to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:21 | 08.07.2019

Πολιτική

Χρ. Μαντάς: Σταθήκαμε όρθιοι παρά τη σαφή νίκη της ΝΔ

«Δώσαμε μια μάχη πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή, σταθήκαμε όρθιοι παρά τη σαφή νίκη της συντηρητικής παράταξης», δήλωσε ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».


«Μέσα σε αυτό το κλίμα που είχε δημιουργήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στο μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε δεν μπορούσαμε να ανατρέψουμε μια παράσταση νίκης που ήταν προφανώς υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και βεβαίως εκφράστηκε εδώ και μια συνολικότερη δυσφορία ορισμένων κοινωνικών στρωμάτων στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με πολύ πιο διαφορετικό τρόπο, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι κατάλαβε πολύ καλά μέσα σε αυτή την εκλογική μάχη και τα διλήμματα που θέταμε, αλλά και το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι μια ισχυρή πολιτική δύναμη κι αυτό το απέδειξε, δίνοντας του μία νίκη μέσα στην ήττα», είπε ο κ. Μαντάς αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Το μήνυμα (σ.σ. των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) είναι ότι εκτός των άλλων "σας δίνουμε αυτή την ισχυρή εντολή, δίνοντας ένα ποσοστό πάνω από 30% σας δίνουμε τη δυνατότητα να είστε ένα ισχυρό κόμμα", το κυρίαρχο κόμμα στον χώρο της Αριστεράς και της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης συνολικά και ταυτόχρονα νομίζω ότι είναι και μια εντολή να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ διαφορετικός, όχι ως προς τις αξίες του, αλλά ως προς τον τρόπο που λειτουργεί, πώς χτίζει τις συμμαχίες του, πως γειώνεται κοινωνικά κι εκεί θέλει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και αυτή θα οργανωθεί το ακριβώς επόμενο διάστημα».

Ερωτηθείς σχετικά με το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνει η εξασφάλιση αυτοδυναμίας από τη ΝΔ ο κ. Μαντάς παρατήρησε: «Υπάρχουν με βάση τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς διάφορα ζητήματα που έχουμε σε αυτή την επόμενη περίοδο, που αφορούν τη συνταγματική αναθεώρηση --θα δούμε τη στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων, ποια στάση ακριβώς θα κρατήσουν. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του επόμενου έτους, υπάρχουν κομβικά σημεία τα οποία θα βρεθούν στο επίκεντρο πολιτικών διεργασιών, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναμετρηθούν με τις προτάσεις, τις επιδιώξεις τους. Πρέπει να κουβεντιάζουμε με ένα πλάνο για μια κανονικότητα στους εκλογικούς κύκλους πιθανά, πράγμα που και από τη δική μας πλευρά υπήρξε επιδίωξη αλλά και πράξη -συμπληρώσαμε σχεδόν την τετραετία- ωστόσο οι κοινωνικές διαδικασίες και οι κοινωνικοί αγώνες δε λειτουργούν με κύκλους που καθορίζουν μόνο οι πολιτικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, έχουν και τη δική τους δυναμική».

Σχολιάζοντας τη μη είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο ο κ. Μαντάς τόνισε: «Είναι σημαντική εξέλιξη ότι το ναζιστικό μόρφωμα, αυτή η εγκληματική οργάνωση δεν πήρε την υποστήριξη του ελληνικού λαού να εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο, ωστόσο φασιστικές απόψεις ή ακροδεξιές απόψεις νομίζω ότι υπάρχουν και εκφράζονται και με τη νέα σύνθεση του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω όμως ότι είναι ξεχωριστή αυτή η επιλογή του ελληνικού λαού, έβαλε τη σφραγίδα του τέλους στη Χρυσή Αυγή σε αυτή την εγκληματική οργάνωση, που πιστεύω ότι μέσα από την ολοκλήρωση των αποφάσεων και των διαδικασιών της Δικαιοσύνης η ηγεσία της και τα στελέχη της που ενεπλάκησαν σε όλη αυτή τη διαδικασία θα βρουν τις αντίστοιχες τιμωρίες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)