to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 10.08.2020

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: Χωρίς αντιπλημμυρικά και συντήρηση υποδομών, πανηγύριζαν για το 112... (ηχητικό)

Διαψεύδονται και η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς για το ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν γνώριζε το μέγεθος της απειλής, είπε ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Σπίρτζης


Είναι απαράδεκτο τεχνικά και διαχειριστικά να καταρρέουν γέφυρες και υποδομές που κατασκευάστηκαν την τελευταία 20ετία, είναι τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης Μητσοτάκη και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (της οποίας ηγείτο ο Κ. Μπακογιάννης), πρόκειται για απόλυτο παραλογισμό, απλώς πανηγύριζαν για το 112 που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα και αυτό όταν χρειάστηκε δεν ενεργοποίησαν, είπε ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας από την Εύβοια Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα.

Διαψεύδονται και η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς για το ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν γνώριζε το μέγεθος της απειλής, ότι δεν είχε κάνει έγκαιρα τις προβλέψεις η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μόνο και μόνο από την ανακοίνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έβγαλε ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων ήδη την Πέμπτη, μία ημέρα πριν την μεγάλη καταστροφή (όπως είπε και ο ίδιος ο Γ. Ψαθάς Στο Κόκκινο).

Πρόκειται για απόλυτο παραλογισμό, που αναδεικνύει τι έκαναν ένα χρόνο πριν για το 112, για ένα έργο που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που πανηγύριζαν ενώ δεν είχαν κάνει τίποτα, όπως υπογράμμισε.

Είναι επίσης πολύ μεγάλες οι ευθύνες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τις βλέπει όποιος επισκεφτεί την περιοχή, για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και άλλες υποδομές, τόσο νέες όσο την συντήρησή παλαιότερων. Αυτό οδήγησε στην κατάρρευση γεφυρών και στην απώλεια δικτύων ύδρευσης, με αποτέλεσμα σήμερα πολλοί οικισμοί να μην έχουν νερό και αρκετοί να μην έχουν ούτε ρεύμα.

Είναι απαράδεκτο για γέφυρες και άλλα έργα της τελευταίας 20ετίας, με βάση τους κανονισμούς που υπάρχουν, να καταρρέουν, οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο και να υπάρχει. Τεχνικά, διαχειριστικά, όπως και να το δει κανείς. Η Περιφέρεια πρέπει να απολογηθεί γιατί έχει εγκαταλείψει αυτήν την περιοχή της χώρας και γενικότερα την Στερεά Ελλάδα «στο έλεος του θεού», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Ο κ. Χατζηδάκης προσπάθησε να καλύψει τις ευθύνες της Περιφέρειας, της οποίας αποκλειστική αρμοδιότητα είναι και η αντιπλημμυρική προστασία και η οδοποιΐα και η συντήρηση υποδομών και τα έργα που πρέπει να ακολουθούν μία πυρκαγιά, όπως αποσαφήνισε.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)