to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χρ. Πάχτας: Στη δικαιοσύνη πριν παραδώσει τα κλειδιά

Λίγες μέρες πριν παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου Αριστοτέλη η απερχόμενη δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Χρ. Πάχτα θα κληθεί να παρέχει εξηγήσεις για την πλαστογράφηση πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου τον Ιούλιο του 2013.


Πρόκειται για γνωστό στην περιοχή ζήτημα που είδε το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου  η οποία όμως δεν έγινε ποτέ με τον κ. Πάχτα να παραποιεί υποτιθέμενα πρακτικά και να αναρτά αποφάσεις στο διαδίκτυο.

Να σημειωθεί ότι πάγια τακτική του Χρ. Πάχτα αποτελούσε η απόφαση του να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στην Αρναία και όχι στην Ιερισσό με αποτέλεσμα οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις να μην συμμετέχουν επειδή θεωρούσαν ότι οι συνεδριάσεις παράνομα άλλαζαν τοποθεσία, ενέργεια που μεταξύ άλλων υποβάθμιζε την Ιερισσό. Οι περισσότερες από τις συνεδριάσεις αυτές έχουν προσβληθεί στην Περιφέρεια.

Την υπόθεση της παραποίησης ανακάλυψε ο Κ. Ευθυμίου, δημοτικός σύμβουλος με την "Κίνηση Πολιτών Αριστοτέλη" ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην ιστοσελίδα του Δήμου και ψάχνοντας στην Διαύγεια διαπίστωσε ότι υπήρχαν αναρτημένες σειρά αποφάσεων που αφορούσαν την συγκεκριμένη συνεδρίαση (30/07/2013).Μετά από εντολή εισαγγελέα ζήτησε να του αποδοθούν τα πρακτικά της υποτιθέμενης συνεδρίασης όπου διαπιστώθηκε και η παραποίηση.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα έχει άσκησει μηνυτήρια αναφορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με εντολή πταισματοδίκη ο Κ. Ευθυμίου έχει κληθεί να καταθέσει στοιχεία στις 13 Ιουνίου. Εξηγήσεις θα παρέχουν μετά από αντίστοιχες κλήσεις και τα μέλη της δημοτικής παράταξης του Χρ. Πάχτα.

Όσον αφορά την υπόθεση, στην συνεδρίαση αυτή που δεν έγινε, φαίνεται να συζητήθηκαν δέκα από τα 19 θέματα της ημερήσιας διάταξης ενώ μόλις οχτώ φέρονται να είχαν λάβει έγκριση. Από το σύνολο των δέκα εννιά (19) θεμάτων γραμμένα στο πρόχειρο πρακτικό, που τηρείται κατά την ώρα της συνεδρίασης, οχτώ θέματα φαίνεται να συζητήθηκαν και τα επόμενα δύο ήταν απλά γραμμένα σαν τίτλος. Στην επόμενη δε σελίδα του βιβλίου δεν υπήρχε τίποτα γραμμένο και στο τέλος απλά υπήρχαν υπογραφές των «παρισταμένων» Δημοτικών Συμβούλων.

Στα πρακτικά φαίνεται δηλαδή να έχουν συζητηθεί μόνο όσα θέματα έχει προλάβει να αναρτήσει στην διαύγεια (δηλ. από το 1-9 ,17,19) και για τα υπόλοιπα υπάρχει η ένδειξη της αναβολής. Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου κανένα από τα εξ αναβολής θέματα δεν υπήρχαν στην επόμενη συνεδρίαση, τα θέματα της οποίας βγήκαν πριν ξεκινήσει την διαδικασία, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν είχε συμβεί κάτι από την πλευρά του θα υπήρχαν αποφάσεις και για τα υπόλοιπα.

Ο Κώστας Ευθυμίου κατήγγειλε στην συνέχεια το γεγονός στην Περιφέρεια και μετά από ένα μεγάλο διάστημα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης κινεί με μήνυσή της την διαδικασία της προανάκρισης.

Η υπόθεση αυτή θυμίζει έντονα μια παρόμοια υπόθεση στην οποία εμπλεκόταν ο Χρ. Πάχτας όταν ήταν στο Υπουργείο Οικονομικών όπου παραμονές των εκλογών του 2004 με μια φωτογραφική διάταξη προώθησε τροπολογία για την ανέγερση τουριστικών κατοικιών σε δασική έκταση του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)