to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 17.01.2020

Πολιτική

Χρ. Βερναρδάκης: Επέλεξαν Σακελλαροπούλου στριμωγμένοι σε εξωτερική πολιτική-προσφυγικό (ηχητικό)

«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε το προηγούμενο διάστημα πεδίο για μία άκομψη πασαρέλα με άπειρα ονόματα, μέτρησα 16-18 ονόματα υποψηφίων», είπε ο κ. Βερναρδάκης.


Ανάποδη είναι η ανάγνωση της επιλογής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έγινε καθώς ο Κ. Μητσοτάκης είχε στριμωχθεί από την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την παταγώδη αποτυχία στο προσφυγικό, νωρίτερα είχαν στήσει μία άκομψη πασαρέλα όπου μετρήσαμε 16-18 ονόματα, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

«Από αυτά, πράγματι η επιλογή που έγινε ήταν η πιο καλή», ξεκαθάρισε, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι δεν συμφωνεί απαραίτητα με την ερμηνεία περί «στριμώγματος του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς υπάρχει την ίδια στιγμή «στρίμωγμα της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την εξωτερική πολιτική, μετά την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, με την παταγώδη αποτυχία του σχεδιασμού τους στο προσφυγικό και την μεταναστευτική πολιτική».

«Δεν έχει εκ των πραγμάτων νόημα να δημιουργήσεις ευρύτερες πολιτικές πολώσεις με πρόσωπα που κατά καιρούς ήταν στο στόχαστρο της κοινής γνώμης», τόνισε για την ονοματολογία της προηγούμενης περιόδου, «η επιλογή της κας Σακελλαροπούλου ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας να καθησυχαστεί το πολιτικό κλίμα».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο, αυτό είναι πρωτοβουλία που κοινοβουλευτικά, αριθμητικά, ανήκει στην κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρθηκε απόλυτα θεσμικά. Είπε "υπάρχει Πρόεδρος" ... δεν μπορεί να τίθεται ζήτημα κύρους και αμφισβήτησης του Προέδρου εδώ και ενάμιση χρόνο που συντηρείται όλη αυτή η προεδρολογία, ξεκίνησε στην ΔΕΘ το 2018 ... είναι σαφές ότι υπήρχε επικοινωνιακό παιχνίδι ... η θεσμική σοβαρότητα που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η αξιωματική αντιπολίτευση επέβαλε να μην ανοίξει θέμα προέδρου και να μην αμφισβητηθεί το κύρος του ... και εάν δεν προτείνει η κυβέρνηση υποψήφιο, να δώσει ευκαιρία συναινετικής επιλογής όπως είναι ο Πρ. Παυλόπουλος ... θα ήταν εντελώς ανεδαφικό και άκομψο να πει ότι σήμερα δεν τον ψηφίζει», συνέχισε ο ίδιος.

Τόνισε παράλληλα ότι «είναι προφανές ότι δεν είναι αυτό το πεδίο που διαμορφώνει τις κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις, όσο πιο γρήγορα τελειώσουμε με αυτή την θεσμική εκκρεμότητα, τόσο καλύτερα. Έτσι, θα μπορούμε να ασχοληθούμε με τα πραγματικά κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη», θυμίζοντας ότι είναι σήμερα στη Βουλή η τέταρτη συζήτηση για το εκπαιδευτικό και την αξιολόγηση των πανεπιστημίων, «μία βάρβαρη νεοφιλελεύθερη επίθεση, συμπυκνώνει πολύ βαριές επιθετικές πολιτικές του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)