to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 19.04.2016

πηγή: Η Αυγή

Οικονομία

Χρ. Σπρίτζης: Άμεσα το κλείσιμο της αξιολόγησης και σύντομα αναδιάρθρωση του χρέους (βίντεο)

«Σύντομα θα πάμε σε αναδιάρθρωση του χρέους κρατώντας και την αξιοπρέπεια μας» προσθέτοντας ότι κανείς δεν έβαλε θέμα –όπως ισχυριζόταν η αντιπολίτευση- για τα νομοσχέδια της κυβέρνησης τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπρίτζης στον Ενικό.


«Έχουμε κάνει μία σκληρή διαπραγμάτευση με το πιστόλι στον κρόταφο» υπενθύμισε υποστηρίζοντας ότι «η λύση δεν είναι το εθνικό νόμισμα, αλλά συνολικά οι πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης να αντιμετωπίσουμε τις υφεσιακές πολιτικές».

Εξήγησε ότι η διαπραγμάτευση έλεγε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένα μέρος του προηγούμενου προγράμματος, ώστε να πάμε στην αναδιάρθρωση του χρέους για να βγει η χώρα από την επιτροπία που βρισκόμαστε.

Συμφώνησε στην ανάλυση αναφορικά με τις πολιτικές που εφαρμόζονται με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ στο πάνελ, κ. Καραθανασόπουλο σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Mε το ΚΚΕ υπάρχει ένα διαχρονικό πρόβλημα συμφωνούμε στην ανάλυση και διαφωνούμε στο δια ταύτα».

«Δεν πιστεύουμε στις υφεσιακές λύσεις και τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί ως τώρα και θέλουμε να τις ανατρέψουμε. Δεν μπορεί να γίνει από μια χώρα έξω από την Ε.Ε. Πρέπει να ανατραπούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας και αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για ένα προοδευτικό συσχετισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο» συνέχισε υποστηρίζοντας ότι δεν είναι η λύση η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι συντηρητικές δυνάμεις που κυριαρχούν στην  Ευρώπη βάζουν το θέμα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας» υπογράμμισε ο υπουργός διευκρινίζοντας ότι αυτό μεταφράστηκε στην χώρα μας ως «σκληρή μείωση του εργασιακού κόστους, του κοινωνικού κράτουςκαι έχει και συνέχεια στο κόστος προστασίας του περιβάλλοντος, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας».

Ο κ. Σπρίτζης εκτίμησε ότι τα μέτρα των μεταρρυθμίσεων θα περάσουν από τη Βουλή ενώ άσκησε κριτική στη Ν.Δ. και μερίδα των ΜΜΕ που «επιχειρούν να δώσουν μία άλλη εικόνα από αυτή που πραγματικά ισχύει» για τη χώρα. «Είναι τελείως διαφορετική η εικόνα από αυτή που θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν. Εμείς θα απολογηθούμε στον ελληνικό λαό για λάθη και ολιγωρίες. Δεν έχουμε κρύψει ποτέ τα αισθήματα και την τάση αυτοκριτικής μας. Αυτό δεν έχει να κάνει με την συνολική πορεία της χώρας και την κατεύθυνση μας που είναι διαφορετική, από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα».

Κατ. Μπρ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)