to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:19 | 23.12.2021

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: «Εσείς δεν είστε κυβέρνηση, είστε οι τρεις μάγοι με τα δώρα για τους δικούς σας ανθρώπους και τις δικές σας εταιρείες»

«Συνήθως, ένα νόμο που περιλαμβάνει τόσες πολλές διατάξεις ξεπλύματος, επί της ουσίας, παράνομων πράξεων, ρουσφετιών, έχουμε όταν καταρρέουν τα καθεστώτα, όταν ζουν τις τελευταίες ημέρες τους. Τότε υπάρχει τόση μεγάλη αγωνία διευθέτησης συμφερόντων. Ετοιμάζεστε για την αποχώρηση...», σημείωσε δηκτικά, από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζη στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπ. Υγείας με τίτλο «ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», τόνισε πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο ξεπλύματος παράνομων πράξεων και ρουσφετιών: «Συνήθως, ένα νόμο που περιλαμβάνει τόσες πολλές διατάξεις ξεπλύματος, επί της ουσίας, παράνομων πράξεων και ρουσφετιών, έχουμε όταν καταρρέουν τα καθεστώτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε ακόμα:

Επειδή είναι ημέρες Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, δεν θα σας χαλάσω εγώ το εορταστικό κλίμα, το εορταστικό κλίμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη γιατί όλος ο υπόλοιπος λαός υποφέρει και θα σας συγχαρώ. Και εσάς και την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Θα τον συγχαρώ για την ευρηματικότητά του, για το πως ακυρώνει την ευρωπαϊκή νομοθεσία μέσα από το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Πως έχετε καταφέρει να κάνετε το Πάτρα-Πύργος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Πως πληρώνετε παράνομες πληρωμές και συμβάσεις για να σκοτώσετε τον κορονοϊό. Πως τσακίζετε τις καθυστερήσεις, καταργώντας τους διαγωνισμούς για να αντιμετωπίσετε τον κορονοϊό. Δηλαδή αυτές οι καινοτομίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν προηγούμενο, σε καμία χώρα. Πως εσείς ένα ευρωπαϊκό κόμμα που έχει δώσει τόσα χρόνια δήθεν τα ρέστα του για τις ανεξάρτητες αρχές και τις ρυθμιστικές αρχές, τις ξεπερνάτε όλες. Και τις ανεξάρτητες αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και το Ελεγκτικό Συνέδριο για να σκοτώσετε τον κορονοϊό. Εσείς δεν είστε κυβέρνηση. Οι τρεις μάγοι με τα δώρα είστε στους δικούς σας ανθρώπους και στις δικές σας εταιρείες.

Κυβέρνηση τζακ ποτ η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Θέλοντας να κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση, έχουμε να σας προτείνουμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να φέρετε την Επίτροπο Βέστεϊγιερ και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας για να τους εκπαιδεύσετε, για να τους δείξετε πως μπορεί μία κυβέρνηση να διαλύσει κάθε έννοια ευρωπαϊκής νομοθεσίας και πως μία κυβέρνηση γίνεται, μέσω του επιτελικού κράτους, κυβέρνηση τζακ ποτ. Ό,τι είναι παράνομο και αντιτίθεται στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, πληρώνεται με νόμο. Εγώ, όμως, θα σας πρότεινα να βάλετε ένα γκισέ στο περιστύλιο για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση. Είναι μια πληρωμή παράνομη, δεν μπορεί να γίνει; Φέρνετε ένα νόμο. Μην τρέχουν οι άνθρωποι στα υπουργεία και τους οργανισμούς, να έρχονται εδώ οι άνθρωποι να πληρώνονται. Έχετε κάνει παράνομες προσλήψεις; Μην τρέχουν και κάνουν τα χαρτιά τους στους διάφορους φορείς. Να βάλετε ένα γκισέ εδώ πέρα και να μονιμοποιούνται οι άνθρωποι κατευθείαν.

