to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 17.01.2020

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: Να συνέλθει η ΝΔ και να αφήσει την ακροδεξιά ρητορική στο προσφυγικό (βίντεο)

Τις τρέχουσες εξελίξεις στο προσφυγικό και τα εθνικά θέματα σχολίασε, κατά την παρουσία του στην ΕΡΤ και την εκπομπή "Απευθείας» ο Χρήστος Σπίρτζης.


Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως: «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να συνέλθει και να αφήσει την ακροδεξιά ρητορική και τις ακροδεξιές πολιτικές. Παράλληλα, πρέπει οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης να επωμιστούν το ποσοστό που τους αναλογεί».

«Το πρόβλημα στο προσφυγικό δεν είναι μόνο διαχειριστικό. Καταργήθηκε το αρμόδιο υπουργείο, ξηλώθηκαν στελέχη από την Αστυνομία και αλλού που γνώριζαν πολύ καλά πως έπρεπε να διαχειριστούν το ζήτημα αλλά το βασικό πρόβλημα είναι η ακροδεξιά πολιτική και ρητορική που είχε η Νέα Δημοκρατία τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ» προσέθεσε.

Ο Χρήστος Σπίρτζης εξήγησε πως: «σύμφωνα και με όσα είπε ο πρωθυπουργός δεν αλλάζει η θεώρηση για το πρόβλημα, απλώς επανασύστησε μετά από μια πολύ μεγάλη βόλτα που έκανε η αρμοδιότητα στα διάφορα υπουργεία, ένα υπουργείο που ήταν κρίσιμο για την αντιμετώπιση του θέματος» για να εξηγήσει πως: «Η Νέα Δημοκρατία άλλαξε τη γραμμή που είχαμε και από κυρίως προσφυγικό πρόβλημα το έκανε κυρίως μεταναστευτικό. Αυτό εξυπηρετεί μια τακτική των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, αφήνοντας εγκλωβισμένους αυτούς τους ανθρώπους στη δική μας χώρα».

«Άλλαξε δύο φορές το νόμο λέγοντας ότι θα είναι πολύ γρήγορες οι διαδικασίες για το άσυλο, τώρα που της επιστρέφουν πίσω ένα, ένα τα νομοθετήματα γιατί δεν είναι σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και το ευρωπαϊκό δίκαιο αρχίζει και τα παίρνει πίσω» είπε στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Κλείνοντας την αναφορά του στο προσφυγικό ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής τόνισε πως: «η ΝΔ δεν είναι μόνο κυβέρνηση, έχει σχεδόν το σύνολο των περιφερειαρχών και μεγάλη πλειοψηφία στους δημάρχους ανά την επικράτεια. Η Κρήτη είναι η μόνη περιφέρεια που δεν έχει πρόβλημα με το προσφυγικό ως προς την αντίληψη. Όλοι οι υπόλοιποι, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι αντίθετοι στη λογική αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος. Αυτό γίνεται γιατί η ίδια η ΝΔ καλλιέργησε τη λογική της ξενοφοβίας και έλεγε ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος και σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε πως: «η πολιτική της ΝΔ δεν μας άφησε να είμαστε στο Βερολίνο. Δεν είναι δυνατόν για να κουβεντιάσουν η Γερμανία και η Ιταλία τα δικά τους προβλήματα να απουσιάζει η χώρα μας από αυτή τη διάσκεψη. Δυστυχώς, έχει αλλάξει το δόγμα στην εξωτερική πολιτική, είναι αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αμερική. Ότι, δηλαδή, η Ελλάδα είναι ένας δεδομένος σύμμαχος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)