to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:33 | 21.12.2018

Πολιτική

Χρ. Βερναρδάκης: Ποιo θα είναι το επόμενο πρόσχημα της ΝΔ μετά την τροπολογία που πέρασε στην πΓΔΜ;

Ο υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης, απευθύνει το ερώτημα στη ΝΔ με αφορμή την τροπολογία για την υπηκοότητα που ενέκρινε η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων της ΠΓΔΜ, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει: «Η θλιβερή ΝΔ ντύνεται μακεδονομάχος στο εσωτερικό, αλλά στο εξωτερικό διαβεβαιώνει ότι αποδέχεται τη Συμφωνία».


H ανάρτηση του Χρ. Βερναρδάκη:

Η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων της ΠΓΔΜ ενέκρινε σήμερα την τροπολογία στην οποία αναφέρεται ότι από τη στιγμή που τεθεί σε ισχύ η αλλαγή της ονομασίας της χώρας ("Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας") «η υπηκοότητα θα είναι μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο δεν προσδιορίζει ούτε προκαθορίζει την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες».

Όπως αναφέρθηκε στη σχετική σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή, «με την τροπολογία αυτή γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ της υπηκοότητας και της εθνότητας» των πολιτών της χώρας.

Ερώτημα κρίσεως: Ποιo θα είναι το επόμενο πρόσχημα της ΝΔ και των παραφυάδων της;

Σχετικά με τα προσχήματα της ΝΔ όμως, αντιγράφω από την σημερινή ΕΣΤΙΑ κάτι ενδιαφέρον: "Σε όλα τα κλειστά δείπνα της αμερικανικής πρεσβείας των Αθηνών κορυφαία στελέχη της ΝΔ έδιναν παρασκηνιακώς τη διαβεβαίωση ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευσις θα αρνηθεί να κυρώσει μεν την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στη δεύτερη ψηφοφορία [...] για την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η ΝΔ επρόκειτο να ψηφίσει θετικά [...] Την απόφαση αυτή της ΝΔ για διπλή ψήφο - όχι στις Πρέσπες, ναι στο Πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ - απεκάλυψε προχθές δημοσίως σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης [...]". 

Με άλλα λόγια, η θλιβερή ΝΔ ντύνεται μακεδονομάχος στο εσωτερικό ("καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα συνοχής", όπως λέει η μαρτυριάρα ΕΣΤΙΑ), αλλά στο εξωτερικό διαβεβαιώνει ότι αποδέχεται τη Συμφωνία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)