to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:34 | 22.11.2018

Πολιτική

Χρ. Μαντάς: Η ΝΔ προσπαθεί να κρύψει το σχέδιό της για τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης

«Η ΝΔ προσπαθεί να κρύψει όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς αναφορικά με όσα η αξιωματική αντιπολίτευση είπε κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.


«Θέλουν να τα κρύψουν διότι αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είναι ανατριχιαστικά να τα διαβάζεις και θα είναι δραματικά αν τα ζήσουμε», είπε ο Χρήστος Μαντάς και πρόσθεσε: «ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, λίγο πολύ, μίλησε για τη διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, εντάσσοντας, στην ουσία, την επικουρική ασφάλιση στην ιδιωτική, μια μετάβαση που πολλοί έγκυροι αναλυτές λένε ότι θα στοιχίσει τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ και άρα οι νυν συνταξιούχοι θα βρεθούν στον αέρα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τη ΝΔ να εξηγήσει που θα βρεθούν τα 30 δισ. ευρώ που απαιτεί μια τέτοιου είδους μετάβαση και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θέλει να παίξει στα ζάρια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων που τους υπόσχεται τον περίφημο ατομικό κουμπαρά, που τάχα θα τους φέρει υπεραποδόσεις. Υπεραποδόσεις σαν και αυτές που υπόσχονταν στη Χιλή και που τελικά κατέστρεψαν τους συνταξιούχους».

«Η ΝΔ, κάνοντας συνολική κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και για το ασφαλιστικό σύστημα, ειδικά, προσπαθεί να κρύψει το ανατριχιαστικό της σχέδιο για τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Θα περιμένω με υπομονή μήπως έρθει και φανεί εδώ ο κ. Μητσοτάκης να πει κάτι σε αυτή την αίθουσα, σε αυτή την κρίσιμη σημαντική στιγμή που μπορούμε και κάνουμε πράξη δεσμεύσεις μας και τις υλοποιούμε και θα καλέσω τους συναδέλφους της ΝΔ να δούμε ξανά μαζί το βίντεο με την παρέμβαση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, όταν στην αίθουσα της Γερουσίας μιλούσε ο κ. Μοσκοβισί. Έτσι για να θυμόμαστε ορισμένα πράγματα και για να κάνουμε ουσιαστική αντιπαράθεση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)