to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:43 | 25.01.2023

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: «Ήσασταν, είστε και θα είστε η παράταξη της ΚΥΠ και των παρακολουθήσεων»

Παράταξη της ΚΥΠ, των παρακολουθήσεων και των μαύρων σελίδων της πολιτικής ιστορίας χαρακτήρισε ο Χρήστος Σπίρτζης τη Νέα Δημοκρατία στην ομιλία κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.


H oμιλία του βουλευτή Ανατολικής Αττικής και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης:

Τον τελευταίο καιρό με τις πράξεις κυβέρνησης Μητσοτάκη και με τις πράξεις του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, η ντροπή βαρέθηκε να ντρέπεται και σήμερα παρακολουθήσαμε πριν λίγη ώρα οι ύβρεις, η αλαζονεία, το ψέμα, η τοξικότητα και η υποκρισία υποκλίθηκε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και στην κυβέρνηση των παρακολουθήσεων.

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι λίγες μέρες πριν εκφραστεί αυθεντικά ο ελληνικός λαός, λίγες μέρες πριν διώξει το καθεστώς Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος, λίγες μέρες πριν φύγει η κυβέρνηση της ακριβείας, των 8.5 δισ. απευθείας αναθέσεων, της απάνθρωπης κατάντιας της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους, οι αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων έγιναν αποδείξεις. Το περιτύλιγμα των άριστων σύγχρονων πολιτικών, η προπαγάνδα, το "μένουμε Ευρώπη" βγήκε και αποκαλύφθηκε το σάπιο, το παλιό καθεστώς της δεξιάς παράδοσης, των κυπατζήδων, του νόμου και της τάξης, της πολύπλευρης καταστολής, των απειλών, της δολοφονίας χαρακτήρων, όπως αυτές επιχειρήθηκαν σήμερα για τoν κύριο Ράμμο.

Λίγες μέρες λοιπόν, πριν τις εκλογές αναφέρουμε τον απολογισμό σας. Παρακολούθηση πολιτικών: Κωστής Χατζηδάκης, αφήνουμε εμένα, τον Ανδρουλάκη, την κυρία Γεροβασίλη, Κωστής Χατζηδάκης, με απόδειξη. Τι θα ψηφίσει;. Ότι καλά έκαναν και τον παρακολουθούσανε; Αντώνης Σαμαράς, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δένδιας, Γεωργιάδης, Κικίλιας, Χαρδαλιάς, Σταϊκούρας, Πελώνη, Αβραμόπουλος, Κεφαλογιάννη, Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Παπαθανάσης, Βαρβιτσιώτης, Κύρτσος. Καλά δεν ντραπήκατε; Ιστορικά. Τον δημοσιογράφο που ήταν πιο Μητσοτάκης απ'ο τον Μητσοτάκη να τον παρακολουθείτε;

Δημοσιογράφοι. Παπαχελάς, Κουρτάκης, Αντωνοπούλου, Δελατόλας, Σπίνος, Σαράφογλου, Σιδέρης, Κουσουλός, Χίος. Επικοινωνιολόγοι: Βαρβιτσιώτης, Ολύμπιος, Αγραφιώτης, Φίλιππος Βρυώνης, εκδότης. Επιχειρηματίες: Καρυπίδης, Ειρήνη Καρυπίδη, Πάνος Κυριακόπουλος, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του STAR, Παναγιώτης Μπόμης της DPG, Παναγιώτης Κανελλόπουλος στον όμιλο Μυτιληναίου, Γιώργος Σπηλιόπουλος. Εnterprise Greece, στελέχη διοικητές, συνεργάτες του κυρίου Μητσοτάκη στο γραφείο του και αξιωματικοί. Ο Γιάννης Ραχωβίτσας. Να τρελαίνεται κανείς να το πείτε και στους Αμερικανούς. Κωνσταντίνος Φλώρος με απόδειξη, Χαράλαμπος Λαλούσης, με απόδειξη, Αλεξόπουλος, Γκρίζης, ο πρώτος υποδιοικητής της ΕΥΠ, δηλαδή ο απολογισμός σας. Παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον πρώτο υποδιοικητή της; Αρρώστια.

