to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 30.03.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Χρ. Καραγιαννίδης: Ο ΣΕΒ έφτιαξε την "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ...

Χρ. Καραγιαννίδης για πολυνομοσχέδιο: "Επιστράτευσαν ψεύτικες διαρροές - πολιτικά ανέκδοτα Χαρακόπουλος και Λοβέρδος"


Ο τρόπος με τον οποίο "μαντρώνονται" πλέον οι κυβερνητικοί βουλευτές καταντά, όπως έδειξε η υπόθεση του πολυνομοσχεδίου, πλήρης εξευτελισμός κάθε έννοιας δημοκρατίας. Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, μιλώντας στην εκπομπή "Δυο στο Κόκκινο".  Ο κ. Καραγιαννίδης τόνισε: 

"Η διαδικασία είναι ενδεικτική. Ο υπουργός Χατζηδάκης δίνει παραγγελία στον ΟΟΣΑ να συντάξει έκθεση και να προτείνει μέτρα. Η έκθεση κοστίζει 936.000 ευρώ, με τον ΦΠΑ πάνω από εκατομμύριο. Ο ΟΟΣΑ την κάνει υπεργολαβία στο ΙΟΒΕ, δηλαδή στον ΣΕΒ. Πληρώνει 600.000, κρατάει τα υπόλοιπα κι έτσι αυτή ... πανάκριβη εργαλειοθήκη παρουσιάζεται ως προϋπόθεση για να πάρει η χώρα τη δόση του Μαϊου". 

"Το θέμα του γάλακτος είναι πολύ σοβαρό, αλλά σκόπιμα προβλήθηκε μόνο αυτό, σε βάρος των υπολοίπων. Έγινε προσπάθεια να κρυφτεί, πίσω από το γάλα, ο ορυμαγδός των μέτρων που αλλάζουν τη ζωή όλων όσοι διαμένουν σε αυτή τη χώρα. Μέτρων για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, για τα πάντα". 

"Αμφιβάλλω για το κατά πόσο έχουν διαβάσει το πολυνομοσχέδιο οι υπουργοί και είμαι βέβαιος ότι δεν το έχει διαβάσει κανείς από τους υπόλοιπους βουλευτές. Από την Πέμπτη παίζεται ένα παιχνίδι. Η κυβέρνηση διοχέτευσε σε τρία sites την πληροφορία ότι στους βουλευτές δόθηκε το πολυνομοσχέδιο. Επρόκειτο βεβαίως για ψέμμα, διότι το πολυνομοσχέδιο δόθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου! Το ρεπορτάζ ήταν πανομοιότυπο και στα τρία sites, το δε σχέδιο δεν έφερε καν υπογραφές υπουργών.  Ο στόχος της 'διαρροής' ήταν φανερός: να στηριχτεί ο μύθος ότι τάχα οι βουλευτές του κυβερνητικού μπλοκ έδιναν μάχες για να διορθώσουν τα πράγματα..." 

"Πάντοτε θα βρίσκονται υποτιθέμενοι αντάρτες, οι οποίοι την ώρα της ψηφοφορίας θα υποκύπτουν λέγοντας ότι το κάνουν για ... το καλό της χώρας. Υπάρχουν όμως κι άλλα πολιτικά ανέκδοτα, όπως ο κ. Χαρακόπουλος που παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Όπως, επίσης, ο κ. Λοβέρδος που ζήτησε την παραίτηση του Χατζηδάκη, διευκρινίζοντας όμως πως θα υπερψήφιζε -κι αυτός- το πολυνομοσχέδιο".  

"Αυτό που κρατά τους κυβερνητικούς βουλευτές στο μαντρί είναι η φθηνή, πολιτική ιδιοτέλεια. Ξέρουν πως, όταν γίνουν εκλογές, οι μισοί τουλάχιστον δεν πρόκειται να ξαναδούν βουλευτική έδρα. Θέλουν λοιπόν να επιβιώσουν πολιτικά, για όσο μπορούν. Αυτός ο στόχος είναι το μόνο που τους ενώνει".   

"Είμαι βουλευτής επαρχίας και ξέρω πώς σκέφτεται ο κόσμος στην περιφέρεια. Μέχρι τώρα αντιμετώπιζε κυρίως με απάθεια τους κυβερνητικούς βουλευτές. Το πολυνομοσχέδιο αυτό, όμως, θα επιφέρει ποιοτική αλλαγή και στον τρόπο, με τον οποίο ο κόσμος θα βλέπει τους κυβερνητικούς 'εθνοπατέρες'. Θα πρέπει να σκεφτούν οι βουλευτές αυτοί τι θα πουν, ποιες εξηγήσεις θα δώσουν, όταν συναντήσουν ανθρώπους της εκλογικής τους περιφέρειας. Θα πουν στον φαρμακοποιό και τον αρτοποιό ότι του κλείνουν το σπίτι για ...το καλό της χώρας; Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς θα επιχειρηματολογήσουν".        

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)