to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 10.02.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Χρ. Παναγής: Είχαμε μια μικρή νίκη, ο αγώνας συνεχίζεται

«Αθωωθήκαμε γιατί όλος ο κόσμος, όλη αυτή η νέα κατάσταση που υπάρχει στη χώρα, ήταν μαζί μας. Πρώτη φορά ένας υπουργός και στελέχη της κυβέρνησης ήταν μάρτυρες υπεράσπισής μας. Είχαμε μια μικρή νίκη, ο αγώνας συνεχίζεται», τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο Χρήστος Παναγής, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων και κατοίκων ΒΑ Αττικής, ενάντια στα διόδια, μετά την πανηγυρική αθώωση των 11 πολιτών του κινήματος.


Ο Χρήστος Παναγής, μιλώντας για την τις διώξεις πολιτών από το κίνημα ενάντια στα διόδια, είπε: «Αυτή είναι μια παλιά ιστορία, από το 2009, ξαφνικά τα συστημικά μέσα την ανακάλυψαν για ευνόητους λόγους, ενώ επί πέντε χρόνια δεν άκουγες τίποτα. Υπάρχουν αρκετές δεκάδες οικονομικές διώξεις πολιτών που έχουν να κάνουν με ένα από τα πολλά απαράδεκτα σημεία, τα ληστρικά, των συμβάσεων παραχώρησης.

Αυτό πρέπει να το δούμε, και η κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά, γιατί προκαλεί πολύ μεγάλες αδικίες να διεκδικεί μια ιδιωτική εταιρεία ένα 20πλασιο πρόστιμο».

Για την αθωωτική απόφαση από το δικαστήριο, είπε:
«Αυτό που έγινε χτες είναι μια μικρή νίκη, ο αγώνας συνεχίζεται. Κι είναι σημαντικό πως στο πλάι μας, εκτός από φορείς, συλλογικότητες, κόσμο, δήμους, είχαμε και την κυβέρνηση. Πρώτη φορά καταθέτει ένας υπουργός (Χρ. Σπίρτζης) ως μάρτυρας υπεράσπισης και λέει ήμουν κι εγώ εκεί. Πρώτη φορά καταθέτουν στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο γγ  του ΥΠΕΞ Γ. Τσίπρας, ήταν εκεί αντιπεριφερειάρχες ο Καραμάνος κι ο Φιλίππου, ήταν ο Μανώλης ο Γλέζος, ο Άγγελος Χάγιος. Κι ένας λόγος που αθωωθήκαμε ήταν αυτός, πως όλος ο κόσμος, όλη αυτή η νέα κατάσταση που υπάρχει στη χώρα, ήταν μαζί μας. Είναι ένα κίνημα που έχει πολύ μεγάλη αποδοχή στην κοινωνία. Ακόμη κι οι δικαστές ήταν μαζί μας».
 

Μετά την απόφαση αθώωσης των 11, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης μιλώντας στο Κόκκινο σήμερα, είπε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές διώξεις με πρόστιμα, από το ζήτημα των διοδίων. «Περιμένουμε να αλλάξει, περιμένουμε πολλά από τη νέα κυβέρνηση. Έχουμε κάνει κάποια μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι πολλά ακόμη να κάνουμε. Ο αγώνας συνεχίζεται, είναι σκληρός, μιλάμε για το σκάνδαλο των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων, το λέει κι η πολιτεία. Δεν είναι εύκολο, δεν καταργούνται σε μία μέρα, υπάρχουν ρήτρες, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα αλλάξουμε», τόνισε ο Χρ. Παναγής. 

 

Ακούστε:

tags: διόδια

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)