to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 14.06.2018

Πολιτική

Χρ. Μαντάς: Κλείνουμε οριστικά τον κύκλο των μνημονίων που πλήγωσαν βαθιά τη χώρα και το λαό μας (βίντεο)

«Η έγκριση του πολυνομοσχεδίου βάζει οριστικά τέλος σε σενάρια που εδώ και μήνες καλλιεργούσαν και επεδίωκαν συστημικοί κύκλοι, διαπλεκόμενα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς


Στην Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής, των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και λοιπές διατάξεις», μίλησε ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

Ο Χρήστος Μαντάς στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε :

«Η σημερινή συζήτηση και η αναμενόμενη έγκριση του πολυνομοσχεδίου βάζουν οριστικά τέλος σε σενάρια, που εδώ και μήνες όχι μόνο καλλιεργούσαν, αλλά συστηματικά επεδίωκαν συστημικοί κύκλοι, διαπλεκόμενα οικονομικά & πολιτικά συμφέροντα. Σήμερα κλείνοντας την τέταρτη αξιολόγηση κλείνουμε οριστικά τον κύκλο των μνημονίων, που πλήγωσαν βαθιά τη χώρα και το λαό μας προκαλώντας καταστροφή, που όμοια της δεν έχει δει χώρα σε καιρό ειρήνης.  

Σήμερα ανοίγουμε ουσιαστικά ένα νέο κύκλο, που ακόμη δεν γνωρίζουμε σημαντικά δεδομένα του όπως π.χ. τις αποφάσεις για το χρέος, αλλά γνωρίζουμε με σαφήνεια ότι η χώρα φεύγει από τον βραχνά των αξιολογήσεων, των πιέσεων και των εκβιασμών για χρεοκοπία, η χώρα θα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές για να εξυπηρετεί τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, η χώρα φεύγει από τη σκληρή εποπτεία και ανακτά μέρος της κυριαρχίας της. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Κάποιοι θέλουν ακόμη και τώρα να ανακόψουν αυτή τη δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα πορεία  ακόμη και τώρα. Κάνουν ό,τι μπορούν όχι για να αποτύχει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ , αλλά η χώρα και ο λαός μας.

Κάποιοι ποντάρουν υποκριτικά αλλά ανιστόρητα  για να βρουν έδαφος υπονόμευσης της ιστορικής επιτυχίας των διαπραγματεύσεων με τη γειτονική μας χώρα που ανοίγει το δρόμο μιας αξιοπρεπούς συμφωνίας το δρόμο της συνεργασίας και συνανάπτυξης. Νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπόθεση ως μοχλό να μας ανατρέψουν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλη αυτή η στάση τους, μικρόψυχη και υποκριτική, στο τέλος θα τους γυρίσει μπούμεραγκ. Είναι οι ίδιοι που θέλουν σφοδρά να επανέλθουν με όλη τη πανοπλία τους, του πελατειακού κράτους, της διαφθοράς και της διαπλοκής και της ταξικής τους μεροληψίας υπέρ των λίγων & ισχυρών, αυτοί που είτε μέσω της προληπτικής γραμμής είτε δια της παράτασης των μνημονίων θέλουν να εξοστρακίσουν μια για πάντα από την κυβερνητική εξουσία αλλά και από την ιστορία την ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. Μέσα σε αυτό τον πανικό δεν μπορούν ούτε με στοιχειώδη ψυχραιμία να αρθρώσουν επιχειρήματα σοβαρά στο πολυνομοσχέδιο.»

Στη συνέχεια ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε με συγκεκριμένα νούμερα και παραδείγματα στις θετικές  διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και συνέχισε με αναφορές που είχε κάνει στη Βουλή το 1959 ο Γεώργιος Αβέρωφ για το κρίσιμο ζήτημα της γλώσσας της γειτονικής μας χώρας.

Κλείνοντας ο κ. Μαντάς σημείωσε πως στην εξωτερική μας πολιτική έχουμε μια ιστορική ευκαιρία  και κάλεσε όλες τις πτέρυγες του δημοκρατικού τόξου του Κοινοβουλίου: «να σκεφτούμε με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία, να μην καλλιεργήσουμε έδαφος στο οποίο μπορούν να ανθίσουν οι δυνάμεις της εθνικής αναδίπλωσης, της ακροδεξιάς και του φασισμού. Έχουμε δημοκρατικό, πατριωτικό χρέος να μην το επιτρέψουμε.»    

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)