to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:38 | 20.07.2022

Πολιτική

Χρ. Στυλιανίδης: «Σωστός» ο συντονισμός, αλλά φταίει η κλιματική κρίση (βίντεο)

Έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά που κατέκαψε χθες την Πεντέλη πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.


 

Ο Χρ. Στυλιανίδης μίλησε για μια δύσκολη πυρκαγιά χθες στην Πεντέλη αλλά και στα Μέγαρα και τη Σαλαμίνα, μέτωπα τα οποία εκδηλώθηκαν την Τετάρτη. Ωστόσο ο υπουργός αξιολόγησε ως σωστό τον συντονισμό και διαπίστωσε έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων.

Η πυρκαγιά στην Πεντέλη «είχε τα χαρακτηριστικά μιας πολύ δύσκολης περίπτωσης που το βράδυ επιδεινώθηκε. Οι ριπές ανέμων έφθαναν τα 110 χλμ.», τόνισε.

 

Μίλησε επίσης για την αντίξοοες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο και ευχαρίστησε καθώς όπως είπε υπερέβην εαυτόν. «Η Mεσόγειος είναι το hot spot της κλιματικής αλλαγής. Έχουμε μπει σε άλλη επoχή σε ότι αφορά το κλιματικό φαινόμενο», είπε ακόμα.

 

Οι πολίτες θέλουν αποτελεσματική την Πυροσβεστική είπε ο Χρ. Στυλιανίδης προσθέτοντας ότι «δίνει τη μάχη παντού, κόντρα σε ισχυρούς ανέμους και πιλότοι που επιχειρούν με κίνδυνο της ζωής τους».

«Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την πυρκαγιά στην Πεντέλη. Ευχαριστώ τους πολίτες που βοήθησαν τις αρχές να επιτελέσουν το έργο τους. Τους αστυνομικούς που βοήθησαν τοσο πολύ που έτρεχαν και βοηθούσαν στην απομάκρυνση του πληθυσμού, και τους εθελοντές», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Όλοι αυτοί κατόρθωσαν να σώσουν ζωές και να διαφυλάξουν περιουσίες σε ένα πολύ δύσκολο βράδυ. Οι πυροσβέστες ξεπέρασαν τον εαυτό τους δίνοντας πρακτικό αποτέλεσμα που αφορά τον Έλληνα πολίτη και απέδειξαν με σπάνια αυταπάρνηση και ότι με αυτά τα προσόντα παράγουν αποτελέσματα», πρόσθεσε, μιλώντας για σωστό συντονισμό στην πυρκαγιά στην Πεντέλη.

 

«Ο σωστός συντονισμός και η έγκαιρη επέμβαση δεν ήταν τυχαίος, ήταν η καρδιά της νέας στρατηγικής του υπουργείου μας στη διαχείριση φυσικών καταστροφών», υπογράμμισε τονίζοντας ωστόσο πως «έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε να βελτιωθούμε, ενισχύοντας την ετοιμότητα του μηχανισμού και την πρόληψη».

Παράλληλα ο Χρ. Στυλιανίδης είπε μεταξύ άλλων πως στην πυρκαγιά στην Πεντέλη αυξήθηκαν οι επίγειες περιολίες, και τα εναέρια μέσα με στόχο όπως σημείωσε «να είμαστε έγκαιροι στην απόκρισή μας».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δεν ήταν πειστικός - τουλάχιστον να μην προκαλεί

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τις δηλώσεις του Χρ. Στυλιανίδη:

«Τις τελευταίες εβδομάδες οι πολίτες παρακολουθούν τα επικοινωνιακά σόου των Μητσοτάκη – Στυλιανίδη που τους διαβεβαίωναν ότι η χώρα έχει θωρακιστεί από τις πυρκαγιές.

Και σήμερα η Αττική για μία ακόμα φορά καίγεται. Και ο αρμόδιος υπουργός βγήκε μπροστά στα αποκαΐδια να δώσει συγχαρητήρια στον εαυτό του.

Δεν βρήκε να δώσει μια πειστική εξήγηση για το γιατί οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους αβοήθητοι ή γιατί αστυνομικοί επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα, μετά τα 3500 οργανικά κενά πυροσβεστών, και μάλιστα με… ποτιστήρια.

O κ. Στυλιανίδης δεν πήρε κανένα μάθημα από το παρελθόν της χώρας ή από άλλες ευρωπαϊκές εμπειρίες, όπως ισχυρίστηκε. Το μόνο μάθημα που πήρε είναι από τον κ. Μητσοτάκη, που νομίζει ότι όσο πιο χοντρά τα ψέματα τόσο πιο πειστικά είναι.

Αφού αρνείται να καλύψει τα χιλιάδες κενά στην πυροσβεστική του συνιστούμε τουλάχιστον να μην προκαλεί».

________

Πηγή: cnn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)