνεχίζουν να λειτουργούν» κατήγγειλε σχεδόν έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου ο ηγέτης του Unidos Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας για την παρακρατική δράση της πολιτικής αστυνομίας εναντίον του. Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης αποφεύγουν να αναφέρουν ότι είναι ψευδή τα στοιχεία για την υποτιθέμενη χρηματοδότηση του Podemos από τη Βενεζουέλα και το Ιράν για να μην στηρίξουν την προεκλογική εκστρατεία της Αριστεράς, ενώ την ίδια στιγμή προχωρούν στο ξέπλυμα του φασιστικού Vox που χρηματοδοτήθηκε από ακροδεξιά οργάνωση Ιρανών και περνά στα... ψιλά το ότι η οικογένεια του δικτάτορα Φράνκο προσπαθεί να βρει χρηματοδότες για το Vox.

Ο πρόεδρος του ομίλου τηλεπικοινωνιών Zeta Αντόνιο Ασένσιο κλήθηκε να καταθέσει για την κλοπή του κινητού τηλεφώνου από συνεργάτη του Πάμπλο Ιγκλέσιας, τα στοιχεία του οποίου βρέθηκαν στην κατοικία του πρώην επιθεωρητή της αστυνομίας Βιγιαρέχο, για να βοηθήσουν στην κατασκευή πλαστών στοιχείων για δήθεν χρηματοδότηση του Ιγκλέσιας και του Podemos από τη Βενεζουέλα και Ιράν.

Παρ' όλο που πλέον ο ίδιος ο Βιγιαρέχο, που βρίσκεται σε προληπτική κράτηση στη φυλακή, παραδέχθηκε την κατασκευή των στοιχείων εναντίον του Ιγκλέσιας και παρέδωσε τον φάκελο στους ανωτέρους του, δηλαδή στον υπουργό Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντσεθ Ντίαθ και ως εκ τούτου στον τότε πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, κανένα μέσο ενημέρωσης δεν ζήτησε συγγνώμη από τον Ιγκλέσιας ή από τους αναγνώστες του για τη δημοσίευση αποδεδειγμένα ψευδών στοιχειών. Ακόμη χειρότερα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα αρνήθηκε να υιοθετήσει την πρόταση του Unidos Podemos να καταθέσει ο Βιλιαρέχο στη Βουλή, γεγονός που οδήγησε τον Ιγκλέσιας να υποστηρίζει ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα εμπλέκεται στη διαπλοκή, αναφερόμενος εμμέσως στις δολοφονίες στελεχών της ΕΤΑ από την παραστρατιωτική οργάνωση της αστυνομίας και τις μυστικές υπηρεσίες GAL με την καθοδήγηση του πρώην σοσιαλιστική πρωθυπουργού Φελίπε Γκονθάλεθ.

Για τον Ιγκλέσιας ο Πέδρο Σάντσεθ «δεν έχει την ικανότητα να αλλάξει το κράτος». Ο ηγέτης του Podemos στιγμάτισε μάλιστα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει αναφερθεί ακόμη στο γεγονός της παρακρατικής δράσης της αστυνομίας εναντίον του επικεφαλής ενός μεγάλου ισπανικού κόμματος.

Πρόκληση για τη δημοκρατική κοινή γνώμη της χώρας αποτελεί το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Φερνάντεθ Ντίαθ, που παραιτήθηκε υπό το βάρος των σκανδάλων και της παρακρατικής οργάνωσης της πολιτικής αστυνομίας, συμπεριλαμβάνεται στα στελέχη ιδρύματος που διαχειρίζεται τη διοίκηση του Καθολικού Πανεπιστημίου της Άβιλα, αναλαμβάνοντας παράλληλα την επιμόρφωση και την παράδοση μαθημάτων στους νέους αστυνομικούς της Εθνικής Σχολής της Αστυνομίας στην Άβιλα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)