Οφείλουμε λοιπόν σε αυτό το πλούσιο, αντιδημοκρατικό, δυσώδη, άρρωστο απολογισμό σας να αναδείξουμε τα είπε αι ο Νίκος Φίλης τα μέσα και τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν τη δράση της. Να πούμε για το Inside Story με τον κύριο Τέλλογλου, γνωστός δογματικός κομμουνιστής, να πούμε για τον κύριο Λαμπρόπουλο για το Βήμα και τα ΝΕΑ μετά την Aυγή και τον Ριζοσπάστη, γνωστό κομματικό, κομμουνιστικό έντυπο και το Βήμα και τα ΝΕΑ.

Και βέβαια πάμε τώρα στα υπόλοιπα, στον κύριο Τερζή, στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο Documento, στον κύριο Βαξεβάνη. Και συγγνώμη για όσους ξεχνάω.

Είδα όμως πριν τον κύριο Γεραπετρίτη να ζητάει από τον κοινοβουλευτικό μας να πάρει πίσω την το χαρακτηρισμό για την ντροπή. Διαβάζω κύριε Υπουργέ, τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκης, εδώ σε αυτό το βήμα, σε αυτή την αίθουσα, λίγες μέρες πριν, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, "είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ; Ντροπή σας μόνο που το υπονοείτε, δεν ντρέπεστε λίγο;" έλεγε εδώ σε μας. Θα το ανακαλέσει, θα του ζητήσει ο κύριος Γεραπετρίτης να το ανακαλέσει;

Και για να μη λέμε εμείς θα διαβάσω τι λέγατε εσείς; Το Documento λοιπόν, στις 5 Νοέμβρη έβγαλε την πρώτη λίστα. Κυβερνητικός εκπρόσωπος: "ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμη και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες, εκείνος που οι αποκαλύψεις του προαναγγέλλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κύριο Τσίπρα". Πρώτη λίστα της ντροπής.

Στη δεύτερη λίστα της ντροπής, κύριος Οικονόμου: "Είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης. Τόνοι πολιτικά τοξικής λάσπης που επενδύει ο κύριος Τσίπρας για να ξεφύγει από τον πολιτικό τέλμα πέφτουν στο κενό". Στην τρίτη έκδοση που λέει για τον στόχο 519c σε για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δηλαδή, η ανακοίνωση του κυρίου Οικονόμου είναι ότι "μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν έχει επιχειρήσει να εμπλέξει τις ένοπλες δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση" Ποιος τις ενέπλεξε αγαπητοί κύριοι; Εσείς που παρακολουθούσατε τον Α/ΓΕΕΘΑ, τον Α/ΓΕΣ, τους άλλους στρατηγούς, τους στρατηγούς στα εξοπλιστικά προγράμματα, τον αρχηγό της αστυνομίας, τους στρατηγούς της αστυνομίας; Ποιος ενέπλεξε τους ανθρώπους της εθνικής άμυνας στα; κομματικά και στα πολιτικά;

Και τι έλεγε ο κύριος Μητσοτάκης. Στις 25 Αυγούστου έλεγε: "δε γνωρίζω ποιος παρακολουθεί η ΕΥΠ". Στις 8 Αυγούστου έλεγε: "δεν γνώριζα για τις παρακολουθήσεις που ήταν νόμιμες, αλλά ήταν λάθος". Στις 7 Νοεμβρίου ο κύριος Μητσοτάκης είπε ότι είναι απίστευτα ψέματα τα δημοσιεύματα με τις λίστες και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Τώρα που υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, τι θα κάνει; Και επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι άνθρωποι, εμείς να σας πιστέψουμε, δεν ήξερε και ο κύριος Μητσοτάκης, τόσο μόνος ο κύριος Μητσοτάκης, τόσο τον άδειασαν όλοι οι άνθρωποι του. Τον λυπάστε δηλαδή και τους στηρίζετε σήμερα αυτό καταλαβαίνουμε. Μας λέτε δηλαδή ότι τον κύριο Μητσοτάκη τον πρόδωσαν και δεν του είπαν τίποτα οι 3 μάγοι με το Predator.