Είστε καλλιτέχνες του ρουσφετιού

Και στην ίδια λογική, στο άρθρο 143 κάνετε επέκταση των συμβάσεων καθαριότητας που είναι παράνομες, με νόμο για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί και πως σχετίζεται με τον κορονοϊό. Δεν αναφέρετε το κόστος αυτών των συμβάσεων, σιγά μην το αναφέρετε και να μας δώσετε και λογαριασμό. Πόση παράταση παίρνουν; Πότε θα έχετε έτοιμους τους διαγωνισμούς και ολοκληρωμένους; Δεν ξέρουμε.


Στο άρθρο 144 κατά παράβαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα επεκτείνετε τις συμβάσεις. Και κατά παράβαση των αποφάσεων του ΣτΕ και κατά παράβαση και του δικού σας νόμου. Δίνετε άλλοθι σε αυτούς που διορίσατε με ρουσφέτια να έχουν δικαίωμα να προσφύγουν και να μονιμοποιηθούν. Φοβεροί είστε. Εσείς είσαστε καλλιτέχνες, δεν είσαστε κυβέρνηση. Είστε καλλιτέχνες του ρουσφετιού. Συγχαρητήρια.

Κάνετε επέκταση για την κυρία Νικολάου, πάλι τα ίδια. Παρακάμπτετε το ελεγκτικό συνέδριο. Μέχρι 2 εκατ. ευρώ. Είσαστε φοβεροί τύποι, πραγματικά συγχαρητήρια. Είστε φοβεροί τύποι. Πραγματικά δεν υπάρχετε.

Και στο άρθρο 145 βγάζετε τα μάτια των δωρεών και στο δικό σας νόμο. Μέχρι τώρα αν κάποιος ήθελε να κάνει μια δωρεά, μια μελέτη, ένα δρόμο έβαζε το δημόσιο προδιαγραφές. Μην πάει και σκοτωθεί κανείς μετά. Και στις συσκευές και στα υλικά. Υπήρχε μια δημοσιότητα. Εσείς τον περάσατε αυτόν τον νόμο, όχι εμείς. Του βγάζετε τα μάτια. Και βέβαια και στο άρθρο 146, αδικείτε το άρθρο. Βάλτε του έναν τίτλο: Καλόμαθε η γριά στα σύκα, έναν τέτοιο. Στον προηγούμενο νόμο φέρατε μια διάταξη που παράνομες πληρωμές στην ΕΛΑΣ πληρώνονται με νόμο, που παράνομη πληρωμή της πρώην εταιρείας του διοικητή της ΕΥΠ πληρώνεται με νόμο, παράνομοι λογαριασμοί στην υπηρεσία εγκληματικής, όχι αντεγκληματικής πολιτικής πληρώνονται με νόμο, τώρα φέρνετε και για την πολιτική προστασία. Θεοί είσαστε. Εσείς είσαστε οι θεάνθρωποι που γεννιέστε, όχι ο Χριστός τα Χριστούγεννα...

Φέρνετε και μια τροπολογία για δύο χρόνια, για τα ΧΕΠ, τις δαπάνες να τις αιτιολογήσετε, για την Πυροσβεστική, για το Λιμενικό, για την Αστυνομία, για την ΕΥΠ. Μετά από δύο χρόνια θα είστε κυβέρνηση; Θα κατεβάσετε τα μπλε τανκς στους δρόμους; Δηλαδή δίνετε παράταση για να αιτιολογήσετε τις απόρρητες δαπάνες αυτών των φορέων για περίοδο που θα είσαστε πια κυβέρνηση; Σοβαρά μιλάτε.

2,5 χρόνια μετά και για το Πύργος - Πάτρα κάνετε απευθείας ανάθεση

Και πάμε και στο Πάτρα-Πύργος. Πώς να μη συγχαρείς μια κυβέρνηση η οποία μας καταγγέλλει και ως αντιπολίτευση όταν ήσασταν και ως κυβέρνηση τώρα ότι καταργήσαμε ένα διαγωνισμό που εσείς είχατε κάνει και δεν κάνετε ένα διαγωνισμό εσείς επί 2,5 χρόνια. Κάνετε απευθείας ανάθεση. Συγχαρητήρια. Δηλαδή μας καταγγέλλετε τόσα χρόνια ότι καταργήσαμε τον διαγωνισμό που εσείς κάνατε δήθεν και κάνετε απευθείας ανάθεση. Δεν κάνατε την απευθείας ανάθεση τον πρώτο μήνα; Επρεπε να περάσουν 2,5 χρόνια;

