to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 17.12.2021

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: «Αν θέλετε να προσφέρετε πραγματικά στη χώρα, φύγετε»

Κύρια σημεία της ομιλίας του Χρήστου Σπίρτζη, βουλευτή Ανατολικής Αττικής και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση κύρωσης του Προϋπολογισμού 2022


Δείτε εδώ το βίντεο της τοποθέτησης του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη κατά την 4η ημέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού στη Βουλή:

Η ομιλία και τα κύρια σημεία της :

Μετά από 2,5 χρόνια της κυβέρνησης του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, ακούμε την εισήγηση του προϋπολογισμού, άκουσα τους συνάδερφους της ΝΔ, και κυρίως τους υπουργούς του επιτελικού κράτους, και δεν μένει πραγματικά τίποτα άλλο από το να σας δώσουμε όλοι, όλη η αντιπολίτευση, συγχαρητήρια. Δεν μένει κάτι άλλο.

Η φαντασιακή χώρα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη

Με αυτά που ακούσαμε, θεωρούμε ότι μόλις βγούμε στο δρόμο θα βρούμε χαρούμενους πολίτες χωρίς προβλήματα, θα βγαίνουν από τα σούπερ μάρκετ με δύο καροτσάκια ο καθένας, καταστηματάρχες με ανθηρές επιχειρήσεις, να μην προλαβαίνουν τους πελάτες που είναι μέσα, όλη τη χώρα ένα εργοτάξιο, σε οργασμό. Δηλαδή, φαντάζομαι ότι μόλις βγούμε από εδώ το μόνο που θα μας ενοχλεί είναι ο ήχος από την γραμμή 4 του μετρό, οι εργαζόμενοι να ζητάνε να μην τους δώσετε άλλη αύξηση και να κλείνουν τις πόρτες και τα παράθυρα μόνο για το κρύο. Το αίσθημα, δηλαδή, της ασφάλειας του πολίτη να είναι τόσο αυξημένο που δεν χρειάζεται να κλείνει κανείς ούτε την πόρτα του. Και βέβαια την υγειονομική κρίση να έχει λήξει δέκα φορές, τις δεκαπέντε τελευταίες ημέρες που έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καμιά δεκαριά φορές. Αυτό είναι η φαντασιακή χώρα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες

Τώρα, θα επιστρέψουμε στη χώρα μας και σε απόλυτη αντιδιαστολή με τον κύριο Σκέρτσο και την ομιλία που έκανε, θα πούμε τι είναι δείκτης προόδου. Δείκτης προόδου είναι όταν ένα νοικοκυριό μετά τις 15 πρώτες ημέρες του μήνα να μπορεί να ζήσει, να μπορεί να έχει πληρωμένους τους λογαριασμούς και όχι απλήρωτους όπως σήμερα και να μπορεί να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και να ψωνίζει τα τρόφιμα και τα αγαθά που χρειάζεται. Κάτι που δεν γίνεται στη χώρα μας. Δείκτης προόδου θα ήταν αν οι νέοι άνθρωποι δεν ήταν έρμαια, σε μια αγορά εργασίας ανεξέλεγκτη, χωρίς ελέγχους και με τόσους χαμηλούς μισθούς. Δείκτης προόδου θα ήταν αν με ένα κλικ έβγαινε η σύνταξη όπως υποσχεθήκατε εδώ και δύο χρόνια, κάθε φορά που αλλάζατε υπουργό. Δείκτης προόδου θα ήταν να συνειδητοποιήσετε κι εσείς ότι ο κορωνοϊός στα λεωφορεία κολλάει. Δεν έχετε δώσει τα λεωφορεία που πρέπει, ούτε τους συρμούς του μετρό. Δείκτης προόδου θα ήταν να μην ξηλώνετε τα αρχαία και την πολιτιστική μας κληρονομιά στο μετρό της Θεσσαλονίκης και να μην τσιμεντώνετε την Ακρόπολη. Αυτό θα ήταν δείκτης προόδου, κύριε Σκέρτσο.

