to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χρ. Λάσκος: Κοινός ο αγώνας για τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη (βίντεο)

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι αυτό που λέει το κεντρικό σύνθημα: «Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε» δηλώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Kozani tv


Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο αγώνας ενάντια στη λιτότητα είναι ένας διαρκής αγώνας στη χώρα - πειραματόζωο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύντομα όμως μπορούμε να πετύχουμε μεγάλες νίκες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι κοινός ο αγώνας για τους εργαζόμενους και η ριζοσπαστική Αριστερά στην Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης». 

«Πολύ συχνά λέγεται ότι όλοι κάνουμε θυσίες, όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι κάποιοι κέρδισαν πολλά μέσα στην κρίση. Οι 500 πλουσιότεροι Έλληνες μεταξύ του 2012 και του 2013 αύξησαν την περιουσία τους κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Η Ελλάδα έπρεπε από την πρώτη στιγμή αν επιδιώξει μεγάλη διαγραφή του χρέους της. Έτσι, δε θα είχαμε τις πρωτοφανείς επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία».

«Στόχος ήταν η αποδιάρθρωση στα εργασιακά. Δεν θέλουν να αφαιρέσουν τον πόνο από τον κόσμο γιατί ο πόνος είναι εργαλείο για την εφαρμογή των πολιτικών τους. Κύριο διακύβευμα είναι ι αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η βασική έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαμόρφωση μεγάλων συμμαχιών στην Ευρώπη με στόχο τη διαγραφή μεγάλου μέρους τους χρέους. Η ναζιστική Γερμανία της ναζιστικής θηριωδίας απαλλάχτηκε από το χρέος της το 1953 ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζεται με απαράδεκτο τρόπο. Είναι καθήκον μας η μετωπική αντιπαράθεση».

«Ακόμη και ο Βενιζέλος της Ελιάς που πάει για καυσόξυλα είχε αναφερθεί στους κουκουλοφόρους του ΣΕΒ που ζητούσαν μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Το 77% των υπερωριών δεν πληρώνονται τα τελευταία χρόνια. Η εργοδοσία στην Ελλάδα σπάει ρεκόρ εκμετάλλευσης στα χρόνια της κρίσης και καταργεί κάθε έννοια ασφάλειας. Η ελληνική εργοδοσία είναι η πιο εκμεταλλευτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα βρίσκεται διαρκώς υπό την πίεση των ευρωπαϊκών "προδιαγραφών", ως εκ τούτου η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα τερατώδες καπιταλιστικό μόρφωμα που πρέπει να ανατραπεί από τους ευρωπαϊκούς λαούς. Ή θα είναι δημοκρατική ή δε θα υπάρξει και γ' αυτό εμείς είμαστε η κατεξοχήν ευρωπαϊκή δύναμη που θέλει να αλλάξει την ΕΕ προς όφελος των λαών της Ευρώπης».

«Η Χρυσή Αυγή θα βγει ενισχυμένη γιατί καρπώνεται την τεράστια απελπισία ενός συντηρητικού κόσμου που τροχιοδρομείται στην κατεύθυνση της ακροδεξιάς. Αυτή η επιλογή είναι όμως που θα οδηγήσει οριστικά στην απελπισία την ελληνική κοινωνία».

«Η Ευρώπη εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι αγαπημένο θέμα για τους λαούς, πράγμα που δε συνέβαινε πριν μερικές δεκαετίες, όταν θεμελιώθηκε το κοινωνικό κράτος. Η ευρωπαϊκή ελίτ εφαρμόζει βασανιστικές πολιτικές αλλά η αποχή ευνοεί αυτούς που τις εφαρμόζουν. Η αποχή, ως στάση, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)