Δηλαδή ο κύριος Κοντολέων που άλλαξε τον νόμο για τον διοριστεί, ο κύριος Δημητριάδης που ήτανε Γενικός Γραμματέας του γραφείου του και ο Γιάννης Σμυρλής. Τι ήταν ο Γιάννης Σμυρλής; Γενικός Γραμματέας στο Εξωτερικών που έδωσε 2 άδειες εξαγωγής στο Predator. Συγχαρητήρια, έχετε ανεβάσει και το εμπορικό ισοζύγιο με τις εξαγωγές αυτές. Τι είναι σήμερα ο Γιάννης Σμυρλής; Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, αρμόδιος για τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και μας λέτε να πάρουμε πίσω το ντροπή σας; Σοβαρά μιλάτε;

Και πάμε παρακάτω, δεν του τα είπε ούτε ο Δημητριάδης, ούτε ο Σμυρλής, ούτε ο Κοντολέων. Ο υποδιοικητής της ΕΥΠ, ο Διονύσης Μελισσιώτης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κυρίου Μητσοτάκη, όταν ήταν στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια διευθυντής κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ούτε αυτός του είπε τι γινόταν στην ΕΥΠ, από αυτό το βρώμικο δίκτυο και την ομάδα δεν είχε κανέναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον ενημερώσει; Και άντε και αυτοί δεν του είπαν. Και άφησε και την κυρία Βλάχου. Η κυρία Γεωργακοπούλου, η δεύτερη Υποδιοικήτρια που υπέγραψε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, υπεύθυνη για το οργανωμένο έγκλημα και όχι για την εθνική ασφάλεια δεν του είπε τίποτα; 

Τα άλλα στελέχη που εξαφανίσατε από την ΕΥΠ, να μην πω και ονόματα, ο ένας μάλιστα έχει και δεύτερη ταυτότητα, έχει δεύτερο όνομα, Καραγιάννης, ούτε αυτοί του είπαν τίποτα;

Και ρωτάω. Από τις 9 Δεκέμβρη, στο πλαίσιο του κουκουλώματος που φάγατε και τους δικούς σας υποδιοικητές που εσείς βάλατε, εσείς που είστε και πατριώτες θα βάλετε ποτέ υποδιοικητές στην ΕΥΠ ή θα συνεχίσετε ότι κάνετε και τώρα το μαγείρεμα στις κρίσεις της αστυνομίας; Οι προηγούμενες έγιναν στο γραφείο του κυρίου Δημητριάδη. Αυτές γίναν στο γραφείο του κυρίου Μητσοτάκη με τα βιογραφικά των αξιωματικών εκεί και θα έχει την απόλυτη ευθύνη από εδώ και πέρα για ό,τι γίνει.

Πριν λίγο ο κύριος Μητσοτάκης έκανε δήλωση για το παρελθόν και το μέλλον. Ήσασταν, είστε και θα είστε η παράταξη της ΚΥΠ, των παρακολουθήσεων, των μαύρων σελίδων της πολιτικής ιστορίας. Ήσασταν, είστε και θα είστε η παράταξη της πτώχευσης, της ξενιτιάς των νέων ανθρώπων, της προπαγάνδας των λίγων, μεγάλων συμφερόντων.

Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, το φασίζουσας λογικής σχέδιό σας να μας κερδίσετε για αυτά που πιστεύουμε σήμερα απέτυχε, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σας το τίναξε στον αέρα.

Το παρόν και το μέλλον σας είναι οι μαύρες σελίδες του παρελθόντος σας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε η παράταξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, του κράτους δικαίου, του πατριωτισμού, των αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία, για την Ευρώπη των λαών, για το συμφέρον του ελληνικού λαού. Θέλω να ευχηθώ στον κύριο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του επειδή η τιμή, τιμή δεν έχει καλό ταξίδι στην Ιαπωνία, στη χώρα που όταν χάνεται η τιμή, κάνουν χαρακίρι. Ευχαριστώ πολύ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)