to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 10.03.2021

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: «Αντί η αστυνομία να ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα, δέρνει τους πολίτες που κάθονται στα παγκάκια»

ιμύ κατηγορώ στην πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και στον πρωθυπουργό για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και καταστολής από τονο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστο Σπίρτζη, που μίλησε στο Κόκκινο και στην εκπομπή “Ξυπνήστε”.


Ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε αναλυτικότερα:

– Για τα γεγονότα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη:

«Αυτό που έγινε την Κυριακή στην πλατεία της Ν.Σμύρνης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μετά από μία σειρά από ακραία περιστατικά αστυνομικής βίας. Δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα αλλά οφείλονται σε ένα πολιτικό σχέδιο και στο κλίμα που υπάρχει μέσα στην Αστυνομία, το οποίο θέλει να πατάξει το δημοκρατικό φρόνημα του λαού καταστέλλοντας δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες».

«Είναι ντροπή για μία Δημοκρατία να ασκείται από την αστυνομία βία με αυτό τον τρόπο και να μην υπάρχουν οι οφειλόμενες συνέπειες. Κι αυτό δείχνει ότι δεν είναι απλώς κάποιος θερμοκέφαλος που ενήργησε έτσι αλλά είναι το κλίμα που επικρατεί στα συγκεκριμένα Σώματα της Ελληνικής Αστυνομίας».

– Για την επίθεση στον αστυνομικό:

«Εμείς δεν θα μπούμε σε μία λογική να κάνουμε τον ντετέκτιβ για το πώς έγινε η επίθεση των κουκουλοφόρων στον αστυνομικό. Λέμε ότι η βία φέρνει βία και είναι καταδικαστέα. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοϊδης πρέπει να καταλάβουν ότι η επίδειξη πυγμής στην κοινωνία, που εφαρμόζουν εδώ και δύο χρόνια, γεννά βία».

– Για το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου:

«Το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου, που είχε συσταθεί τον Νοέμβριο του 2019 για να παρακολουθεί τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας, ήρθε στη Βουλή πέρυσι την άνοιξη και κατατέθηκε στα πρακτικά. Δεν συζητήθηκε. Απλώς μας δόθηκαν λίγες σελίδες. Υπήρχαν μέσα και κάποιες προτάσεις που προφανώς δεν άρεσαν στην κυβέρνηση και γι΄αυτό η επιτροπή δεν συνέχισε τη λειτουργία της. Μετά την Κυριακή ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να ξαναμιλήσει με τον κ. Αλιβιζάτο για να επαναλειτουργήσει η επιτροπή. Τα πορίσματα και οι προτάσεις της επιτροπής όμως είναι ταυτόσημα με όσα λέει και ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη. Ο κ. Χρυσοχοϊδης και η κυβέρνηση έχουν καταθέσει και ψηφίσει τουλάχιστον τρία νομοσχέδια με απόλυτη διαφωνία σύσσωμης της αντιπολίτευσης, χωρίς να συμπεριλάβει ούτε μία από τις προτάσεις του πορίσματος Αλιβιζάτου. Επομένως ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μας πει ποιες από αυτές υιοθετεί και θα νομοθετήσει».

– Για την έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος:

«Την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί δρούσαν έτσι στην Ν. Σμύρνη, σε διπλανή περιοχή κακοποιοί έδερναν, ξυλοκοπούσαν και λήστευαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Έχει γίνει καθημερινότητα: αντί η Αστυνομία να ασχολείται με το έγκλημα και το οργανωμένο έγκλημα, που έχει γίνει “συνήθεια” η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ομάδων μέρα μεσημέρι στις γειτονιές, δέρνει τους πολίτες επειδή κάθονται στα παγκάκια. Αυτό δείχνει την κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)