to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:28 | 08.05.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Χρ. Μαντάς: Μετά από 11 περικοπές συντάξεων δεν έχετε δικαίωμα να κραυγάζετε (βίντεο)

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα καθιερώνει όρους ισονομίας σε μια κατεύθυνση κοινωνικής μεροληψίας υπέρ των συντριπτικά περισσότερων υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, επισημαίνοντας ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης είναι εξαιρετικά υψηλά, τα υψηλότερα στην Ευρώπη για δημόσιο σύστημα ασφάλισης. Ο Χρ. Μαντάς τόνισε ότι η νέα μεταρρύθμιση «προστατεύει απολύτως τις σημερινές συντάξεις» και δίνει καλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης για τα εισοδήματα ως 1,000 ευρώ.


«Είναι αυτά καταστροφή, λαίλαπα, καρατόμηση;» αναρωτήθηκε με έμφαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρ. Μαντάς αναγνώρισε ότι η «πίτα» που πρέπει να μοιραστεί είναι μικρότερη αλλά, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, σχολίασε ότι μετά από 11 περικοπές συντάξεων «δεν έχετε δικαίωμα να κραυγάζετε». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αναλυτικά στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου σχολιάζοντας ότι το πραγματικό μεσοσταθμικό ποσοστό εισφορών μετά το 2022 για εισοδήματα από 12,000 ως 100,000 ευρώ είναι από 27% και κάτω, προσαυξημένο κατά 10% για την επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ.

Σημαντικές ελαφρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

Ο Χρ. Μαντάς υπογράμμισε ότι συνυπολογίζοντας την φορολογική μεταρρύθμιση θα υπάρξουν σημαντικές ελαφρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα κι αντέτεινε ότι από την μεριά της αντιπολίτευσης διατυπώθηκε «πλήθος διαστρεβλώσεων». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «συνειδητή απόκρυψη στοιχείων» και για «μονταζιέρα», ενώ σημείωσε ότι η αντιπολίτευση υιοθετεί την επιδίωξη του ΔΝΤ για μέτρα 3,5 δισ. ευρώ και τα προσθέτει στα σημερινά.

Καταλήγοντας, ο Χρ. Μαντάς παρατήρησε ότι «ήρθαμε να ανατρέψουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» κι επισήμανε στην αντιπολίτευση ότι «σας είναι αδύνατον να ξεπεράσετε το τραύμα της απώλειας της εξουσίας» επισημαίνοντας ότι «πατρίκιοι και πληβείοι της πολιτικής εξουσίας δεν υπάρχουν πια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)