to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:21 | 09.10.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Χρ. Μαντάς για «Τα Νέα»: Πρωτοσέλιδα που συμβάλλουν στη συνέχιση του σκοταδισμού

Ας ψάξουν αλλού να ανακατέψουν την τράπουλα Νέα Δημοκρατία και συστημικά ΜΜΕ, με αυτά τα «ευφυή» πρωτοσέλιδα, με τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ταυτότητα φύλου κάνουμε αυτό που οφείλουμε για ανθρώπους «αόρατους» μέχρι σήμερα, που στερούνταν βασικών δικαιωμάτων και υπέφεραν αυτοί και οι οικογένειές τους, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Σχολιάζοντας το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα, ο κ. Μαντάς είπε ότι «αυτά τα "ευφυή" πρωτοσέλιδα, συμβάλλουν μάλλον στην συνέχιση του σκοταδισμού, παρά στο να ξεκαθαρίσει και η κοινωνία -κάτι που θα γίνει μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία- τι ακριβώς πάμε να κάνουμε σε αυτή την πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία, που πράγματι δίνει ταυτότητα και στις σημαντικές, καινοτόμες, αριστερές κινήσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε αυτό το ασφυκτικό, μνημονιακό πλαίσιο και αφήνει θετικό αποτύπωμα».
 
Το επίμαχο πρωτοσέλιδο:
 
 
«Ας ψάξουν αλλού να ανακατέψουν την τράπουλα, μέσα στη Νέα Δημοκρατία, ή τα συστημικά ΜΜΕ», συνέχισε. «Εμείς, ας κάνουμε αυτό που οφείλουμε ... για ανθρώπους «αόρατους» μέχρι σήμερα, που στερούνταν βασικών τους δικαιωμάτων, που υπέφεραν αυτοί και οι οικογένειές τους ... ενάντια σε αναχρονιστικές, σκοταδιστικές απόψεις που δυστυχώς εκφράστηκαν και από επίσημα φόρα ... ας κάνουμε αυτό το πολύ σημαντικό βήμα, σε αυτό πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι. Η κοινωνία θα το δει στην ουσία του με πολύ θετικό τρόπο, έστω και αν υπάρχουν διάφορες επιφυλάξεις ή δυνάμεις αδράνειας που κρατάνε έναν κόσμο "μαγκωμένο" σε αυτό το θέμα».
 
Η Ελλάδα «προφανέστατα» έχει αργήσει ως χώρα να κατοχυρώσει θεσμικά το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, συνέχισε ο κ. Μαντάς. «Σε αυτή την διαδικασία της νομικής κατοχύρωσης δικαιωμάτων "μειονοτήτων" ή "μειοψηφιών" κρίνεται και η ποιότητα της Δημοκρατίας μας».

«Όσα βήματα γίνονται σε αυτή την κατεύθυνση -και οφείλουν να γίνουν και άλλα- δίνουν πρώτα από όλα ένα αριστερό πρόσημο και εκσυγχρονιστικό σε σχέση με το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως πρόσημο σταθερής θέλησης και αποφασιστικότητας να κατοχυρώσουμε δικαιώματα και να άρουμε τραυματικές εμπειρίες και καταστάσεις που αντιμετωπίζουν διάφοροι συμπολίτες μας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Υπογράμμισε πάντως ότι «η νομική κατοχύρωση δεν αρκεί, χρειάζεται μία πολύ συστηματική προσπάθεια και στο κοινωνικό επίπεδο», προκειμένου να αντιμετωπιστούν «πρωτοφανή πράγματα» όπως η πρόσφατη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου περί «καταστροφής του ανθρώπου».
 

* Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρήστου Μαντά εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)