to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:28 | 18.08.2021

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: Κυβερνητική προπαγάνδα σε αντιδιαστολή με τη πραγματικότητα

«Το Ημερήσιο Δελτίο Κυβερνητικής Προπαγάνδας, σε αντιδιαστολή με τη σκληρή και οδυνηρή καθημερινή πραγματικότητα για τη χώρα και τους πολίτες» τονίζει σε ανακοίνωση του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμπληρώνοντας: «Την ώρα που η Δυτική Αττική συνεχίζει να γίνεται κάρβουνο…ο χαοτικός συντονισμός του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, παραλίγο να προκαλέσει αεροπορικό ατύχημα!!!»


Σκληρή ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα με τις πυρκαγίας του βουλευτή Δυτικής Αττικής Χρ. Σπίρτζη ο οποίος μάλιστα παραθέτει αναλυτικά στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με όσα προβάλουν οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί του Μεγάρου Μαξίμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

1. Η Κυβερνητική Προπαγάνδα

Συνεχίζεται σήμερα, για τρίτη μέρα, η πυρκαγιά στην Δυτική Αττική. Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και σε λίγο θα οριοθετηθεί, ώστε να σβήσει.

Η οδυνηρή αλήθεια

Η αδράνεια στην άμεση κινητοποίηση της πρώτης ημέρας, ο κακός και πολλές φορές ανύπαρκτος συντονισμός, η κακή χρήση, συντήρηση των εναέριων μέσων, η έλλειψη προσωπικού και επίγειων δυνάμεων, η μηδενική από ότι αποδεικνύεται προετοιμασία, έχει αφήσει να καεί ότι απέμεινε στην Αττική.

Είναι τουλάχιστον παιδικό το επιχείρημα να απαντά ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης ότι υπήρχε τακτική συντήρηση του ρωσικού αεροσκάφους Berniev, από τις 13 Αυγούστου, μέσα στην αντιπυρική περίοδο, για τέσσερις ημέρες !!! Αν υπήρχε τέτοιο ζήτημα όφειλε η κυβέρνηση να το προβλέψει τόσο στην σύμβαση ενοικίασης του ότι θα υπήρχε αναπλήρωση ή να το καλύψει στον πλήρη σχεδιασμό που εξήγγειλε στις 15 Ιουνίου.

Και στα Βίλια οι πολίτες ζητούν εναέρια μέσα, παρακολουθούν να καίγονται τα σπίτια τους, διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις και βασίζονται στους εθελοντές, που είναι η μόνη ελπιδοφόρα πτυχή στις καταστροφές που βιώνουμε.

2. Η Κυβερνητική Προπαγάνδα

Τελικά δεν φταίει μόνο η κλιματική κρίση αλλά και οι εμπρηστές (πρωτόγνωρο για τη χώρα μας). Έχουν συλληφθεί για εμπρησμό, μεταξύ άλλων, μία γυναίκα που επιχείρησε να βάλει φωτιά στην Κουμουνδούρου και ένας εμπρηστής, με οργανωμένο σχέδιο, που κρατούσε αναπτήρα

Η οδυνηρή αλήθεια

Κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες έχουμε πυρκαγιές και σε πολλές περιπτώσεις είτε εκούσια είτε ακούσια πρόκειται για εμπρησμό. Είναι όμως τουλάχιστον τραγικό η αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), η προϊστάμενη ανακριτική αρχή όλων των ανακριτικών γραφείων στην Ελλάδα, με μεγάλες επιτυχίες στις συλλήψεις εμπρηστών, να έχει αποψιλωθεί από έμπειρο προσωπικό, που διατέθηκε σε ποσοστό 50% περίπου στις υπηρεσίες ιχνηλάτησης για τον κορονοϊό.

Απέχουμε ένα βήμα από την ανακοίνωση ότι δεχόμαστε επίθεση και ασύμμετρη απειλή…

3. Η Κυβερνητική Προπαγάνδα

Ανοίγει η πλατφόρμα, για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Οι μεγαλύτερες αποζημιώσεις που δόθηκαν ποτέ, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς καθυστερήσεις !!! Πρόβλεψη 2 δις € για αποζημιώσεις και υλικοτεχνική υποδομή.

Η οδυνηρή αλήθεια

Ας ανοίξει με το καλό η πλατφόρμα γιατί μέχρι την ώρα που γράφουμε την ανακοίνωση δεν έχει ανοίξει.

Όμως η προπαγάνδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη πάνω στις καταστροφές των συμπολιτών μας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σημειώνουμε τι έχει ξεχαστεί, σε σχέση με τις αποζημιώσεις προηγούμενων φυσικών καταστροφών και ελπίζουμε σε αυτό τουλάχιστον η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανταποκριθεί:

Α. η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 5000€ για κάθε κατοικία και των 8000€ για κάθε επιχείρηση, που υπήρχε τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στις καταστροφικές πλημμύρες του Ιανού επί ΝΔ, τον περασμένο χειμώνα, καταργήθηκε

Β. η μεγάλη ικανοποιητική επιδότηση για κάθε καταστραμμένο κτίριο το πλαφόν των 150.000€ που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ως τιμολόγιο των 1000€/m2 για μέγιστη επιφάνεια 150m2, υποκρύπτοντας ότι το κόστος της κατασκευής και των υλικών έχει αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο.

