to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 06.02.2020

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: «Το προσφυγικό δεν λύνεται με επικοινωνιακές τακτικές και ακροδεξιούς δογματισμούς»

Την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικών συγκλίσεων για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό πρόβλημα ανέδειξε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Απευθείας».


Παράλληλα, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα με επικοινωνιακές τακτικές και ακροδεξιούς δογματισμούς.

«Πριν τις εκλογές η ΝΔ μας κατηγορούσε ότι κλείναμε το μάτι στους πρόσφυγες, δεν αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα με ορθολογικό τρόπο και δεν κάναμε γρήγορα τις επιστροφές. Σήμερα έρχεται να αντιμετωπίσει διαχειριστικά προβλήματα τα οποία δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει» είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης που προσέθεσε πως: «είναι άλλο να σχεδιάζει κάποιος στη βάση μιας πολιτικής με την οποία εμείς διαφωνούμε και είναι άλλο να επιστρέφει στην πραγματικότητα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

«Σήμερα λέει η κυβέρνηση ότι έχει ως στόχο τις 10.000 επιστροφές το χρόνο. Ακόμη και με αυτόν τον αριθμό, ο οποίος δεν πρόκειται να προσεγγιστεί, δεν λύνεται το πρόβλημα» τόνισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής ο οποίος αναφερόμενος στη Μόρια είπε: «Η δομή στη Μόρια μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου 2.500, είχε 4.000 επί ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε κάνει πολλές φορές την αυτοκριτική μας, ήταν ντροπή. Σήμερα που αυτή η δομή έχει πάνω από 20.000 τι είναι;»

«Η βασική αλλαγή της πολιτικής είναι ότι η ΝΔ βλέπει το θέμα κυρίως ως μεταναστευτικό και όχι ως προσφυγικό, επομένως εγκλωβίζονται πάρα πολλοί άνθρωποι στη χώρα μας. Η κύρια κατεύθυνση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα για να μη μείνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι εγκλωβισμένοι εδώ είναι το προσφυγικό. Πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να βλέπουμε την κυβέρνηση να ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία. Κάτι πρέπει να κάνει» ανέφερε στη συνέχεια.

«Αν συνεχιζόταν η πολιτική και οι διαδικασίες που υπήρχαν και δεν είχαν επικρατήσει αντιλήψεις που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της δικής μας χώρας αλλά των χωρών της κεντρικής Ευρώπης τα πράγματα θα ήταν καλύτερα» συμπλήρωσε.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, επίσης, τόνισε πως: «η δική μας παράδοση, ως λαός, είναι τελείως διαφορετική από την ακροδεξιά ρητορική που κάποιοι διέσπειραν πριν τις εκλογές και τώρα βλέπουμε τις συνέπειες. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι όταν εγκλωβίζονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι στη Μυτιλήνη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου τι μπορεί να ζήσουμε από τη δράση ακροδεξιών».

«Άκουσα να λένε ότι θα γίνει μια νέα κλειστή δομή. Πότε αλήθεια; Αρχικά θα γινόταν στην Αντίσσα, διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι, έφτασαν μέχρι έξω από το Μαξίμου. Η τοπική αυτοδιοίκηση στηριζόταν και στηρίζεται φαντάζομαι από τη ΝΔ. Για την ακρίβεια διαπαιδαγωγήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία» είπε.

Επίσης, χαρακτήρισε ως αστειότητες τις πρωτοβουλίες για τοποθέτηση... αθερινόδιχτου όπως με σκωπτική διάθεση ανέφερε: «Ακούσαμε ότι θα βάλουμε ένα... αθερινόδιχτο μήκους 2.5 χιλιομέτρων. Δεν ξέρω πόσα αθερινόδιχτα χρειάζονται από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο για να απαγορεύσει τις προσφυγικές ροές. Αυτά είναι αστειότητες, εδώ πρέπει πραγματικά να γίνει ένα σχέδιο που να βασίζεται σε πολιτικές συγκλίσεις. Να σταματήσει η κυβέρνηση να πηγαίνει με επικοινωνιακές τακτικές και με ακροδεξιούς δογματισμούς που κάποιοι πέρασαν προεκλογικά να αντιμετωπίσει το προσφυγικό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)