to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χρ. Μαντάς: «Θέατρο του παραλόγου» για το χρέος ανάμεσα σε Λαγκάρντ και Σόιμπλε (βίντεο)

«Υπέρ της χώρας θα ήταν να τα βρουν μεταξύ τους»


«Το θέατρο του παραλόγου παίζεται ανάμεσα στην κ. Λαγκάρντ και τον κ. Σόιμπλε και σε άλλους παράγοντες», τόνισε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, εξηγώντας ότι το μεν ΔΝΤ σπρώχνει τα πράγματα προς τα πίσω, χωρίς να αποφασίζει αν θα συμμετέχει και με ποιον τρόπο και ο μεν κ. Σόιμπλε δεν δέχεται τον όρο για «το θέμα του χρέους».

«Υπέρ της χώρας θα ήταν να τα βρουν μεταξύ τους» πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ αναρωτήθηκε: «Έπρεπε μονομερώς να υπογράψουμε τα μέτρα 4 δις, έπρεπε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων; Πρέπει να εγκαταλείψουμε μια σκληρή μάχη που κάνουμε στο όνομα των ακραίων αντιλήψεων των δανειστών;».

Επιπλέον ο κ. Μαντάς εξήγησε ότι το θέμα είναι πολιτικό καθώς, όπως είπε, είμαστε μια μικρή χώρα και δεν έχουμε τόσο μεγάλο βάρος σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα.

Αναφερόμενος στα σενάρια που κατά καιρούς ανασύρονται -όπως της Βενεζουέλας-τόνισε ότι «πρόθεση όλων είναι να φύγει μια ενοχλητική κυβέρνηση από τη μέση».

«Ακούγαμε από πάρα πολύ παλιά τέτοιες ιστορίες οι οποίες συνυφαίνονται με έναν τρόπο συνωμοτικό» εξήγησε ο Χρήστος Μαντάς παραπέμποντας σε αντίστοιχη παλαιότερα κατηγορία για τους Podemos.

«Σώνει, μέχρι εδώ», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν βγαίνουν τυχαία αυτά, δεν προέκυψαν ξαφνικά, προϋπήρχαν αυτά τα σενάρια», σημείωσε. Πρόσθεσε επίσης ότι «ανασύρονται πράγματα της περασμένης χρονιάς και αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή όλοι κρίνονται».

Δεν παρέλειψε, επίσης, να ασκήσει έντονη κριτική στις «πολιτικές δυνάμεις που έφτασαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, που μείωσαν κατά 25% τον πλούτο της χώρας και τίναξαν στα ύψη την ανεργία».

Σημείωσε στη συνέχεια ότι η χώρα κέρδισε από τη διαπραγμάτευση ως σήμερα το μηδενικό δημοσιονομικό κόστος. «Κερδίσαμε τα αντίμετρα που θα είναι σε κοινωνική κατεύθυνση που θα αντισταθμίζουν το βάρος».

Τέλος αναφορικά με τον κ. Στουρνάρα και τις δηλώσεις του για το «γενναιόδωρο» συνταξιοδοτικό σύστημα τόνισε ότι κρίνεται για το περιεχόμενό τους και για την «στροφή» στην ιδιωτική ασφάλιση. Υπογράμμισε αντίστοιχα ότι παρά τα όσα ακούγονταν ο ΕΦΚΑ το πρώτο δίμηνο, όχι απλά δεν κατέρρευσε αλλά είχε 50 εκ. πάνω στις εισφορές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)