to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:49 | 25.09.2018

Κοινωνία

Χρ. Καπάταης: Στοχευμένη και αποτελεσματική η οργάνωση της βοήθειας από την Περιφέρεια Αττικής προς τους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

"Το κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής με το διευρυμένο συντονιστικό ρόλο που υιοθέτησε για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της εκφρασθείσας αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής, έχει την εμπειρία και τη δυνατότητα της οργανωμένης και ασφαλούς διαχείρισης των προσφερόμενων υλικών με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτών και δομών που βρίσκονται σε ανάγκη".


Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης, αρμόδιος για τη λειτουργία του Κέντρου συγκέντρωσης και διανομής ειδών πρώτης ανάγκης -το οποίο κέρδισε την ευρωπαϊκή αναγνώριση της «καλής πρακτικής»- με αφορμή την εικόνα που δημοσιεύουν ΜΜΕ από τη διάσπαρτη και εγκαταλελειμμένη ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πυρόπληκτους στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Στα δημοσιεύματα εμφανίζεται ο αφύλακτος χώρος του Κέντρου Υποστήριξης Πυρόπληκτων στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο της Νέας Μάκρης, με τις προμήθειες που έχουν συγκεντρωθεί για τους πληγέντες: στρώματα, έπιπλα, σεντόνια, ρούχα, ανοιγμένες κούτες, αλλά και παλέτες με εμφιαλωμένα νερά, να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Ο αντιπεριφερειάρχης, επισήμανε ότι το Κέντρο «συνεργάζεται με πιστοποιημένους φορείς και ακολουθεί διαδικασίες που διασφαλίζουν την στοχευμένη παροχή των υλικών ώστε χωρίς καμία σπατάλη, να αξιοποιούνται στο 100% οι προσφορές των πολιτών και των οργανισμών». Διευκρίνισε ότι από την πρώτη στιγμή της πύρινης λαίλαπας που κτύπησε την περιοχή, υπήρξε άψογη συνεργασία και συντονισμός των τοπικών και εθελοντικών δομών με το Κέντρο για στοχευμένη και αποτελεσματική βοήθεια.

Αυτό επιβεβαιώνει και η δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για την συγκέντρωση και διανομή της προσφερόμενης βοήθειας, Αναστασία Ευαγγελίου-Ρίζου διευθύντρια σχολείου την οποία συναντήσαμε στο χώρο εργασίας της. «Ήμουν αρμόδια έως της 18 Αυγούστου», επισημαίνει αναπτύσσοντας μας τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας των αιρετών και εθελοντών οι οποίοι ασχολούνταν «20 ώρες το 24ωρο. Άμεσα καταρτίστηκε επιχειρησιακό σχέδιο με τμήματα κατά αρμοδιότητα ενώ για τον καταμερισμό και την αποθήκευση λειτουργούσαμε, βάση σχετικού προγράμματος που μας χορήγησε εταιρία», σημειώνει. Αναφερόμενη στα τμήματα είπε ότι ασχολήθηκαν κατά ειδικότητα: για τα συσσίτια για την καταγραφή των αναγκών, την αποθήκευση, τα φαρμακεία, την ψυχοκινητική στήριξη, τη φιλοξενία κ.λ.π. Για τα συσσίτια, είπε ότι υπήρξε εξατομικευμένος προγραμματισμός σύμφωνα με τις ανάγκες (νεφροπαθείς, καρδιακοί, διαβητικοί παιδιά, κ.α.) Η κ. Ευαγγελίου υπογράμμισε την «άψογη οργάνωση και το ειδικό καθεστώς» που ακολούθησαν δηλαδή να καταγράφουν σε λίστα καθημερινά τις ανάγκες που παρουσιάζονταν και στη συνέχεια μέσω της τότε γραμματέως του δημάρχου να μεταβιβάζουν στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού όρμου για να υλοποιηθούν. «Οργάνωση» επισήμανε η κ. Ευαγγελίου «για την οποία μας συνεχάρη» και ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)