to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 13.03.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Χρ. Βερναρδάκης: Ένα μεγάλο Grexit από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ίσως είναι μία λύση

Ελληνική κυβέρνηση και FIFA είναι σε επικοινωνία και το ενδεχόμενο ενός Grexit από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα «ίσως είναι μία λύση», όπως στο παρελθόν για άλλες χώρες, είπε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης Στο Κόκκινο και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο. «Θα στεναχωρηθώ πάρα πολύ εάν δω βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές μίας αριστερής κυβέρνησης, να αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα, για να εξυπηρετήσουν μία εκλογική τους πελατεία. Εδώ πρέπει να είμαστε κάθετοι. Συμμετέχουμε σε μία πολιτική μάχη, έχουμε μία ιδεολογία», υπογράμμισε.


Το ελληνικό ποδόσφαιρο «έχει γίνει βιτρίνα μέσω της οποίας εκπληρώνονται άλλες δεσμεύσεις ... πρέπει αυτό να το σταματήσουμε και θα το σταματήσουμε», ξεκαθάρισε ο κ. Βερναρδάκης. «Βρίσκεται αυτή τη στιγμή και η FIFA σε επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, έχει αφεθεί ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός μεγάλου Grexit από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ίσως είναι μία λύση. Σας θυμίζω ότι και στο παρελθόν στο εξωτερικό, όταν τα πράγματα έφτασαν στο "μη περαιτέρω", πήραν πολύ δύσκολες αποφάσεις», όπως σημείωσε.
 
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Εγώ θα στεναχωρηθώ πάρα πολύ εάν δω βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές μίας αριστερής κυβέρνησης, να αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα, για να εξυπηρετήσουν μία εκλογική τους πελατεία. Εδώ πρέπει να είμαστε κάθετοι. Συμμετέχουμε σε μία πολιτική μάχη, έχουμε μία ιδεολογία. Δεν είναι διαχείριση, ούτε μικροπελατειακών καταστάσεων, ούτε να κλείνουμε τα μάτια δεξιά και αριστερά. Αυτές είναι οι παθογένειες της πολιτικής. Αυτό εννοούσε ο Τσίπρας χτες όταν είπε -και πράγματι το είπε- σε έξαλλη κατάσταση, ότι αυτή την ιστορία θα την τελειώσει. Γιατί ακριβώς επειδή δεν τον κρατάει κανείς, δεν έχει και κανένα λόγο να την κουκουλώσει», τόνισε ο υπουργός.
 
Νωρίτερα και σχολιάζοντας δημοσιεύματα στον σημερινό Τύπο όπως το «Πώς το Μαξίμου εξέθρεψε το φαινόμενο Ιβάν» στα σημερινά Νέα, ο κ. Βερναρδάκης είπε χαρακτηριστικά: «Τι να απαντήσω τώρα, το λέει η εφημερίδα γνωστού ιδιοκτήτη ομάδας. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί σε αυτή την περίπτωση. Υπάρχει μία κατάσταση αρωστημένη και στα όρια της παρανομίας, σε όλες τις εκφάνσεις, σε όλο το ποδόσφαιρο. Δεν αφορά μόνο τις μεγάλες ομάδες, αλλά και τις μικρότερες, τις χαμηλότερες κατηγορίες, τα διοικητικά συστήματα, της διαιτησίας, του παραγοντισμού, των τοπικών ... έχουμε να κάνουμε με μία αρωστημένη κατάσταση που χρειάζεται βαθύ νυστέρι».
 
Να τελειώνει το παραμύθι ότι 5.000 άνθρωποι κατευθύνουν κυβερνήσεις
 
«Αυτή η ιστορία της διαπλοκής και της χρησιμοποίησης του ποδοσφαίρου από τα οικονομικά και πια πολιτικά συμφέροντα θα τελειώσει μία και καλή. Η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη προς όλους», συνέχισε ο κ. Βερναρδάκης, τονίζοντας ότι πρέπει να σπάσει «το παραμύθι ότι 5.000 άνθρωποι μπορούν να κατευθύνουν πολιτικές αποφάσεις και κυβερνητικές πολιτικές. Εάν δεν το καταφέρουμε θα έχουμε και εμείς την ευθύνη μας».
 
«Δεν υπάρχει υγιής φίλαθλος και άνθρωπος που να λέει ότι αυτή η κατάσταση είναι καλή ... όχι απλώς δεν πρέπει να την αγγίξουμε, πρέπει να την μεταμορφώσουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, ελεγκτικοοικονομικό, κατασταλτικό, διοικητικό».
 
Πώς θα διεξαγόταν ένας τελικός Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ;
 
Η διακοπή ήταν επιβεβλημένη για να αποφευχθούν περισσότερα προβλήματα, είπε επίσης ο υπουργός Επικρατείας.
 
«Φανταστείτε ότι σε λίγες ημέρες έχουμε έναν τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Σε αυτό το πλαίσιο, με παράγοντες που μπαίνουν μέσα στα γήπεδα με όπλα, ντουφέκια και στρατούς που στοιχίζονται πίσω από αυτές τις ηγεσίες, μπορεί να γίνει; Το επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον αυτό; Δεν θα ήταν υπόλογη η κυβέρνηση εάν δεν σταμάταγε αυτή τη διαδικασία;», αναρωτήθηκε.

Διαμαρτύρεται μέχρι και ΠΑΕ που η ίδια επεδίωξε δικό της Grexit
 
Ο κ. Βερναρδάκης εξάλλου καυτηρίασε συγκεκριμένη περίπτωση ΠΑΕ που με ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά της διακοπής του πρωταθλήματος, αν και η ίδια «έχει απλήρωτους όλους τους ποδοσφαιριστές της εδώ και μία δεκαετία και έσπρωξε τα πράγματα στο Grexit για την ομάδα», ενώ «σε κάθε ευκαιρία ζητάει χαριστική παρέμβαση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)