to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 10.11.2018

Πολιτική

Χρ. Βερναρδάκης: Ιστορική και επωφελής και για τις δύο πλευρές η συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας (βίντεο)

Ιστορική και επωφελή και για τις δύο πλευρές, χαρακτήρισε τη συμφωνία μεταξύ Κράτους-Εκκλησίας, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας, σήμερα, στην ΕΡΤ.


Σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου στο Φανάρι, ο Χρ. Βερναρδάκης είπε ότι η συμφωνία αφορά το σύνολο των εκκλησιαστικών θεσμών.

 Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι οι κληρικοί δεν έχουν λόγο να ανησυχούν, καθώς διασφαλίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα, για τα οποία, όπως είπε, δεν είναι αρμόδιο μόνο το Κράτος, αλλά και η Εκκλησία.

Παράλληλα όμως άσκησε κριτική στη στάση κάποιων κληρικών, που χρησιμοποίησαν τον άμβωνα για να παρεμβαίνουν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι η ιδιότητα του δημοσίου λειτουργού επιφέρει και επιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση, ως προς το άρθρο 3, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι αποτελεί ένα συναινετικό βήμα και εξήγησε ότι η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, στοχεύει στον σεβασμό των δικαιωμάτων άλλων πολιτών, τονίζοντας ότι η επικρατούσα θρησκεία δεν μπορεί να αποτελεί το πρόσχημα για επιβολή διακρίσεων από το νομοθέτη. Χαρακτήρισε δε ως γραφικότητες τα περί κατάργησης των Χριστουγέννων.

Μιλώντας για τη συνταγματική αναθεώρηση, σημείωσε επίσης, ότι το μείζον ζήτημα είναι η αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να αλλοιώνεται το πολίτευμα, ούτε να ενισχύονται οι εξουσίες του Προέδρου.

Ερωτηθείς για το άρθρο 16, που αφορά την εκπαίδευση, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι θέση της κυβέρνησης είναι η προάσπιση των δημοσίων αγαθών, όπως είναι η πρόσβαση στην Παιδεία, αλλά και του ρεύματος και του νερού, που πρέπει να μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)