Ζητάμε από την «άριστη» κυβέρνηση στοιχεία για τους θανάτους των συμπολιτών μας

Αλλά, δυστυχώς, θα δούμε έναν άλλο δείκτη προόδου από τη μελέτη των κ.κ Λύτρα και Τσιόδρα που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα. 1.9.2020, 271 νεκροί συμπολίτες μας. 6.5.2021, 10.847 νεκροί συμπολίτες μας, σύμφωνα με τη μελέτη. Μια απλή αφαίρεση είναι, οι άριστοι της κυβέρνησης ξέρουν να την κάνουν, είναι 10.576 νεκροί συμπολίτες μας. Από αυτούς, σύμφωνα με την μελέτη, 3.988 ήταν διασωληνωμένοι. Οι υπόλοιποι 6.588 τι ήταν; Πρέπει να μας απαντήσει η κυβέρνηση. Πού πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι; Σπίτι τους; Στο νοσοκομείο χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία της απλής διασωλήνωσης, έξω από τα ράντζα που διασωληνώνονται σήμερα. Που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν κάνουμε καμία αναγωγή. Δεν είναι μετρήσεις συγκεκριμένων εταιριών οι θάνατοι των συμπολιτών μας. Σήμερα, έχουμε φτάσει τους 19.651 νεκρούς. Προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα ψέματα του πρωθυπουργού, όταν εγκαλούσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ήξερε καμία μελέτη η οποία δείχνει ότι η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη ενώ ο κύριος Λύτρας είπε άλλα πράγματα. Εγώ δεν καταλαβαίνω, η άριστη κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη χρειάζεται τη μελέτη του κυρίου Λύτρα και του κύριου Τσιόρδα για να μας πείτε τι γίνεται στα νοσοκομεία; Χρειάζεται καμία μελέτη για να μας πει ότι τόσοι συμπολίτες μας πέθαναν, τόσοι διασωληνώθηκαν. Δεν τα έχετε αυτά τα στοιχεία; Δύο συστήματα με απευθείας αναθέσεις είχατε. Δύο επιτροπές εμπειρογνωμόνων είχατε. Τι άριστοι είσαστε εσείς; Πόσο άχρηστη είναι αυτή η κυβέρνηση που δεν ξέρει τα στοιχεία και βασίζεται στον φίλτατο Σωτήρη, τον κύριο Τσιόρδα, που έκρυψε από τον πρωθυπουργό τα στοιχεία της μελέτης του, δήθεν, για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Πείτε μας πόσοι έφυγαν, πόσοι από αυτούς δεν ήταν διασωληνωμένοι, τι κάνατε.

Έχετε κάνει τη Βουλή πλυντήριο παράνομων πληρωμών

Πάμε και στον τομέα Προστασίας του Πολίτη. Αυξάνετε 8.5 εκ. ευρώ τις δαπάνες για τα γραφεία των υπουργών και σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Κύριε υπουργέ των Οικονομικών, θέλω να σας κάνω μια ερώτηση: Γιατί δεν ισχύει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι σε όλα τα υπόλοιπα υπουργεία. Γιατί δεν έχει Γ ΔΟΥ; Γιατί έχει τόσους πολλούς διατάκτες το συγκεκριμένο υπουργείο. Δεν αναφέρω τι έλεγε πέρσι ο κύριος Χρυσοχοϊδης που είναι σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα είπε σήμερα ο κύριος Θεοδωρικάκος, αλλά πείτε μας αυτό. Έχετε κάνει τη Βουλή, πλυντήριο παράνομων πληρωμών. Φέρατε να πληρωθεί από την ΕΥΠ, παράνομη πληρωμή, φέρατε να κλείσουν πληρωμές για την ΕΛΑΣ. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας φέρνετε παράνομες πληρωμές πάλι για την πολιτική προστασία. Πλυντήριο την κάνατε τη βουλή. Και βέβαια, τώρα θυμήθηκε ο κύριος Θεοδωρικάκος να μας πει για το Μενίδι ότι κάνει επιχείρηση. Δεν πήγε μια βόλτα από εκεί, πήγε και έκανε σύσκεψη. Τέσσερις είναι στο τμήμα Ασφάλειας που δεν μπορούν να βγούνε, τέσσερα άτομα. Και μας εμπαίζετε ότι έχετε βάλει 1.000 αστυνομικούς στα τμήματα. Αυτοί που βγαίνουν κάθε χρόνο από τη σχολή. Ντροπή.

Ούτε στο κέντρο επιχειρήσεων δεν είχαν άτομα. Κάποια στιγμή, όταν φιλοτιμηθείτε να έρθετε να μας απαντήσετε και για τα υπόλοιπα. Για τις παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει. Και να μας πείτε αν θα ξαναπροσλάβετε με κατ' εξαίρεση διατάξεις όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τους συνοριοφύλακες και για την ΕΥΠ.

Καλή χρονιά με υγεία και τύχη να απομακρυνθεί με μεγάλη ταχύτητα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και την τύχη το νέο έτος να απομακρυνθείτε με μεγάλη ταχύτητα αν θέλετε πραγματικά να προσφέρετε πραγματικά στην δημοκρατία, την υγεία, την οικονομία, την ασφάλεια του πολίτη. Με γρήγορη ταχύτητα να φύγετε αν αγαπάτε τον ελληνικό λαό. Καλή χρονιά.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)