to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:03 | 24.04.2020

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: Περιμένουμε ακόμη κάποιον από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τα πολιτικά σκίτσα στο gov.gr

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνηθεί η ανάρτηση πολιτικών γελοιογραφιών στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού δημοσίου αναφέρθηκε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha o Χρήστος Σπίρτζης.


«Κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει, μέχρι σήμερα, αναλάβει την ευθύνη, δεν έχει ενημερώσει ποιος είναι ο διαχειριστής της σελίδας, ποιος είναι ο υπεύθυνος δηλαδή για τις αναρτήσεις στην επίσημη αυτή σελίδα που κατασκευάστηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής» τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι γελοιογραφίες κατέβηκαν μετά από κατακραυγή και πολιτών και ηλεκτρονικών μέσω μαζικής ενημέρωσης και βουλευτών της αντιπολίτευσης χωρίς κανείς να ζητήσει συγνώμη για αυτό που έγινε, χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση» δήλωσε ο πρώην υπουργός Υποδομών που προσέθεσε με νόημα πως: «αν αυτό είχε γίνει από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση να είστε σίγουροι ότι το αρμόδιο πολιτικό στέλεχος, είτε ήταν υπουργός, είτε υφυπουργός, είτε γενικός γραμματέας θα είχε υποβάλλει την παραίτησή του και αυτή θα είχε γίνει δεκτή. Αυτή η συμπεριφορά καταπατά συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος, συνιστά παράβαση καθήκοντος, επομένως όφειλε αν μη τι άλλο κάποιος να δώσει εξηγήσεις».

«Οι γελοιογραφίες αυτές ήταν εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον του πρώην ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου» εξήγησε ο Χρήστος Σπίρτζης για να προσθέσει πως: «είμαστε οι πρώτοι που υπερασπιζόμαστε την ελευθερία έκφρασης ακόμη και αν στρέφεται εναντίον μας η οποιαδήποτε δημοσίευση στα μέσα ενημέρωσης. Ο νόμος που προστατεύει την ελευθεροτυπία και δένει στην ουσία τα χέρια των πολιτικών και όχι των μέσων ενημέρωσης έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ. Είναι διαφορετικό όμως να δημοσιεύεται τέτοιο περιεχόμενο σε επίσημη ιστοσελίδα του κράτους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)