to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 10.08.2017

πηγή: stokokkino.gr

Οικονομία

Χρ. Λαμπρίδης: Κερδίζουμε το στοίχημα - Οι δημόσιοι χώροι στους πολίτες

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Χρήστος Λαμπρίδης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο και στην Αλεξάνδρα Χριστακάκη αναφέρθηκε στην απόφαση του ειρηνοδικείου Πειραιώς, η οποία δικαίωσε το δημόσιο και τον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας. «Αποκρούεται έτσι η προσπάθεια της Εθνικής Τράπεζας να αναιρέσει το νόμο της κυβέρνησης (2016), που παραχωρεί τον χώρο του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων στους δημότες»


Ο κ. Λαμπρίδης σημείωσε ότι τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας (επί υπουργίας του Θοδωρή Δρίτσα και του Παναγιώτη Κουρουμπλή) όσο και η κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν βάλει στόχο να αποδώσουν τους δημόσιους χώρους στους πολίτες. 

Συγκεκριμένα για την έκταση του χώρου του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων που αποδόθηκε στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ο γενικός γραμματέας Λιμένων τόνισε πως προηγήθηκαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, οι προσπάθειες του Υπουργείου Ναυτιλίας που έγιναν νόμος του κράτους το 2016, αλλά και η νομοθετική ρύθμιση του Πάνου Σκουρλέτη, που μείωνε τον συντελεστή δόμησης στην περιοχή, βάζοντας φρένο στις ορέξεις των πολυεθνικών. 

«Με αυτή την απόφαση διαψεύδονται όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι οι δημόσιες εκτάσεις μπορούν να αξιοποιούνται μόνο μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις και δικαιώνονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αποδώσουν τους δημόσιους χώρους στους πολίτες», συμπλήρωσε ο κ. Λαμπρίδης. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι προσπάθειες και σε άλλες περιοχές, όπως στην Πάτρα, στην Καβάλα και στην Ηγουμενίτσα να αποδοθούν αντίστοιχες εκτάσεις στους δήμους των περιοχών, κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)