to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:13 | 20.12.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Χρ. Μαντάς: Δεν τους παίρνει πια να μιλούν για την οικονομία

Η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε τη μάχη, τα επιχειρήματα και η παρουσία τους στη Βουλή δείχνουν πως συνειδητοποίησαν ότι δεν έχουν αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, οι πιο σοβαροί σταμάτησαν και τα περί «τέταρτου μνημονίου», καθώς από τον Αύγουστο η Ελλάδα θα δανείζεται ξανά από τις αγορές, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη. Τέτοια εποχή του χρόνου, θα έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα εργασίας, ισχυρή ανάπτυξη και θα στεκόμαστε στα πόδια μας, όπως τόνισε.


Σχολιάζοντας τα σημερινά πρωτοσέλιδα του αντιπολιτευόμενου Τύπου, ο κ. Μαντάς είπε ότι «η ΝΔ συνολικά εγκατέλειψε τη μάχη για τον προϋπολογισμό. Τα επιχειρήματα, η παρουσία των βουλευτών στη συζήτηση, δείχνουν ότι έχει συνειδητοποιήσει πως δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, ότι τα οικονομικά της χώρας γενικά και παρά τις δυσκολίες βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και "δεν την παίρνει" πια στο πεδίο της οικονομίας να προβάλλει μία ουσιαστική αντιπαράθεση και εναλλακτική πρόταση. Φάνηκε και από την ομιλία Μητσοτάκη, ότι δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάποια εναλλακτική πρόταση στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται».
 
«Η ψήφιση και υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2018 αποτελεί σίγουρα πολύ σημαντικό βήμα προς την έξοδο του Αυγούστου ... σε μία συγκυρία εξαιρετικά θετική για τα μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας ... αν και υπάρχει απόσταση για να φτάσει στην καθημερινότητα του πολίτη, τα προβλήματα είναι δύσκολα για μεγάλο μέρος του πληθυσμού».
 
Προέβλεψε ότι στο τέλος του 2018 θα υπάρχουν θετικότερα δεδομένα, όπως το ότι «θα έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα εργασίας, αυτό είναι το πιο κρίσιμο μέγεθος ... θα δούμε μία πολύ βελτιωμένη εικόνα».
 
Στο μέτωπο της ανάπτυξης, «η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ρυθμό 2,5% είναι και ρεαλιστική και εφικτή. Θα επιτευχθεί στη βάση ενός επενδυτικού κλίματος που θα δούμε να εκδηλώνεται από τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Ακόμη και το Ελληνικό, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σταθάκης βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος -για το οποίο τόσο "κλαίγανε" οι αντίπαλοί μας. Έχουν υποβληθεί πάνω από 800 σχέδια στον Αναπτυξιακό, το 50% των οποίων αφορά βιομηχανία και μεταποίηση, μία αλλαγή μοντέλου σε σχέση με την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού».
 
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι «τον Αύγουστο θα μπορεί η χώρα με όρους ασφάλειας -και γι' αυτό χτίζεται το λεγόμενο "μαξιλάρι" στον προϋπολογισμό με χρήματα από τον ESM και κεφάλαια που θα αντλήσουμε από τις αγορές- και θα μπορέσουμε να στεκόμαστε πλέον στα πόδια μας. Γι' αυτό -οι πιο σοβαροί- στη ΝΔ δεν μιλάνε πια για τέταρτο μνημόνιο. Δεν υπάρχει μνημόνιο,αυτά είναι τα βασικά, όταν μπορείς ως χώρα να δανείζεσαι από τις αγορές», υπογράμμισε.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Μαντάς τόνισε ότι «αυτή η πορεία δεν είναι καθόλου εύκολη. Θα έχει δυσκολίες, πολύ μεγάλη πίεση από την πλευρά των αντιπάλων ... αλλά και θα αντέξουμε και θα επιστρέψουμε στον ελληνικό λαό πολλά από όσα έχει θυσιάσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)