to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 19.11.2018

Πολιτική

Χρ. Μαντάς: Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο (βίντεο)

Πρόκειται για ακύρωση του μέτρου για τις συντάξεις και όχι αναστολή τόνισε ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1


Πρόκειται για ακύρωση του μέτρου για τις συντάξεις και όχι αναστολή τόνισε ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ενώ υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο.

«Θα πρόκειται για ακύρωση. Η μάχη δόθηκε στο επίπεδο να μην χαρακτηριστεί το μέτρο αυτό διαρθρωτικό. Από εκεί και πέρα εφόσον το μέτρο δεν χαρακτηρίζεται διαρθρωτικό, για όλα τα θέματα: εξαρτώνται προφανώς κατά πόσον πιάνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Όμως το (παρόν) μέτρο ως μέτρο που θα μας βοηθούσε να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους, θα ακυρωθεί. Και θα το δούμε αυτό αμέσως. Κυριακή κοντή γιορτή. Στο Eurogroup στις 21 θα συζητηθεί η εμβάθυνση της Ευρωζώνης και στις 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου, θα καταθέσει και η χώρα μας, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες τον προϋπολογισμό της προς συζήτηση. Και πιθανά να γίνουν παρατηρήσεις σε προϋπολογισμούς άλλων χωρών. Στον δικό μας, απ’ ότι φαίνεται, δεν θα έχουμε παρατηρήσεις.     

Το γεγονός πως δεν θα γίνει τελικά η περικοπή της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων (και αυτό θα το δούμε να αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό και για τα υπόλοιπα αντίμετρα), είναι η έμπρακτη απόδειξη πως έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια. Ναι με αυξημένη εποπτεία, ναι έχουμε πολύ δύσκολα πράγματα μπροστά μας, αλλά έχουμε βγει» είπε.

Όσον αφορά στο ζήτημα του δανεισμού από τις αγορές, ο κ. Μπαντάς είπε: «Να θυμίσω πως η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είχε δανειστεί τον Απρίλιο του 2014 με επιτόκιο 5%. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα με το "μαξιλαράκι" που έχουμε δημιουργήσει να βγούμε στις αγορές όποτε κριθεί συμφέρον για τη χώρα».

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)