Μας καταγγέλλετε ότι κάναμε 8 διαγωνισμούς για να χρηματοδοτήσουμε μέσω γνωστού εργολάβου το ΣΥΡΙΖΑ channel. Εσείς με 114 εκ. καπέλο, ημίψηλο καπέλο και με ένα σομπρέρο που δίνετε στους παραχωρησιούχους με απευθείας ανάθεση 3 χρόνια τα έσοδα των διοδίων, σήμερα που είναι τα επιτόκια εκεί που είναι, με IRR πάνω από 10%, ποιον θα χρηματοδοτήσετε κύριε υπουργέ;

Πώς θα γίνει φθηνότερο το έργο με το καπέλο των 114 εκ. και με τρία χρόνια παράταση της σύμβασης παραχώρησης όχι για το Πάτρα-Πύργος. Για το Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος.

Και βέβαια πως να μη σας δώσουμε συγχαρητήρια όταν έχετε ρίξει τόνους λάσπης και δεν έχετε φέρει εδώ και 2.5 χρόνια ένα έγγραφο από όλα αυτά που κάνετε. Πώς να μη σας δώσουμε συγχαρητήρια όταν περνάτε 224 σελίδες σύμβαση ως μεθόδευση για να μη μπορούν να βγάλουν οι βουλευτές άκρη σε ένα άρθρο στο νομοσχέδιο για τον κορονοϊό. Πώς να μη σας δώσουμε συγχαρητήρια όταν έχετε κρύψει από τους πολίτες τις αυξήσεις στα διόδια από την 1 Ιανουαρίου, τώρα. Πώς να μη σας δώσουμε συγχαρητήρια όταν ένας δεν έχει πει για το ψέμα που είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι το 2014 είχατε εγκεκριμένη χρηματοδότηση όταν δεν είχατε καταθέσει ούτε φάκελο μεγάλου έργου. Πώς να μη σας δώσουμε συγχαρητήρια όταν δεν ακούστηκε τίποτα ότι ο ένας διαγωνισμός που είχατε προγραμματίσει όχι μόνο δεν είχε έγκριση χρηματοδότησης αλλά ήταν και στημένος. Για τους ίδιους που κάνετε τώρα απευθείας ανάθεση. Αλλά δεν είχατε ούτε την τσίπα να κάνετε διαγωνισμό, στημένο έστω, όπως είχατε προγραμματίσει το 2014. Με άλλες ποσότητες ψεύτικες.

Να μη σας δώσουμε συγχαρητήρια που καταργήσατε τη δική σας υπουργική απόφαση, με νόμο, παράνομα, που όποιος προσφύγει δεν θα γίνει ποτέ το έργο με αυτά που έχετε κάνει. Και κρατάω ένα συγχαρητήρια για να σας δώσω όταν κάνετε αυτό που κάναμε εμείς. Όταν πάτε εσείς τις καταγγελίες που κάνουμε εμείς σήμερα στον εισαγγελέα όπως κάναμε κι εμείς όταν κάνατε εσείς καταγγελίες. Εμείς τις πήγαμε στον εισαγγελέα, αρχειοθετήθηκε γιατί φάνηκαν τα ψέματα που συνεχίζετε να λέτε και περιμένουμε να δείξετε κι εσείς την ίδια ευαισθησία. Αυτές τις καταγγελίες που κάνουμε σήμερα στο κοινοβούλιο να τις πάτε στον εισαγγελέα όπως τις πήγαμε κι εμείς.

Μετά τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, τη νέα χρονιά ακολουθεί η εβδομάδα των Παθών την άνοιξη και η Ανάσταση και αυτή η ανάσταση θα συνοδεύεται με την ανάσταση του ελληνικού λαού που θα φύγετε με μεγάλη ταχύτητα με αυτά που κάνετε και το αποδεικνύεται με το νομοσχέδιο πλυντήριο των συμφερόντων και των παράνομων πληρωμών και αναθέσεων που κάνετε σήμερα.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)