to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:25 | 10.04.2019

Πολιτική

Χρ. Βερναρδάκης: Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο πανικός, η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με όλο τον σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας

«Το σκάνδαλο της Novartis δεν είναι ένα ελληνικό σκάνδαλο, είναι ένα διεθνές σκάνδαλο που διερευνάται σε όλο τον κόσμο και έχουν εμπλακεί και ξένοι οργανισμοί και ξένες κυβερνήσεις»


«Όλη αυτή η κριτική που γίνεται, διαβάζεται και ανάποδα ως ένα είδος εκφοβισμού στη Δικαιοσύνη για να μην κάνει τη δουλειά της, ακριβώς γιατί αρχίζει και εμπλέκεται ή προσκρούεται σε αποχρώσεις ενδείξεις πολιτικών προσώπων» ξεκαθάρισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

«Το σκάνδαλο της Novartis δεν είναι ένα ελληνικό σκάνδαλο, είναι ένα διεθνές σκάνδαλο που διερευνάται σε όλο τον κόσμο και έχουν εμπλακεί και ξένοι οργανισμοί και ξένες κυβερνήσεις. Όταν η Δικαιοσύνη έρχεται θεσμικά, νομικά, συνταγματικά μπροστά σε δυνητική εμπλοκή προσώπων που είναι πολιτικά, οφείλει να ενημερώνει τη Βουλή για να πάρει την άδεια για περαιτέρω διερεύνηση. Αυτό έχει γίνει μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Βερναρδάκης ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να φτιαχτεί τέτοια σκευωρία σε παγκόσμιο επίπεδο» και προσέθεσε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο πανικός, η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με όλο τον σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σεναριολογία περί προκήρυξης βουλευτικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση έχει ένα σχεδιασμό με βάθος χρόνου και δύο μείζονες πολιτικές και οικονομικές πρωτοβουλίες που αφορούν τη ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο και τη ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία».

Παίρνοντας, τέλος, θέση στο προσκλητήριο που έχει γίνει για την κεντροαριστερά, εκτίμησε ότι «όχι έχει απλώς πετύχει, αλλά διαγράφει ένα σοβαρό πολιτικό και εκλογικό ρεύμα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)