Γ. η μεγάλη ικανοποιητική επιδότηση για κάθε καταστραμμένο κτίριο το πλαφόν των 150.000€ που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ως τιμολόγιο των 1000€/m2 για μέγιστη επιφάνεια 150m2, υποκρύπτοντας ότι αφαιρεί το 20% ως άτοκο τραπεζικό δανεισμό που ως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί σε καμία φυσική καταστροφή. Σε αντίθεση με την πυρκαγιά στο Μάτι που αποζημιώθηκαν οι πολίτες για το 100% του ποσού ως 150.000 €.

Δ. αφαιρούνται από το μέγιστο ποσό των 150.000 €, η «προκαταβολή» που θα δοθεί στην αρχή, μαζί με το ποσό της οικοσκευής, που ήταν πάντα ως 6.000€

Ε. Δεν έχουν προβλέψει αποζημίωση για τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές, που στο Μάτι ήταν 1.200€

ΣΤ. Δεν έχουν προβλέψει αποζημίωση για τον περιβάλλοντα χώρο.

Ζ. Δεν έχουν εξαγγείλει συνεργεία του δημοσίου για τις κατεδαφίσεις των κτιρίων που έχουν κριθεί ακατάλληλα

Η. Δεν έχουν εξαγγείλει συνεργεία και διαδικασίες συλλογής καμένων ηλεκτρικών συσκευών, αυτοκινήτων και επικινδύνων υλικών, με προφανείς συνέπειες και στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον.
Για την γραφειοκρατία απλά να θυμίσουμε ότι στις πυρκαγιές στο Μάτι και στην Κινέτα, την 4η ημέρα της καταστροφής, η έκτακτη οικονομική βοήθεια ήταν στους λογαριασμούς των συμπολιτών μας που είχαν πληγεί, με ελέγχους σε περισσότερα από 3.000 κτίρια ….

Θ. Να σημειώσουμε ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια, ούτε μια ανακοίνωση για το πότε θα ξεκινήσει η υλοτόμηση των καμένων δέντρων εντός των οικισμών και των οικοπέδων, που έχουν καεί.

Ι. Να σημειώσουμε ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια, ούτε μια ανακοίνωση για το πότε θα ξεκινήσει η υλοτόμηση των καμένων δασών, τα αντιδιαβρωτικά έργα, οι καθαρισμοί των ρεμάτων και των υδραυλικών υποδοχέων.

ΙΑ. Να σημειώσουμε ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια για την συλλογή του αμιάντου στους οικισμούς που κάηκαν, με προφανείς κινδύνους για τους πολίτες.

ΙΒ. Να θυμίσουμε τη φιέστα για την 4η εκκένωση από καμένα δέντρα του οικοπέδου στο Μάτι, τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης Μητσοτάκη και να παροτρύνουμε να ορίσουν έστω το οικόπεδο συγκέντρωσης των καμένων δέντρων.

Και να ευχηθούμε να μην φορτωθούν οι πολίτες που έχουν πληγεί, όλες τις προαναφερόμενες απαραίτητες ενέργειες για τους πολίτες, τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την προστασία των πολιτών.

Απλά υπενθυμίζουμε …

Τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης και τι γίνεται σήμερα ….

Και προτείνουμε τι πρέπει να γίνει και τι έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει …

4. Η Κυβερνητική Προπαγάνδα

Ήμασταν πιο προετοιμασμένοι από ποτέ στις πυρκαγιές σε προσωπικό, εναέρια μέσα, διαδικασίες και δομές Πολιτικής Προστασίας

Η οδυνηρή αλήθεια είναι γνωστή…

Δεν θα αναφέρουμε τίποτα απολύτως. Αρκούν οι μαρτυρίες των συμπολιτών μας, των εθελοντών, των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη.

Απλά παρακαλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να μην προκαλεί, διακηρύσσοντας ότι υπήρχε η καλύτερη προετοιμασία από ποτέ…

5. Η Κυβερνητική Προπαγάνδα

Συνεχίζεται η επιτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων, όπως η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε και τις φυσικές καταστροφές.

Η οδυνηρή αλήθεια

Μετά το συνεχιζόμενο καθημερινό δράμα των θανάτων δεκάδων συμπολιτών μας και χιλιάδων νέων κρουσμάτων, μετά τις ανακοινώσεις για συνέχιση των περιοριστικών μέτρων σε διάφορες περιοχές της χώρας και μετά τις προβλέψεις των επιστημόνων ευχόμαστε ειλικρινά μέσα από την καρδιά μας να μην συνεχίσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη την επιτυχία της υγειονομικής κρίσης στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Ευχόμαστε και προτείνουμε να αφήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την επιτελική προπαγάνδα και να πέσει στη δουλειά.

Να εμφανιστούν οι κρυπτόμενοι υπουργοί και να βρεθούν δίπλα στους συμπολίτες μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)